Magazin

Odnos prema novcu i bogatstvu

ODNOS HOROSKOPSKIH ZNAKOVA PREMA NOVCU


Da li ste štedljivi ili rasipni?


Posmatrajući sa psihološkog stanovista nivo razvoja nečije svesti i skalu vrednosti koju covek formira tokom svog zivota, treba razlikovati zajedničke kategorije i individualne osobenosti. U tom smislu materijalne vrednosti ili novac, oduvek su za čovecanstvo predstavljali simbol moći, bogatstva, prestiža, uspeha, uticaja, statusa i različitih privilegija koje one donose. Na kolektivnom nivou novac ili bogatstvo predstavlja važnu kategoriju. Međutim, svaka osoba formira svoju individualnu skalu vrednosti - po kategorijama koje za nju lično predstavljaju prioritet.

Novac i bogatstvo


Sa stanovišta astrologije - svaki znak Zodijaka se na specifican način odnosi prema novcu, bogatstvu ili prema predmetima u ličnom vlasnistvu. U okviru natalnog horoskopa glavni uvid ili slika tog odnosa je predstavljena rasporedom planeta po kućama (indikativna je druga, četvrta, osma i deseta) i njihovim aspektima. Raspored planeta i natalni znak takođe odaju i sklonost prema igrama na sreću ili kockanju.


Uticaj i osnovno značenje koje ima planeta u drugoj kući


Kada se Sunce nalazi u drugoj kuci - veliki akcenat je na novcu, imovini i materijalnoj sigurnosti. Ove osobe odaju utisak da za njih praktični ciljevi imaju prioritet.


Mesec u drugoj kuci - utiče na vrednovanje tradicionalnih, materijalnih i imovinskih dobara.
Merkur - utiče da osoba ima izgrađen osećaj za biznis, trgovinu i metodičnost. Međutim, kod njih novac moze lako da dolazi i odlazi.


Venera - javlja se težnja ka ekstravaganciji, za dostizanjem visokog - elitnog društvenog položaja, kao i potreba za zgrtanjem imetka.


Mars - ukazuje na postojanje razlicitih faktora "opasnosti" u načinu sticanja ili zadržavanja novca i bogatstva.
Jupiter – bogatsvo je dostupno rođenjem i često postoje dobri izvori prihoda, a novac se troši "lake ruke", rasipno i galatno uprkos urođenom smislu za vođenje poslova.


Saturn - ukazuje na paraktičnu, racionalnu, štedljivu i radnu osobu koja ne želi da se eksponira.


Uran - nemonovno dolazi do naglih uspona i padova, kao i do nekonvencionalnog načina zarađivanja novca.


Neptun - predstavlja potnecijalne "opasnosti", teškoce i probleme, ne sluti na dobro. Međutim, ove osobe su obdarene vrlo neobičnim i dobrim idejama u smislu zarade novca i sticanja bogatstva.


Pluton - ukazuje na dobar smisao za poslove, ali i svojevrsnu sebičnost ili škrtost kada je rec o trošenju.


Severni mesecev čvor - donosi "dobitke" i sreću u sticanju novca i bogatstva, a Južni čvor - obrnuto ukazuje na potencijalne gubitke i na "lošu sreću".


ODNOS HOROSKOPSKIH ZNAKOVA PREMA NOVCU


OVAN
Vole da zarađuju i da troše. Većina problema nastaje usled lošeg izbora poslova i neprisajanja na kompromise ili na promene. Obično su skloni preterivanju i nemaju osećaj "kada treba prekinuti". Ipak, kada osete finansijsku krizu postaju vrlo razumni u trošenju.
Imaju sklonost ka igrama na sreću ili kockanju, najviše vole sportske kladionice u kojima umeju da ostave dosta novca, vrlo su temperamentni ukoliko ih ponese "kockarski žar".


BIK
Vrlo su obazrivi i štedljivi, skoro da grčevito teže ka sticanju i čuvaju ono sto je njihovo. Obično ulažu ili troše novac samo kada su sigurni da je to isplatljivo i pametno.
Sklonost ka igrama na sreću i kockanju: i da i ne. Vole klađenje na konje, trke raznih životinja kod njih izazivaju interesovanje.


BLIZANCI
Većina Blizanaca su "srećne ruke", potrebno je samo da odluče (suštinski problem) kojim poslom žele da se bave. Obično im novac redovno pristiže ili u velikim količinama, ali takođe, oni ga istom brzinom i troše.
Sklonost ka igrama na sreću i kockanju: da. Bolje je da izbegavaju ovaj poriv kako ne bi imali porok, jer oni nemaju smisao za manirske spekulacije, kao ni strpljenje za taktičke kockarske igre.


