Magazin

Prekid emotivne veze - patnja ili olakšanje

Oblici ponasanja u prekidu ljubavnog odnosa

Ljubav  daje najveći smisao našem životu i bez obzira na sve razlike koje postoje među nama ono što nam je zajedničko je potreba da  život ispunimo na najlepši mogući način kroz ostvarene ljubavi u svim njenim različitim oblicima. Poznato je da postoje različiti oblici emotivnih odnosa i ljubavi, od onih porodičnih i prijateljskih, do odnosa i veza sa suprotinim polom.

Priznali to javno ili ne, ali Sunce ljubavi uvek sija najjače, a kada ima sreće i ljubavi, onda našoj sreći nema kraja. Međutim, ako u  odnosu  žene i muškarca više nema ljubavi, to ne znači da za vas neće osvanuti neko novo sunce, ali morate razmaknuti svoje oblake i potražiti ga.

Ne kaže se slučajno: „Naš karakter je i naša sudbina“. Postoje osobe koje kao da su predisponirane da biraju ulogu „žrtve“, kao što postoje osobe koje uvek u sebi nose ili traže najlepše „sunce“. Zanimljivo je posmatrati i  tipične odlike i ponašanje u ljubavnom odnosu, koji su prepoznaju u osnovnim psihološkim karakteristikama horoskopskih znakova.

Naravno, ostajemo na genergalnom nivou tumačenja tih osnovnih karakteristika, jer svako od nas je sklop svih astroloških aspekata koji sačinjavaju ličnu i unikatnu Natalnu kartu, i u tom smislu predstavljaju: lični pečat u astrološkom, psihološkom, emocionalnom i svakom drugom razumevanju i tumačenju.


KAKO HOROSKOPSKI ZNACI DOŽIVLJAVAJU PREKID EMOTIVNE VEZE


Ako se pojave jasni znaci emotivnog udaljavanja, zahlađenih odnosa i dosade, vatreni znakovi će se vrlo brzo odlučiti na prekid veze. Ovnovi, Lavovi i Strelci ne vole dugo da trpe nezadovoljstvo, monotoniju ili nevolju, a naročito ne podnose da se nalaze uz osobu koja im više ništa ne znači. Dinamični su i skloni avanturama, tako da će ih jednoličan život sa istim ili neinspirativnim partnerom brzo umoriti.


Ovnovi će jasno svojim ponašanjem, čak i pre nego što to učine rečima, dati naslutiti ono najgore. Pošto su u prvim danima ljubavi opsedali partnera na sve moguće načine, kleli se u večnu ljubav i ljubomorno gledali na svaku osobu koja im se približi, kad strast utihne i kada se emocije stišaju, njihova će transformacija biti potpuna ili za vas “pogubna”. Stalno će tražiti izgovore da izbegnu sastanak ili da negde iznenada nestanu.

Sve češće će manifestovati i svoje grube i agresivne ispade. Ali, bez obzira na emotivno hlađenje prema bivšoj ljubavi, mogu ostati skoro jednako ljubomorni i posesivni. Jedna od njihovih deviza je: jednom moj(a), zauvijek moj(a).

Tipično za sve vatrene znakove je da ne vode baš previše računa o tuđim osjećajima, a posebno bi to moglo da se odnosi na Lavove.

Pripadnici ovog znaka znaju dosta lako da povrede partnera, čak i dok je ljubav još plamteća. A čim emocije počnu da se hlade, mnogi od njih će bez uvijanja saopštiti promenu stanja, dok slomljeno partnerovo srce može biti i hrana njihovoj sujeti. Postoje i oni koji će se vrlo brzo i javno pojavljivati u društvu druge osobe pokazujući na takav način kako su ponosni na svoju sreću ili novi izbor. Između tri vatrena znaka, tolerantni

Strelci svoju emotivnu vezu prekidaju na najmanje dramatičan način. Nekad će pokušati sve da objasne svojom nestalnom prirodom i pravdajući se žudnjom za promenom, a nekad će jednostavno nestati brzinom svetlosti i bez potrebe za posebnim objašnjenjem.


Znakovi zemlje: Bikovi, Device i Jarci vrlo su odgovorni i savesni, i uglavnom vode računa o  partneru. Njihove emocije pre svega zbog osnovnog sklopa temperamenta duže sagorevaju, teže se odlučuju na promene i u stanju su prilično dugo da "popravljaju" nezadovoljavajući odnos.

