Magazin

PLAVI SUPERMESEC

plavi mesec

 

 

Večeras na zvezdanom nebu imamo priliku da vidimo poseban fenomen Plavi Supermesec – ova neobična pojava se događa jednom u periodu od 10 – 20. godina. Uz plavi Supermesec, na nebu moći će da se vidi i Saturn.

Do pojave supermeseca dolazi kada se u istom kalendarskom mesecu, drugi put ponovi faza Punog Meseca (prvi pun Mesec ovoga meseca bio je vidljiv 1. avgusta, dok nam sledi drugi (plavi) puni Mesec večeras, 30. avgusta). Takođe, zanimljivo je u vezi Plavog Meseca da se ovo poslednji put desilo tokom 2018. godine. Dok, će do narednog doći tek 2037. godine.

 

 

Astronomsko tumačenje za ovu neobičnu pojavu je:

Supermesec je specifičan jer je 16 odsto svetliji od prosečnog, a svojim izgledom je veći od punog Meseca. Ovaj fenomen nastaje kada je Mesečeva orbita najbliža Zemlji, u trenutku punog Meseca. Takva pojava moguća je jer Mesecu treba 29 dana da obiđe oko Zemlje, dok kalendarski mesec može trajati 31 dan. Poslednji će biti 28. septembra, a naziva se i Mesec žetve, navode iz NASA-e.

 

Astrološko tumačenje:

Pun Mesec kreće u Vodoliji i ulazi u sazvežđe Riba, te zajedno sa Saturnom pravi direktane aspekte sa Suncem u Devici – ova pojava plavog Meseca će imati bitan uticaj na svaki znak Zodijaka.

Naglašavamo da ćemo njegove uticaje i efekte videti sve do 6. septembra, odnosno do nove faze Mladog Meseca.

 

 

 

Kako se Pun Plavi Supermesec odražava na svaki horoskopski znak zodijaka

 

 

OVAN

Razni izazovi će biti najviše prisutni u oblasti posla, polaganja ispita, raznih testova, lekarskih i medecinskih intervencija. Oprez sa poštovanjem propisa, ne rizikovati sa zakonskim normama; u saobraćaju. Iznenada se otvaraju nove i neobične prilike, akcenat je na “tajnim vezama”.

 

 

BIK

Podrška stiže od prijatelja, sjajan period za emotivne susrete, romantičnu atmosferu, zaljubljivanje. Neka nezaboravna avantura koja će obeležiti vaš život. Mogućnost dobitaka u igrama na sreću! Za vas važi pravilo “ko rizikuje – taj i profitira” na svim poljima.

 

BLIZANCI

Dobro se informisati o raznim pitanjima investiranja, posebno kada je reč o imovini, nekretninama, novcu. Podrška od starijih osoba ili neko sa autoritetom za rešavanje poslovnih pitanja. Emotivni oslonac su porodica i partner. Izbegavati preplitanje poslovnih i ljubavnih interesa.

 

 

RAK

Potencirati što više komunikaciju, napraviti nove kontakte, uspeh u nobičnim konekcijama poslovne ili privatne prirode. Sada je sve moguće uspešno “završiti” uz nečiju asistenciju. Ljubavni partner ima jako važnu ulugu i očekuje vašu posvećenost. Prihvatiti pozive za putovanje, posebno insotranstvo.

 

LAV

Otvaraju se novi, izazovni i povoljni poslovni aspekti. U svom tipičnom maniru treba tražiti maksimalno i pomeriti sve važeće kriterijume. Bićete dobro “nagrađeni” na svim poljima. Moguće je da napravite sjajan spoj emotivnog, ljubavnog, seksualnog, materijalnog – sve u jedan! Uživajte u onome što vam se nudi.

 

DEVICA

Pravilno balansirati između ličnog i zajedničkog, partnerskog sad je pravo umeće u umetnost. Svoje interese treba staviti na prvo mesto, ali postoje i situacije kada je partner iznad vas! Pred vama je mnogo izazova kada treba poslušati “glas srca”, razum i analize ostavite za drugu fazu. Neko će vam biti od velike pomoći.

 

VAGA

Dobro zaštitite sve ono što je vaša “lična tajna”, jer neki pogrešan potez može lako da uruši ono što ste duže gradili. Izbegavajte koketiranja sa poslovnim prilikama i emotivnim izazovima. Prvi pogled može lako da zavara. Tražite savete od bliskih osoba, oslanjajte se na porodicu i prijatelje.

 

ŠKORPION

Sledite svoju intuiciju i primarne instikte na dobrom ste tragu da ostvarite dobit, uspeh ili “bingo”. Na svim poljima su vam otvorene sjajne prilike, nema razloga da ne očejete i ono nemoguće ... za vas granice ne postoje. Sada imate mogućnost da ostvarite i neke “velike ciljeve”. Spoj intelekta, duha, seksipila i faktora sreće – sve je na vašoj strani!

 

STRELAC

Nije u vašem duhu, ali sada važi ono pravilo “strpljen – spašen”. Izbegavajte razne zamke koje lako možete da upadnete usled nedovoljnih informacija i pogrešnih procena. Nečije oči i uši možda ne znaju bolje od vas šta je rešenje, ali vam je neophodan saveznik. Za sve što planirate osluškujte i “glas razuma”.

 

JARAC

Dovoljna je jedna “zlatna reč” i da se vaš plan uspešno ostvari. Dovoljan je jedan dodir i da “pomerite svet”, pitanje je: koje su to reči i dodiri? Imate sjajne mogućnost da kombinujete lične želje i potrebe sa interesima svoje porodice, partnera ili okruženja. Što više odgovarate na izazove – uspeh i sreća će biti veći.

 


 

VODOLIJA

U skukobu racija i emocija, neka vas emocije vode i nećete pogrešiti. Neki odgovori ne dolaze odmah i na način na koji ste navikli, potrebno je da primenjujete nove metode i drugačije modele ponašanja. Potrebno je da pokažete neverovatnu upornost i hrabrost, odna radost, uspeh i sreća neće izostati.

 

RIBE

Prate vas veličanstveni aspekti i sada je idealan trenutak da ostvarite neke “tajanstvene snove”. Sve mogućnosti su pred vama, a umeće života je u vama. Postavite sebi najveće ciljeve i osluškujte svoje srce, očekuju vas “zlatni plodovi”. Uspeh u poslu, dobri rezultati na svim poljima i sreća u porodici i ljubavi. Moguć je i dobitak u igrama na sreću!

Komentari(0)
Ostavi komentar