Magazin

Ponašanje horoskopskih znakova za volanom

Horoskoo - za volanom

Karakteristike horoskopskih znakova 

Na koji način procenjujete “dobrog vozača”, jer imamo priliku svakodnevno da učestvujemo ili viđamo različite oblike ponašanja u saobraćaju? Bez obrzira da li ste pri tome aktivan ili pasivan učesnik, Vaše iskustvo se deli na ono prijatno, ali i na manje prijatno iskustvo. 

Ako ste se nekada upitali: Da li na sklonost ka brzoj i opasnoj vožnji, ili, na sklonost ka kontrolisanoj i bezbednoj vožnji, utiče i pripadnost određenom horoskopskom znaku? Odgovor je potvrdan. 

Taro Asida, viši policijski inspektor i šef Odeljenja za sprečavanje saobraćajnih nesreća u Tokiju, došao je do veoma zanimljivih otkrića. Na osnovu prikupljanja podataka o svim saobraćajnim udesima u njegovoj oblasti, kao i višegodišnjim istraživanjem, sve vozače je svrstao u dvanaest grupa u zavisnosti od njihovog horoskopskog znaka. Pažljivo je proučavao svaku grupu, kako bi utvrdio sličnosti načina vožnje i uzroka nezgode ili udesa. 

Gospodin Taro Asida u svom zaključku navodi da za svaki horoskopski znak postoji glavni uzrok, tj. više faktora koji najčešće dovode do udesa i pri tome, daje i korisne savete za poboljšanje vozačkih sposobnosti u zavisnosti od prirode znaka. 

Prikaz rezultata istraživanja za svaki horoskopski znak: 

OVAN Pripadnici ovog znaka bili su glavni krivci u 6,6 % udesa. Većina tih udesa se odigrala izmedju 11 i 17 časova, te se preporučuje pojačani oprez upravo u ovom delu dana. Posebna koncentracija i budna svest je potrebna kada je pojačana saobraćajna gužva i kod preopterećenih puteva, jer u 85 % saobraćajnih nezgoda Ovnovi su se sudarali sa drugim vozačima, tj. nisu imali dovoljno strpljenja i živaca. 

BIK Oni su bili glavni krivci u 6,2 % udesa. Inače, oni se svrstavaju u kategoriju "pouzdanih vozača". Sa obzirom na podatak da se devet od deset udesa dogodilo između 17 i 23 časa, potrebno je da budu oprezniji u večernjim ili noćnim satima. 

BLIZANCI Oni su bili glavni krivci u 9,3 % udesa. Najveći broj udesa bio je prouzrokovan prebrzom ili agresivnom vožnjom, npr. presecanjem puta drugom vozaču. Naročito treba da se klone opasnog preticanja, prebrze vožnje i čestih "krivudanja" - menjanja saobraćajnih traka. 

Horoskoo - za volanom

RAK Oni su se pokazali kao glavni krivci u 8,8 % udesa. Najčešći uzroci tih udesa bili su neobazrivo uključivanje u saobraćaj. Savet je da uspore vožnju na pešačkim prelazima, zatim da obrate pažnju na znak "stop", kao i na raskrsnicama gde obično “zanemare” nekog od učesnika ili veću koncentraciju prilikom uključivanja u saobraćaj. 

LAV Oni su se pokazali kao glavni krivci u 7,4 % udesa. Najveći broj tih udesa se dogodio prilikom preticanja ili usled neprilagođene brzine. Oni obično "kiksnu" na "lošim" drumovima ili na neravnim terenima. Savetuje im se pojačani oprez pri različitim klimatskim, vremenskim i drugim uslovima. 

DEVICA Oni su se pokazali kao glavni krivci u 10,7 % udesa. Do tih nezgoda je najčešće dolazilo usled prekoračenja brzine ili zbog vožnje na pogrešnoj strani puta. Posebno im se savetuje usporavanje brzine pri ulasku u krivinu, kao i više pažnje pri praćenju kretanja drugih vozila na drumu. 

VAGA Oni su se pokazali kao glavni krivci u 6,1 % udesa što je i najmanji procenat u odnosu na sve druge pripadnike zodijaka. Ipak, do udesa najčešće dolazi zbog nedovoljne koncentracije ili smanjene pažnje. Vage umeju iznenada da se “zaokupe” nečim drugim, što nema veze sa saobraćajem - odlutaju mislima ili pogledom. Savet je - više koncentracije na vožnju, naročito u noćnim satima. 

ŠKORPION Oni su se pokazali kao glavni krivci u 6,8 % udesa. U većini tih nezgoda dolazilo je do “direktnog sudara” i to na ravnom putu. Oni su vrlo energični vozači, često pretiču ostale i skloni su “riskantnoj” ili brzoj vožnji. Savet je - više opreza u svakom pogledu, a naročito kada pretičete druge. 

Horoskoo - za volanom

STRELAC Oni su se pokazali kao glavni krivci u 6,8 % udesa. Do tih nezgoda je najčešće dolazilo usled lakših sudara na raskrsnicama ili zbog nedovoljnog strpljenja i prebrze vožnje. Ponekad oni umeju i da zanemare znak “stop”, semafor ili pravila prvenstva. Takođe, skloni su i da prave različite prekršaje. Savet je - Više poštovanja saobraćajnih propisa i poštovanje ograničenja brzine. 

JARAC Oni su se pokazali kao glavni krivci u 13 % udesa, što je, ujedno, najveći procenat u odnosu na sve pripadnike zodijaka. Najveći broj tih udesa se dogodio prilikom nepoštovanja različitih saobraćajnih upozorenja, znakova ili propisa. Oni umeju da se ne obaziru na znak “stop”, “uspori” ili “oprezna vožnja”. Stoga, savetuje im se obraćanje pažnje na različite propise i naročito, veće poštovanje oznaka, signalizacije ili saobraćajnih pravila. 

VODOLIJA Oni su se pokazali kao glavni krivci u 9,9 % udesa. Pri tome, četiri od ukupno deset udesa bili su sudari sa manjim i sporijim vozilima. Nemaju dovoljno strpljenja za saobraćajnu gužvu, kolone, zastoje ili za sporiju vožnju, kao i prilikom prelaska preko raskrsnica. Savet je - Obratite više pažnje na ostale učesnike u saobraćaju i budite strpljiviji, ne pretičite bez preke potrebe. 

RIBE Oni su se pokazali kao glavni krivci u 8,4 % udesa. Do tih nezgoda je najčešće dolazilo usled nepoštovanja znaka “stop” i sličnih upozorenja na tablama ili na semaforima. Oni umeju povremeno da odlutaju u mislima ili da se “isključe”, tako da je kod njih nedovoljna koncentracija i nedostatak pažnje osnovni razlog za saobraćajni udes. Savet je - više se usredsredite na ostale učesnike u saobraćaju i, naročito, obratite pažnju na saobraćajne znake koji Vam promiču.

Komentari(0)
Ostavi komentar