Magazin

Ljubavno zavođenje i šarmiranje

Zavodjenje i sarmiranje

Postoje brojne psihološke, sociološke i ostale teorije o interpersonalnim odnosima i vezama među ljudima. Svakodnevno susrećemo različite osobe, neko od njih privlači našu pažnju i interesovanje, te podstiče reakciju simpatikusa ili postoje osobe koje izazivaju nelagodnost i podstiču reakciju parasimpatikusa.

Usaglašavanje energija (kompatibilnost); fizička pojava i (ili polno) privlačenje; srodnost profila ličnosti kroz različite aspekte (emotivne, intelektualne, socijalne ...); skladnost afiniteta u zajedničkom odnosu i ostali aspekti imaju bitan uticaj na moguću vezu i njen kvalitet.


Osvrnućemo se na neke astrološke aspekte koji pomažu u boljem sagledavanju osnovnih karakteristika svakog znaka pojedinačno kroz (ne)mogućnost ljubavnog privlačenja.


OVAN


Kvaliteti


Oni su vrlo odlučni, hrabri, neumorno idu napred, a konvencije i obziri ih ne opterećuju previše.
Odani su i velikodušni, bore se za svog partnera. Ne trpe i ne priznaju poraz.

Muškarci imaju osmeh šarmantnog lovca koji mami i čeka svoj „plen“. Po prirodi je tip vođe, voli izazove, avanturu, borbu i takmičenje ili dokazivanje.

Žene su optimistične, zabavne, vedrog duha, vole život i znaju da uživaju punim plućima, a kada nekog ili nešto žele ne odustaju od svog cilja. Samouverene su i prepune su iznenađenja.


Nedostaci


Umereni su egocentrici, vole da su u centru pažnje i da „pobeđuju“. Vrlo su ponosni i sujetni, loše podnose ljubavne udarce, razočarenja. Imaju neubičajen smisao za suprotnosti. Ako želite da nešto učine, onda im to zabranite.

Izražavanje osećanja je impulsivno i agresivne su prirode, a u nekim slučajevima mogu biti nasilni. Nedostaje mu stil i suptilnost. Obožavaju da skupljaju „ljubavne trofeje“.


Kako osvojiti njihovu pažnju i interesovanje


Pokažite zavodljivu stranu svoje ličnosti. Nemojte se direktno udvarati i ne preuzimajte inicijativu. Ovan je borac, zavodnik koji uvek želi “sam da osvoji svoj cilj”.

Posvetite više pažnje svom izgledu, naročito atributu seksipilnosti (erotičnosti). Budite pomalo „divlji“, po potrebi, ali uvek privlačni i atraktivni. Prihvatite njihove male “begove”, izostanke ili nestašluke. Uživajte u onome što dobijate.

Nemojte dozvoliti da vas zbuni svojom preteranom dinamikom i užurbanošću.


BIK


Kvaliteti


Muškarac je vrlo muževan, nežan i čulan, ume da uživa u životu i hedonizmu. Uredan je i vredan, on radi i gradi sporo, ali sigurno. Pošto je i iskren, na njega skoro uvek možete da se oslonite.

Žena je vrlo senzualna, strpljiva, ljubazna i pažljiva. Potpuno se predaje i po potrebi će se rastrgnuti samo da udovolji onima koje voli. Ima naglašeni smisao za lepo, voli umetnost u svim oblicima i pojavama.


Nedostaci


Njihov smisao za štednjom ponekad se graniči sa škrtošću. Svoju potrebu za posedovanjem prenose i na osećanja, kao i na odnose s drugima. Vrlo retko imaju napade besa, ali kad im padne „mrak na oči“ teško mogu da se savladaju. Nisu taktičari.

Sumnjičavi su i lako se ljute i bez pravog razloga.
Ne oprastaju flert, prevaru, neverstvo.


Kako osvojiti njihovu pažnju i interesovanje


Budite spontani, iskreni i prirodni, ali nadasve vrlo zavodljivi. Oni ne podnose prenemaganja i preterivanja. Posebno su slabi na nežnost i osećajnost, a najviše cene pouzdanost i vernost. Bik voli da istakne kako se novac teško stiče. Izbegavajte dijete za mršavljanje. Bikovi vole vitke žene, ali ne previše.


BLIZANCI


Kvaliteti


Oni dugo čuvaju mladalački duh i izgled.

