Magazin

Ljubavni susreti i romanse - Odaberite pravi cvet

Ljubavni sustreti i romanse - odaberite pravi cvetKaže se da one "male" stvari život čine mnogo lepšim, udobnijim i ružičastijim. Zaista, sreća je ponekad u "sitnicama" koje život znače. Naravno, svima prija gest pažnje, naklonost ili dar, to su stvari koje su lako dostupne, ali na njih se obično zaboravljamo ili ne zaboravljamo.
Cveće je pokolon koji se najčešće daruje ženama i to različitim povodom kao izraz pažnje, kao "određena poruka", povodom proslave ili kao gest dobrih i iskrenih namera. Ali postoje i mnogi drugi razlozi kao što su galantnost, dodvoravanje ili "znak " kojim se traži oproštaj.
Onda kada se poklanja cveće na dar, treba dobro poznavati i mentalitet horoskopskih znakova, jer svaka osoba u skladu sa svojim natalnim - znakom rođenja, ima i svoj ukus ili afinitet prema cveću.
U okviru astrologije, postoji teorija i straživanja koja potvrđuju da svaka osoba u zavisnosti od svog natalnog znaka i ličnog horoskopa preferira cveće na različite načine.
Odnosno, svakom se može prepoznati ukus i afinitet prama različitom cveću, jer svako od nas ima svoje omiljeno i manje omiljeno cveće.

Odaberite cveće u skladu sa mentalitetom horoskopskog znaka osobe kojoj nameravate da ga poklonite.

