Magazin

Pravog muškarca otkrivamo za stolom

muškarac za stolom

Male tajne 

Francuska grofica Nadin de Rosfild, čuvena autorka mnogih knjiga o bontonu i ponašanju, tvrdi da se pravi džentlmen otkriva i prepoznaje za trpezom. 

Pravi džentlmen izbegava razgovore o politici, religiji, bolesti i smrti, ne kaže "Prijatno" na početku ručka, već kulturno sačeka da domaćica to prva kaže, ne srče supu, ne žuri sa jelom, već počinje prijatan razgovor, ne topi zalogaje u supi ili u sosu, ne “briše” tanjir komadićima hleba koji kasnije pojede. 

Poznata izreka: "Kakav je na jelu, takav je i na delu", upućuje na povezanost ili sličnost ta dva oblika ponašanja. Dakle, kako se muškarac ponaša za trpezom, obično je takav (sličan) i u krevetu -- za vreme ljubavnog čina. 

Čuvena grofica Nadin kategorisala je sedam tipova muškaraca: 

PRAZNIČAN (svečani) TIP 

Za njega svako jelo predstavlja svojevrsni ritual ili “mali intimni praznik”. Pored njegove trpeze uvek su postavljeni buketi lepo aranžiranog cveća, a za vreme ručka on redovno pušta neku tihu i romantičnu muziku. Ovaj tip muškarca u krevetu ume da se ponaša vrlo romantično i suptilno, on je spreman na mnoga lepa i nežna iznenađenja. Njegova partnerka uživa u mnogim ljubavnim čarima. Korespondira sa horoskopskim znakom: Rak, Lav, Ribe. 

TIP "ŽDERONJE" -- ALAVKO 

Pri samoj pomisli na obilnu trpezu, njemu polazi voda na usta. On obožava hranu, ali takođe uživa i u svim ljubavnim čarima. Ovaj tip muskarca stremi ka tome da u krevetu doživi što više prijatnih uzbuđenja. Ipak, reaguje veoma burno ako je jelo prezačinjeno. Na sličan način se ponaša i prema svojoj partnerki ako su njene želje u krevetu iznad dozvoljenih merila. On nameće svoju dominaciju. Korespondira sa horoskopskim znakom: Bik, Strelac, Škorpion, Ovan. 

UBRZANI TIP 

On jede zato što mora -- iz potrebe. Njemu čak ni lepo ili ukusno pripremljeno jelo ne predstavlja naročito zadovoljstvo. Stalno prebira po tanjirima, zamera kuvarici i gunđa skoro posle svakog zalogaja. Sličnog ponašanja je i u krevetu -- često je umoran, iscrpljen, “odsutan” u mislima ili je prazasićen. Njemu nedostaju optimizam i više životne radosti. Korespondira sa horoskopskim znakom: Jarac, Devica. 

UKOČENI (uniformisani) TIP 

Ne voli da proba nova jela ili ono za koje nije siguran da je dobro. Zbog toga izbegava egzotična i pikantna jela. Ovaj tip muškarca u krevetu ume da se ponaša vrlo konzervativno, zategnuto i krajnje nemaštovito. U seksu ume da bude pomalo trom i oskudan, obično ne pokazuje volju za dužom predigrom, kao ni za dužim ljubavnim činom. Kod njega brzo dolazi do “zadovoljenja potreba”. Korespondira sa horoskopskim znakom: Jarac, Devica. 

TIP SLADOKUSCA 

Obično ne voli višeserijska kuvana jela sa brojnim prilozima i pečenja, a sa velikim nestrpljenjem očekuje tortu i poslastice. Za njega dezert predstavlja najomiljeniji deo obroka. Ovaj tip muškarca u krevetu ne voli dužu predigru, već sa nestrpljenjem prelazi na “glavni čin”. Nije naročito zainteresovan da ugađa svojoj partnerki, a zauzvrat očekuje da mu se udovoljava. Korespondira sa horoskopskim znakom: Ovan, Vaga, Blizanci. 

TIP STRUČNJAKA -- KUVAR 

On je u stanju satima da priprema neko jelo i ne voli da mu se bilo ko meša sa strane. Zaista je pravi majstor kulinarstva, ali takođe je i vrlo zahtevan u krevetu. Ljubavnu igru i seks voli da planira do sitnih detalja i pri tome često ume da zaboravlja na seksualne želje svoje partnerke. Za njega je ljubavna igra čin koji predstavlja veliko zadovoljstvo, pristupa potpuno predano. Njegova partnerka ima priliku da uživa. Korespondira sa horoskopskim znakom: Škorpion, Vodolija. 

NEMARAN TIP - ALJKAVKO 

U svojoj nemarnosti ili rasejanosti često ume da prosipa jelo oko sebe, kao i da isprlja svoju odeću ili da ostavi tragove, mrve i fleke. Na sličan način se ponaša i u vođenju ljubavi. Pomalo je “tezak” ljubavnik, i ako njegova partnerka ne poseduje izraženi smisao za humor i strpljenje, bolje je da ne eksperimentiše previše. Često je okrenut ka zadovoljenju svojih potreba, a ne obazire se previše na želje svoje partnerke. Pri tome, brzo postiže ljubavni vrhunac. Korespondira sa horoskopskim znakom: Blizanci, Ribe, Vodolija.

Komentari(0)
Ostavi komentar