Muškarac je šarmantan i brzo privlači pažnju, duhovit, ljubazan i pristojan. Veselog i živahnog duha, blistave inteligencije i ima vrlo razvijen smisao za komunikacijom.

Žena je vrlo zabavna, zavodljiva, radoznala i uvek žedna novih spoznaja. Lako se prilagođava na različite životne situacije.


Nedostaci


Ponekad se ponašaju infatilno, poput razmaženog deteta. Mogu iznenada da menjaju raspoloženja i tada pokazuju neke ružne karakterne crte. Nestalni su i njihova osećanja su uglavnom površna.

Laskavaci su, umeju da budu egocentrični i narcisoidni.
Kad naiđu na ozbiljnu prepreku, ne žele preterano da se muče, oni je jednostavno obilaze.


Kako osvojiti njihovu pažnju i interesovanje


Pokažite da imate stila, budite zanimljivi i drugačiji, potrudite se da reagujete neočekivano i nepredvidljivo. Oni vole iznenađenja. Učinite da vam se dive, podstičite ih na intelektualno i novo saznanje. Ne poveravajte im svoja osećanja, naročito izbegavajte razgovor o ozbiljnoj vezi, braku, porodici i obavezama.


RAK


Kvaliteti


Muškarac je vrlo odan i privržen, izuzetno romantičan i nežan. Njegova mašta lako će ga odvesti u zemlju čuda, a najbolje je da to bude sa vama. Neumoran je radnik, ne strahuje od umora. On je kućni tip, domaćin, mezimce ili papučić.

Žena je senzualna, ali i emotivno povodljiva te se lako prepušta osećanjima. Lako i često menja raspoloženje, pa zbog naglašene senzitivnosti i čulnosti lako upada u zavodničke mreže. Kada voli iskrena je i verna, ne skriva svoje najdublje osećaje. Ljubazna je i ima razvijen osećaj empatije i pripadnosti.


Nedostaci


Suviše se vezuju za ljude i stvari. Teško se odvajaju od prošlosti. Njihova prva ili velika ljubav, je uvek „posebna“. Ponekad su dosadni u svom gunđanju i nezadovoljstvu, što svet ne izgleda drugačije.

Teško podnose sopstvene greške, poraze, gubitke (emotivne i materijalne). Lakoverani su. Nedostaje im samopouzdanje. Ponekad su suviše vezani za majku (posebno muškarci).


Kako osvojiti njihovu pažnju i interesovanje


Nemojte skrivati svoja osećanja. Pokažite da imate dovoljno strpljenja da ih slušate i verujte u njihova maštanja. Osvajajte ih šarmantno i misteriozno. Pružite im sve moguće dokaze svoje ljubavi i vernosti.

Budite uvek na njihovoj strani. Potencirajte razgovore o porodici, deci, kući. Nadasve budite njihova velika ljubav ili ljubavni(k)ca, a po potrebi i najbolj(i)a prijatelj(ica), sestra, majka.


LAV


Kvaliteti


Oni se uvek daju bez ostatka. Privlače ih izazovi i vole da se dokazuju, naročito drugima – pred publikom. Odvažni su i samouvereni, ne znaju za sumnju ili strah, hrabari su, čak i na svoju štetu.

Muškarac je veoma ponosan i istrajan, rođen je za uspeh. Spreman je da podnese velike žrtve za one koje voli. Veoma je strastven i veliki ljubavnik.

Žena je romantična, ali i dominantno eksentrična, želi da ostvari prestiž, položaj ili visoku poziciju, ma gde da se nalazi. Izuzetno joj je važan stil.


Nedostaci


Egocentrik koji „caruje“ u svom carstvu. Skoro da veruju kako se Zemlja okreće samo radi njih ili baš oko njih. Njihov ponos, ponekad nema granica, a nekada se graniči i sa velikom sujetom. Teško priznaje svoje greške i ne podnosi tuđe nepoverenje. Razdražljivi su, ponekad i vrlo ranjivi. Strahuju od starosti i nemoći. Ne podnose samoću i odbacivanje.