 
OVAN
Ovo je vatreni znak i osoba kojoj poklanjate cveće priželjkuje da, u tom ritualu darivanja oseti strast, izazov ili neku "ljubavnu - plamenu" iskru. Omiljena boja im je crvena ili "vatreno", karmin ili purpurno crvena, kao i bordo nijanse. Odaberite buket crvenog sveća, to mogu biti karanfili ili ruže kombinovane sa grančicama ruzmarina. A dobar izbor, predstavljaju i zlatni ili jarko žuti ljiljani.
BIK
Osobe rođene u ovom znaku, pripadaju elementu zemlje i priželjkuju "skupocene poklone" ili cvetne aranžmane koje na njih deluju smirujuće. Ukoliko je cveće i opijajućeg mirisa, potpuno ćete ih osvojiti. Pravi izbor za ove osobe predstavljaju mirišljava (opojna) i baršunasta maćuhica, zatim veliki buketi skladnih boja, njihova omiljena kombinacija su roze ruže i zeleni listovi eukaliptusa u luksuznom pakovanju.
BLIZANCI
Znak koji pripada elementu vazduha, a osoba kojoj želite da poklonite cveće poseduje lepršavost i optimističko ili veselo raspoloženje. Preporučujemo Vam da odaberete irise ili krin, po mogućnosti beli ili u nekoj "svetlijoj" nijansi. Ukoliko je soba, mesto u kome se boravi ispunjena ljiljanima ili nekim poljskim cvećem, ove osobe deluju veoma zadovoljno i poletno.
RAK
Osobe rođene u ovom znaku pripadaju elementu vode i od Vas očekuju svu pažnju ovoga sveta. Naravno, da često i preteruju ali nemojte zaboraviti, da su Rakovi izuzetno senzitivni, romantični i nežni. Svakako, dobar izbor za ovaj znak, predstavljaju plavičasti jorgovani, ruže nežnih boja i šlajer ili stinije, grozdasto belo cveće. Ovu osobu možete usrećiti, ukoliko joj svaki dan poklonite bar po jedan cvetić. Inače, njihovom senzibilitetu naročito odgovara vodeno cveće i lokvanj.
LAV
Po svom elementu ovo je vatreni znak i osoba kojoj poklanjate cveće od Vas očekuje, da to činite u velikom stilu, galantno i iskreno. Zatim, ove osobe imaju izraženu sujetu i potrebu da uvek zauzimaju neko posebno mesto. Obradovaćete ih buketima jarko naradžastih cvetova. Dobar izbor su i gardenije ili ciklame, ali to obavezno moraju biti luksuzni aranžmani koji su upakovani u sjajne celofane ili ukrašeni različitim mašnama i detaljima, vrlo dekorativno i bogato. Lavovima zbog njihovog senzibiliteta, naročito odgovara suncoret i poljsko cveće u različitim nijansama žute boje.
DEVICA
Ovaj znak pripada elementu zemlje, a osoba kojoj poklanjate cveće od Vas očekuje krajnje iskrene i "ozbiljne" namere. Inače, Devica ima potrebu da oseti sigurnost i voli smirene tonove, kao što su različite nijanse plave boje, zatim parisko plava i zelena. Dobar izbor, za ovaj znak predstavljaju buketi orhideja i jasmin, naročito u beloj boji. Ukoliko im poklonite gardeniju, videćete sjaj i zadovoljstvo u njihovim očima. Senzibilitetu ovog znaka, od poljskog cveća naročito odgovara mak.
VAGA
Osobe rođene u ovom znaku pripadaju elementu vazduha i poseduju veoma nemirnu ćud. Inače, Vage su velike estete, imaju istančan ukus i veoma su zahtevne. Preporučujemo Vam da odaberete iris i velike bukete belih, roze ili crvenih ruža. Nemojte zaboraviti, da Vage od Vas očekuju mijišljave ili velike bukete u luksuznom pakovanju. Naročito im prija, da svaki dan dobijaju bar po jedan cvet sa ukrasnom mašnom ili sa "ljubavnom porukom".
ŠKORPION
Ovo je znak koji pripada elementu vode i ove osobe su veoma senzitivne, senzualne i strastvene. Posebno ćete ih obradovati ukoliko im poklonite buket gladiola u jarkim i zagasitim nijansama crvene, ljubičaste i oranž boje. Dobar izbor su i cvetni kaktusi ili ruže u kombinaciji sa zelenim granama paprati. Inače, po mitološkom predanju se veruje, da zbog pomalo "mračne prirode" ovog znaka, njima naročito odgovara asfodel (simbol besmrtnosti i biljka koja se koristi kao protivotrov, tj. neutrališe toksičnost).
STRELAC
Ovaj znak po svome elementu pripada vatri i osobe koje su rođene u ovom znaku poseduju veoma temperamentnu, nestalnu i strasnu prirodu, kao i izuzetan smisao za humor i vedar duh. Onda kada im poklanjate cveće, najbolji izbor za njih predstavljaju buketi ljubičica i frezije u jarko žutim bojama. Namojte zaboraviti da, na njih naročito deluje i opojni miris cveća. A od poljskog cveća, zbog njihovog senzibiliteta najviše im pogoduje različak i šareni veliki buketi kombinovani mešovitim cvećem šarenih boja.
JARAC
Osobe rođene u ovom znaku pripadaju elementu zemlje i deluju vrlo smireno, odmereno, disciplinovano i veoma kontrolisano. Da bi ste "smekšali" njihov strog karakter i sklonos ka pesimističnom raspoloženju, najbolje je da im poklonite bukete kukureka, zelenike ili bršljena ali obavezno u kombinaciji sa mirisnim narcisima. Zatim, naročito ćete ih obradovati buketima mirišljavih zumbula ili saksijskim cvećem velikih zelenih listova.
VODOLIJA
Ovaj znak po svome elementu pripada vazduhu i kod ovih osoba je izražena nestalna priroda i pomalo neobičan ukus. Vodolije imaju potrebu za slobodom i veoma su originalne ili specifične u svom načinu i stilu izražavanja. Onda kada im poklanjate cveće, dobar izbor su buketi od đurđevka, zimske ruže u različitim tonovima ili buketi poljskog cveća u plavim tonovima. Posebno Vam preporučujemo narcis, na koji Vodolija reaguje veoma pozitivno i senzualno.
RIBE
Ovo je znak koji po svom elementu pripada vodi i ove osbe poseduju izuzetno čulnu, romantičnu, senzitivnu i sanjalačku prirodu. Najbolji izbor za Ribe predstavljaju različite vrste paprati sa bogatim zelenim granama i cveće opojnog mrisa a među njima je svakako najomiljeniji jasmin. Obradovaćete ih i bogatim ili velikim buketima poljskog cveće u kojima preovlađuju plavi tonovi i nijanse. Budite sigurni, da ćete posebno osvojiti njihovu pažnji i nakonost, ukoliko im poklonite ciklamu u jarko crvnoj boji ili u bordo nijansi. Inače, boja i opojni miris imaju poseban uticaj na senzibilitet ovog znaka.
Komentari(0)
Ostavi komentar