Magazin

NOVI SAD – PROGNOZE ZA 2020. GODINU

novi sad
 
 
Kada govorimo o Novom Sadu kroz astrološku prizmu, onda mislimo pre svega na
mundanu astrologiju - koja je veoma važna grana astrologije. Mundana astologija nastoji da na osnovu nebeskih kretanja predvidi političku budućnost države, naroda i društva.
 
Ako se osvrnemo unazad poznato je još od vremena kada su kraljevi konsultovali svoje proroke pred neki važan dogadjaj, jasno je da se polazi od pozicija određenih planeta i aspekate koji oni formiraju, a uzimajući u obzir znak određenog regiona ili grada – dobijaju se precizne prognoze.
 
Naravno, Mundana analiza polazi od izvesnih pozicija kao što su konjukcije teških
planeta (prvenstveno Jupitera i Saturna, i Urana), zatim Mesečevih mena i ulazaka
Sunca koji obeležava obnavljanje Zodijaka, kao i polazeći od najredjih fenomena,
kao što su komete i pomračenja.
 
Poznato je da Vojvodina nosi karakteristike Bika, dok je Novi Sad (01. februar 1748. godine) formiran u sazvežđu Vodolije. Osnovne karakteristike Bika - te “plodne ravnice” su tendencija ka bogatstvu naroda i nacije. Vodolija - Novom Sadu donosi duh promena i skoro svaki vid iskoraka ka novom, slobodnom, napretku ... npr. Narodno pozorište je prvo uspostavljeno u Novom Sadu (tek kasnije u Beogradu), tu je i sedište Matice Srpske...

1. Šta druga dekada donosi NS? Hoće se možda pojaviti neko ko će ga vratiti na njegov humani, slobodarski i kreativni put?
 
22. marta 2020. kada Saturn bude ušao u sazvežđe Vodolije, pokazaće se da je to bitan datum za Novi Sad. Razni “tereti” koji postoje za narod moraće da se rešavaju, javno će se otvoriti ozbiljna pitanja o uređenju naroda i insistiraće se na poboljšanju kvaliteta života.
 
30. mart 2020. je takođe bitan datum, jer tada će se zvanično krenuti sa ozbiljnim
inicijativama o promenama ...

2. 2021.godine smo Evropska prestonica kulture. Šta nam zvezde predviđaju za tu
godinu? Hoćemo osetiti neki mir, ponos, blagodet, kulturnu energiju ili će baš sve biti suprotno?
 
Treba biti optimista iz više razloga. Iz astrološke vizure od 17. decembra 2020. Novi Sad će sve više osvajati pažnju bližeg i šireg okruženja u najboljem smislu, dobiće podršku i pomoć raznih evropskih i svetskih institucija. Osnažiće razmena kreativne i stvaralačke energije, kulturnih dešavanja i dobiće mnoge donacije.
 
Takođe, Od 20. decembra 2020. kada u sazvežđe Volodije uplovi i Jupiter – planeta preporoda, prosperiteta i blagostanja Novi Sad će se uzdići u svakom smislu – ekonomskom, socijalnom i kulturološkom. To je period koji otvara puteve preporoda u svakom smislu.
 
Idealan period koji bih preporučila iz Mundane astrološke vizure i uzimajući u obzir sve ključne aspekte za sprovođenje reformi, i koji će doneti vidljive političke promene je period od februara 2021. godine.

3. Pretpostavljam da je Exit ovde nastao upravo zbog te slobodarske osobine grada?
 
Da, drago mi je da poznajete osnovne astrološke karakteristike svog grada i da
pravilno zaključujete. Exit se izrodio iz ideje i podneblja grada, koji ima tako
slobodarski duh i viziju naroda koji u sebi nosi kulturu “bez granica”...

4. Da li s horoskopskim znakom Novog Sada ima veze to, što su Novosađani
ekstremno zatvoreni da nekog sa strane prime u društvo i škrti su na pokazivanju
pozitivnih emocija?
 
Sa aspekta Mundane astrologije kada je reč o određenoj grupaciji ili narodu, meni su kao psihologu i astrologu pojmiljive osnovne karakteristike koje donosi Vodolija i to se između ostalog očitava u tendencijama da se istakne “pojedinac”, kao velikan, potencira se individualnost, ali ne treba smetnuti sa uma da je Novi Sad pesnički rečeno u krilima Vojvodine (Bik) – koja daje širinu i potencira blagostanje naroda.

Ana Rakić Đuričić
diplomirani psiholog i profesionalni astrolog
+381.631118800
+381.60.5333755
Komentari(0)
Ostavi komentar