Kako osvojiti njihovu pažnju i interesovanje


Pokažite da neizmerno cenite njihovo društvo i da im se iskreno divite. Dajte im do znanja da su „najbolji“, ili da niko, i apsolutno niko – nije kao oni. Ni slučajno, nemojte da povredite njihov ponos i veliku samouverenost.
Imajte poverenja u njih i dopustite im da se ponose i sa vama, da vas „pokazuju“ pred svetom.

Nemojte im padati u zagrljaj, ni prelako ni prebrzo. Pred muškarcima Lavovima budite koketni, izuzetno negovani i vrlo ženstveni. On obozava zgodne, elegantne i negovane žene.


DEVICA


Kvaliteti


Veoma su radoznalog duha i inteligentni, zanimaju se za hiljadu različitih stvari i za učenje. Muškarac je vrlo organizovan, temeljan i zahtevan; predan je i posvećuje pažnju svim detaljima. Dosledan je i moralan, sledi svoje ideje i uverenja.

Žena je veliki perfekcionista, ništa ne prepusta slučaju. Vrlo je taktična, ali i sentimentalna, ne voli da povredi onoga koga voli.


Nedostaci


Naglašeni smisao ili potreba za kritizerskim odnosom prema svetu, ponekad odvlače u speltarenje. Previše su zahtevni, odgovorni i sitničavi, dosadni u gunđanju. Strah od emotivne patnje ih koči u ljubavnim vezama. Umeju vrlo lako da vode dvostruki sentimentalni život.

Draže im je da ostanu u udobnom domu, nego da izlaze ili da se provode.


Kako osvojiti njihovu pažnju i interesovanje


Pokažite da imate razvijene osećaje za detalje, u različitim prilikama potencirajte svoju inteligenciju i strpljenje. Važno je da zadobijete njegovo poverenje, što nije nimalo lako. Uverite ih da poštujete njihove brojne kavlitete. Budite diskretni i prefinjeni, oni mrze agresivanost, vulgarnost, nametljivost, rasipnost.

Pokrenite ljubavnu inicijativu, jer oni su neisgurni da bi prvi poceli.


VAGA


Kvaliteti


Oni su vrlo je taktični, ljubazni i lako sklapaju različita poznanstva, kontakte, veze. Obožavaju umetnost i sve što ima pečat lepog. Uživaju u estetici i vole stil.

Muškarac je šarmantan zavodnik i nežan, suptilan, zavodljiv. Ima nepobediv smisao za pravdu. Saoseća sa slabijima od sebe i sa osobama u nevolji.

Žena ponekad predstavlja pravi sklad između nežnosti i lepote. Ume da bude vrlo koketna i skolona raznim flertovima od užitka i igre do ozbiljnih romansi.


Nedostaci


Teško donose odluke. Nekad se zaista namuče, ali obavezno izmuči i druge oko sebe.

Tvrdoglavi su i vole da se svađaju. Lako flertuju i nisu naročito verni, a zbog svoje interpretacije događaja skoro nikad ne osećaju grižu savesti.

Nedostaje im hrabrost i istrajnost, smisao za red i organizaciju. Ponekad se plaše, čak i svoje senke.


Kako osvojiti njihovu pažnju i interesovanje


U njegovom društvu budite nežni, zabavni i pomalo tajnoviti. Pričajte im o ljubavi, njihovoj glavnoj misli koja ih zaokuplja. Budite kao i oni, uvek na strani pravde i pravednih.

Potrebno je da im jasno pokazujete ono sto želite, padaju na znake pažnje, ali i na poklone.


ŠKORPION


Kvaliteti


Imaju naglašenu inteligenciju i sposobnost brzog shvatanja. Međutim, odlikuje ih i sjajna inuticija ili sposobnost da tačno naslute događaje. Imaju razvijeni smisao za vrednosti i predaju se velikim ciljevima.

Muškarac ima vrlo strastven i buran temperament. Odlikuje ga magnetska privlačnost, zavodljivost, šarm, erotičnost. Ima veliku sposobnost koncentracije i voli da radi. Hrabar je i ostavlja utisak da je hladnokrvan (varka). Vešto prikrivaju ljubomoru i posesivnost.

Žena je veoma senzualna i sklona mnogim transformacijama, vešto se snalazi u najrazličitijim životnim ulogama od predane domaćice do maštovite ljubavnice. Voli izazove u kojima može da iskaže svoja najskrivenija osećanja i strasti.


Nedostaci


Njihova pritajena agresivnost ponekad može da se pretvori u nasilje, ali to je češće mentalno a ređe fizičko.