RAK
Oni uvek imaju neku "zlatnu rezervu" ili odvojene pare za "crne dane", pri tome vrlo mudro će odlagati trenutak kada će ga potrošiti. Oni nisu škrti već vrlo ili preterano obazrivi. Važna im je materijalna sigurnost i imovinski status.
Sklonost ka igrama na sreću i kockanju: ne. Nisu ni naročito "srećne ruke" i ne privlači ih ta vrsta izazova. Čar mogu da osete prilikom klađenja - najčešće njihov izbor je sportska prognoza.


LAV
Ako postoji dobra prilika - Lav je sigurno neće propustiti. Umeju da budu "srećne ruke", mada najčešće dobijaju manje od onoga koliko im pripada. Na žalost, nešto teće izvlače pouku iz svojih grešaka. Vole udobrnost i eksponiranje.
Sklonost ka igrama na sreću i kockanju: da. Posebno ih privlaci "veliki rizik" - najveći ulog. Ume da ih ponese adrenalin i kockarski žar.


DEVICA
Postoji dva osnovna tipa, prvi - ume da propusti svoju šansu već na samom startu i u jednom potezu, drugi - ume da radi veoma uporno i dugo da bi ostvarili željeni cilj, predani su u radu. Vrlo oprezno i štedljivo čuvaju svoj novac ili imovinu.
Sklonost ka igrama na sreću i kockanju: ne. Delimično ih privlači sistematsko klađenje, tj. kada mogu da razrade sve moguće opcije i igre koje zahtevaju logičan način razmišljanja.


VAGA
Teže ka tome da što više uživaju u životnim radostima i raznim čarima, međutim novac ili emocije mogu biti njihova "slabost" - do "propasti". Vole udobnost i pri tome na različite načine stiču novac i svoje bogatstvo, umeju neprekidno da uzimaju, ali i bezrezervno da poklanjaju.
Sklonost ka igrama na sreću i kockanju: i da i ne. Obično biraju sistematska klađenja i igre u kojima postoji neki vid zabave ili „luksuznih – grand“ dobitaka.


ŠKORPION
Obično su vrlo snalažljivi i sposobni, umeju sjajno da iskoriste tuđi novac za svoju korist ili dobitak, čak imaju i sreću koja ih prati. Kada sebe dobro obezbede umeju da budu darežljivi i prema drugima.
Sklonost ka igrama na sreću i kockanju: i da i ne. U načelu njih interesuje samo siguran dobitak ili "glavna nagrada" - ništa polovično ne dolazi u obzir.


STRELAC
Za njih je često druga polovina života mnogo uspešnija, jer prva polovina im prolazi u ostvarenju onoga sto žele, ako učine neku grešku - ona ume da bude vrlo "skupa" ili velika. Ipak, iskustvo čini svoje i vremenom umeju da stvore novac, imetak i visoki status.
Sklonost ka igrama na sreću i kockanju: da. Oni su "srećne ruke" i obično češće dobijaju nego što gube, međutim najveća mana im je - nestrpljivost.


JARAC
Oni su vrlo oprezni, mudri i štedljivi, pri tome mnogo više vole da čuvaju ono stečeno nego da troše ili da ulažu. Kada odluče da ulože svoj novac, to će biti nešto sigurno, praktično i vredno, kao sto su vrlo perspektivan i isplatljiv biznis ili nekretnine.
Sklonost ka igrama na sreću i kockanju: ne, njih ne privlači ta vrsta rizika. Međutim, ako se nekada desi obično su "loše sreće" i pretrpe veliki gubitak.


VODOLIJA
Kod njih novac lako prolazi kroz prste i to u oba ili više pravaca. Iako lako zarađuju, još lakše troše i pri tome još imaju i neke "tajne rezerve" ili "spasonosna rešenja". Uredno plaćaju svoje obaveze i rado pomažu onima koji imaju manje sreće od njih. Vrlo su snalažljivi i nisu opterećeni novcem, ali se vešto domognu dobrog statusa.
Sklonost ka igrama na sreću i kockanju: i da i ne. Obično ih privlaci neki vid "igre na sreću" ili ulaganje u akcije kao neki vid neizvesnog ulaganja.


RIBE
Vrlo su intuitivne, sumnjicave i vešte - uvek znaju za neki "tajni trik" kako doći do novca. Nemaju praktičan duh, ali ih prati neka čudna sreća i okolnosti koje im idu u prilog. Do novca dolaze posredstvom drugih, u zajedničkim akcijama i kroz parnterske ili saradničke poslove.
Sklonost ka igrama na sreću i kockanju: da. Njih privlače različiti rizici ili kockarski žar, čak postoji opasnost od poročnosti jer nemaju dovoljno smisla za sistematiski način mišljenja, kao ni za samodisciplinu.

Komentari(0)
Ostavi komentar