Magazin

Ljubavni susreti i romanse - uvod u međuljudske odnose

horoskop - ljubav - romansa

Veliki broj istraživanja do sada je pokazao da se u glavnom fokusu, ili na vrhuncu skale svih mogućih interesovanja za astrologiju (pre svega za natalnu granu astrologije), nalaze i preovlađuju interesovanja za ljubavni horoskop, tj. za ljubavne aspekte i uporedni horoskop.

Naravno, to je potpuno razumljivo i opravdano, štaviše dobro je što preovladava takvo interesovanje, jer niko od nas ne funkcioniše i ne živi sam. Svi smo mi, hteli to ili ne, upućeni na interpersonalne odnose i veze. 

Na nivo našeg emocionalnog razvoja i kvalitet našeg ljubavnog i socijalnog života utiče porodica ili odnos sa roditeljima, braćom i sestrama, rodbinom, zatim odnos sa bližom okolinom, a posebno veliki uticaj imaju škola i vaspitno-obrazovni sistem. 

Naglašavamo da je uvek od posebnog značaja tj. suštinski je bitan odnos sa suprotnim polom, odnosno ona suptilna, prirodna i polna vezanost - odnos muškarca i žene. Sa stanovišta psihologije i astrologije potpuno je razumljivo da postoje različite emotivne reakcije, odnosno svako od nas izražava emocije u skladu sa svojim mentalnim sklopom, temperamentom i karakterom, što sve sačinjava psihološki profil ličnosti.

Emocionalno izražavanje i emocionalno reagovanje je uvek obojeno individualnim stanjem svesti (razvoj, nivo i kvalitet).

Psihologija i astrologija jasno razlikuju četiri osnovna tipa temperamenta, tako da u okviru horoskopskih znakova postoji podela na četiri osnovne kategorije. Dakle, svakom horoskopskom znaku odgovara određeni tip temperamenta koji preovladava pri emocionalnom izražavanju. 

PODELA ZNAKOVA NA OSNOVU TEMPERAMENTA:

1. Koleričnom tipu emocionalnog izražavanja odgovaraju: Ovan, Lav i Strelac; 

2. Melanholičnom tipu emocionalnog izražavanja odgovaraju: Bik, Devica i Jarac; 

3. Sangviničnom tipu emocionalnog izražavanja odgovaraju: Blizanci, Vaga i Vodolija; 

4. Flegmatičnom tipu izražavanja odgovaraju: Rak, Škorpion i Ribe. 

Da bi se bolje razumela priroda određenog znaka, njegov karakter i način emocionalnog izražavanja, treba uzeti u obzir i određena svojstva (snaga, jačina, struktura) ličnosti. Kao što u prirodi postoje četiri osnovna elementa -- vatra, voda, zemlja i vazduh, tako se i u astrologiji horoskopski znaci dele u četiri osnovne grupe. 

PODELA NA OSNOVU ČETIRI PRIRODNA ELEMENTA:

1. Elementu vatre odgovaraju: Ovan, Lav i Strelac; 

2. Elementu zemlje odgovaraju: Bik, Devica i Jarac; 

3. Elementu vazduha odgovaraju: Blizanci, Vaga i Vodolija; 

4. Elementu vode odgovaraju: Rak, Škorpion, Ribe. 

Horoskopski znaci se međusobno razlikuju i po načinu predstavljanja ili po stilu izražavanja. Svaki od njih ima svoj psihološki i emocionalni obrazac izražavanja svog unutrašnjeg stanja, kao što postoje različiti stilovi komunikacije sa bližom okolinom, tj. u interpersonalnim odnosima. 

OSNOVNA PODELA PO NAČINU I STILU IZRAŽAVANJA:

1. Kardinalnom tipu odgovaraju: Ovan, Rak, Vaga i Jarac; 

2. Promenjivom tipu odgovaraju: Blizanci, Devica, Strelac, Ribe; 

3. Fiksnom tipu odgovaraju Bik, Lav, Škorpion i Vodolija. 

Sve ove podele, kategorizacije i objašnjenja su neophodna u cilju boljeg razumevanja psihološke prirode određenog horoskopskog znaka i pravilnog tumačenja emocionalne strukture, razvoja, nivoa i kvaliteta ne samo horokopskog znaka, već i određene osobe.

Astrologija nema opšte prihvaćenu definiciju ljubavi. Međutim, astrologija može tačno da prepozna, pravilno da rastumači i da objasni bitne činjenice prisutne u ljubavnom odnosu -- emocionalnoj vezi, kako bi nas uputila na način kojim možemo u potpunosti da ostvarimo svoj ljubavni život. Naročito je važno napomenuti da astrologija objašnjava i daje odgovore da li u našem životu ima dovoljno ljubavi, zatim kada, kako i sa kim treba zakoračiti u ljubavno carstvo. 

Nezavisno od toga da li je reč o ljubavnoj vezi, bračnom životu, avanturi ili o novoj ljubavnoj romansi uvek je suštinski bitan i najvažniji kvalitet ljubavnog odnosa između dve osobe. Uostalom, postoje opšte i zajedničke kategorije o kojima svi razmišljamo na veoma sličan način.

Svi bismo želeli da budemo srećni i uspešni, da izgledamo lepo, da živimo udobno i da je naš ljubavni i porodični život ispunjen beskrajnom harmonijom. Ipak, o ljubavi i sreći razmišljamo različito, a svako od nas je na svoj način akter prilikom ostvarenja ili neostvarenja tih ciljeva. 

Astrologija potencijalno ima izuzetno važan i pozitivan doprinos, a astrolog potencijalno veliki uticaj na kvalitet nečijeg ljubavnog života. Pri tome je neophodno imati Natalni horoskop određene osobe kako bi se mogao analizirati njen ljubavni život i odgovoriti na pitanja ili dileme koje treba da poboljšaju kvalitet, odnos ili vezu sa ljubavnim partnerom.

U slučaju ljubavnog para, moraju se uzeti u obzir pored natalnih -- životnih horoskopa obe osobe - njihovi uporedni horoskopi da bi se tako dobila kompletna slika o njihovom zajedničkom životu, kako bi se došlo do važnih sugestija, potrebnih odgovora, osetljivih tačaka ili perioda koji doprinose ljubavnoj harmoniji.

Komentari(3)
m
miki veličković
13.09.2017 08:38
super baš je zeka peka ovaj horoskop,ja stvarno vjerujem !!!
A
Admin sajta
13.09.2017 08:54
Supeeerrrr. https://www.youtube.com/watch?v=5JXRdBTFcMM Pozdrav.
m
miki veličković
13.09.2017 12:20
posjeti me što to biješe ljubav,oliver
Ostavi komentar