Znaju nepogrešivo da pogode protivnika u njegovu najslabiju tačku, i to sa velikim užitkom. Kako bi dominirao nad onima koje voli, nateraće ih da pate. U tome su pravi umetnici. Imaju napade tvrdoglavosti, ljubomore, posesivnosti.

Skloni su fantazijama, a ponekad i sami postaju žrtve istih. Izdaju, prevaru, neverstvo ne opraštaju. Osvetoljubivi su.


Kako osvojiti njihovu pažnju i interesovanje


Nemojte prebrzo da im otkrivate svoja osećanja ili da im pokazujete da vam se sviđaju. Morate pprihvatiti njegovu igru „ljubavi i rata“. Za njih je to povezano. Potrudte se da budete neuhvatljivi i temperamentni, kao sto su i oni. Prihvatite i njihova loša raspoloženja.

Nikako ih nemojte lagati, jer laž mogu da otkriju kao pravi radar.
Budite im verni, njihova je ljubomora opasna i možete preskupo da platite izigrano poverenje.


STRELAC


Kvaliteti


Oni su vrlo srdačni, zabavni, veselog raspoloženja i duhoviti. Veruju u svoju srećnu zvezdu i skoro uvek postignu svoj cilj.

Muškarac je energičan borac i voli akciju, velike izazove i avanturu. Ima potrebu da se dokazuje i poseduje razvijen takmičarski duh ili karakter. Ne plaši se da pokaze svoja osećanja i da izrazi svoje želje. Pošten je i odan, ne okleva da stane na stranu slabijih.

Žena je vrlo atraktivna, neposredna, izazovnog ponašanja, te privlači pažnju i velike simpatije, ima puno prijatelja i omiljena je u društvu.


Nedostaci


Rado i vešto mogu da „iskrive istinu“, ali ako za to imaju dobar razlog. Njihove reči imaju kraći rok upotrabe, jer ne održe uvek svoja obećanja. Nezavisnog su duha i teško ostaju na jednom mestu.

Nedostaje im smisao za diplomatijom, neumereni su i skloni suprotnostima, vrlo su britkog jezika i teško priznaju svoju krivicu.

Muškarac može istovremeno da voli više žena ili da ima više paralelnih veza.


Kako osvojiti njihovu pažnju i interesovanje


Impresionirajte ih svojim izazovnim ili neobičnim izgledom, interesantnim imidžom i ponašanjem. Ubedite ih da ste veoma odlučni, jaki, sigurni i samosvesni. Impresionirajte ih svojom originalnošću.

Pokažite kako im se divite u različitim situacijama. Šta god da uradite, priznajte da su oni bolji od vas. Naučite da im neprekidno pokazujete svoju ljubav i privrženost.


JARAC


Kvaliteti


Oni su svesni svojih kvaliteta i umeju sa njima vešto da manipulišu. Teže oktrivaju svoja osećanja i ne pokazuju svoje želje ili raspoloženja.

Muškarac je pouzdan i samouveren, čvrsto hoda po zemlji. Dobro je organizovan i ne voli iznenađenja. Deluje zaštitnički i ima potrebu da kontrosliše skoro svaku situaciju.

Kada oseti da ga neko privlaci ili veliku ljubav, ne odustaje od svojih namera do god ima snage da se bori za svoju srecu ili do poslednjeg atoma svoje snage.

Žena je umerena u izražavanju svojih stavova, raspoloženja i emocija. Veoma je verna i odana tradicionalnim vrednostima. Dešava se da „žrtvuje“ emocije ili ljubav, zarad nekih „viših ciljeva“.


Nedostaci


Ponekad im nedostaje smisao za opraštanjem ili saosećanje za slabije. Umeju da budu veoma strogi i zahtevni, postavljaju visoke kriterijume.

Zbog afiniteta prema karijeri umeju da zapostavr svoj društveni, emotivni ili porodični život. Osećaj materijalne sigurnosti i nezavisnosti im ulova veliko samopuzdanje.

Umeju da kažnjavaju druge, bez respekta ili samilosti. Ponekad deluju kao „despot“ ili „Bič božiji“.
Imaju potrebu da uravljaju drugima ili da sve konce drži u svojim rukama.


Kako osvojiti njihovu pažnju i interesovanje


Privlači ih umerenost, pre svega sklad između emocija i razuma. Šarmantan izgled, ali i praktičnost u stilu i ponašanju.

Impresionirajte ih svojom privrženošću i razumnim stavovima o životu, dokažite im da imate čvrst karakter i da ćete uvek biti na njihovoj strani. Naučite da se sve deli, i u dobru i u zlu.

Naučite da poštujete njihov uspeh, prestiž ili moć koju ima. Negujte svoje ambicije i radite na ličnom usavršavanju na svim nivoima.


VODOLIJA


Kvaliteti


Oni poseduju originalan stil u razmišljanju i ponašanju, nisu konformisti. Vole novotarije i inovacije, u tome čak i preteruju. Darežljivi su i okrenuti ka drugima, ponekad više misle o osobama koje ih okružuju nego o sebi.

Muškarac voli sa drugima da podeli svako dobro i to mu donosi brojne simpatije i prijatelje.
Slobodnog je duha i savremenih shvatanja, napredan, lako se prilagođava na različite situacije.

Žena je slobodnog duha, savremenih shvatanja, posebno je talentovana za nova ili neobična poznanstva, za meduljudske odnose, ali i za raznovrsne emotivne veze.


Nedostaci


Teško dovršavaju ono što započnu, više ih zanima način (osmišljavanje) kako nešto da postignu nego konkretno ostvarivanje samog cilja.

Po svome ubeđenju su veliki idealisti, ponekad im nedostaje razvijeni smisao za realnost ili praktičnost.

Uvek su spremni na šalu i zabavu, ponekad zbog toga ostave loš utisak.


U ljubavi, obično nemaju razvijen osećaj za vernost ili privrženost samo jednom partneru. Vole nezavisnost i slobodu u svakom smislu, zato iza sebe ostavljaju „popriličnu emotivnu promaju“.


Kako osvojiti njihovu pažnju i interesovanje


Obavezo izbegavajte ljubomorne scene i nemojte im postavljati različite uslove ili pravila.

Zadržite svoju nezavisnost i nemojte im pokazivati da zavisite od njih. Izbegavajte formalnosti, stereotipe i obaveze. Podstičite njihov istrazivački duh i potrebu za učenjem.

Muškarcu budite više prijateljica nego “strasna ljubavnica”. Pokažite da ste puni razumevanja i da se sve možete „izgladiti“ ili oprostiti. Dokažite da imate dovoljno strpljenja i tolerancije.


RIBE


Kvaliteti


Neodoljivo su šarmantni i ponekad, uopšte ne moraju da se trude u ljubavnom zavođenju, jer lako osvajaju zaljubljenim pogledom, osmehom, dodirom. Imaju razvijenu intuiciju poput radara, nemoguće im je bilo šta sakriti.

Mušakrac je beskrajno romantičan, suptilan, zavodljiv, sanjalica i „ljubavna poeta“. Ume da bude i nežan, i odlučan po potrebi.

Žena je senzualna, zavodljiva, nežna. Ume da ispuni svoje i vaše snove, doduše ponekad samo u snovima, ali ponekad i na javi. Rado se prilagođava na različite situacije.


Nedostaci


Lako ih je impresionirati i na njih uticati. Često umeju da odlutaju ili da zaborave što su zapravo hteli. Ako se zaljube, ponašaju se kao senka, spajalica ili lepak. Tu nema leka, to je njegov stil.

Umeju da budu infatilni i lakoverni poput deteta. Nepostojani su. Ponekad se ponašaju kao lenjivci. Treba im dugo da se pokrenu.

Sumnjičavi su, ponekad i osvetoljubivi, samo zato jer su pomalo nesigurni u sebe.

Umeju sjajno da izmišljaju, fantaziraju i da smisle vrlo ubedljive ili neverovatne laži. Dešava se da zastranjuju i postaju skloni porocima.


Kako osvojiti njihovu pažnju i interesovanje


Potrudite se da budete romantični, senzualni i tajanstveni, oni vole misteriju i sanjarenje otvorenih i zatvorenih očiju.

Pokažite im da ste energični i privrženi. Učinite nešto da vam se divi, impresionirajte ih nečim posebnim. Neprekidno ih obasipajte pažnjom i romantičnim izlivima osećanja.

Komentari(0)
Ostavi komentar