Svaka veća promena u njima budi osećaje nesigurnosti i strah od potrebe za privikavanjem na nove i drugačije uslove. Nekima je teško da žrtvuju i svoju ličnu sigurnost u odnosu sa dosadašnjim partnerom, naročito ako je u ceo odnos upletena i porodica.


Bikovima teško pada da prekinu vezu, čak i  kad se u njihovom životu pojavi nova osoba. Retko kad će poželeti da se rastanu zbog osećaja monotonije ili dosade, jer ih često izjednačavaju sa stabilnošću i sigurnošću koju imaju u dužoj vezi.

Kada ih zahvati kriza, neće se usuditi da  partneru saopšte da je kraj, ali njihovo ponašanje će se vrlo primetno promeniti. Ukoliko je njihov partner, bar malo pronicljiv, moći će da shvati kako nešto zaista nije u redu. Kad do raskida ipak dođe partnerovom inicijativom, Bik dugo neće moći da dođe sebi, jer je sklon produženom depresivnom raspoloženju i patnji.


Za razliku od Bika, Device i Jarci vole da kalkulišu. Jarci znaju u izvesnom smislu da budu i grubi kad u sebi prelome odluku, da je romansi zaista došao kraj, dok Device znaju dugo da balansiraju i vešto da spekulišu ili da igraju igru, nesto nalik partiji šaha. I tek kada zaista budu sigurni u ishod svoje nove veze, ili u njenu sigurnu realizaciju, onda će to biranim rečima saopštiti svojoj dojučerašnjoj ljubavi "da im je potrebno neko vreme za sebe i da žele da budu sami…"


Vazdušni znakovi: Blizanci, Vage i Vodolije su skoro pravi majstori u stilu i brzini kojom mogu da prekidaju svoje veze. Blizanci će uz neki dečji šarm lepo zamoliti svog partnera za oproštaj i razumevanje za njihovu vetropirastu prirodu, ili za razumevanje u promenljivosti njihovih osećanja: "jer život je tako kratak".

Vage, kao pravi stilisti skoro u svakoj situaciji, svojim će umilnim glasom i skrušenim držanjem objasniti kako su nastale neke nepredviđene promene i kako im više od svega treba partnerovo ljudsko razumevanje. A za to vreme, novi partner možda ih "već čeka pred vratima".

Ni Vodolije neće moći dugo da skrivaju novu ljubav, jer njima je apsurdno da bilo šta sakrivaju. Oni su u skladu sa svojom prirodom širokih vidika, sasvim nezavisni i nesputani, smatraju da svi imaju pravo na slobodu izbora, te će i svako posebno objašnjavanje smatrati izlišnim.

Moguće je da će to pokušati da reše na prijateljski i neki nekonvencionalan način - mogu upoznati svog novog partnera sa bivšim, nastojeći da ih oba uvere kako bi bilo dobro da se i nakon svega svi druže zajedno. Čudno ili ne, to im u nekim slučajevima i polazi za rukom.


Vodeni znakovi: Rakovi, Škorpioni i Ribe vrlo duboko i dramatično shvataju skoro sve što se tiče ljubavi. Umiranje ljubavi za Rakove i Ribe nešto je najtužnije u životu, tako da skoro svaki korak u dugotrajnom procesu raskidanja veze za njih može imati i dosta sličnosti sa scenama iz nekih antičkih tragedija ili sa romantičnim melodramama. Uz sve ljubavne muke kroz koje prolaze, pratiće ih i osećaj krivice, jer "njima je tako teško da nekome nanesu bol ili da slome srce".

Ali, zato neki od Rakova ili Riba umeju i dugo da vode paralelni život, gajeći u sebi dovoljno emocija za nekoliko paralelnih ljubavi, bilo da su one realne ili platonske i neostvarene, aktuelne ili mladalačke, iz određenih životnih perioda. Pri tome, kao da nisu, ili možda samo odbijaju da budu, svesni koliko zapravo ta njihova dvostruka igra može da bude veoma bolna za sve one koji su umešani u takav košmarni odnos.

Ako nekada budu uhvaćeni na delu, oni će prvo u naletu emocija straha i krivice uporno sve poricati, da bi zatim grcajuci u suzama polako sve i priznali. Škorpioni, pak, spadaju u red znakova koji čak pomalo i mazohistički umeju da uživaju u činu prekidanja veze. Naravno, prava istina je da će i njih boleti srce zbog prekida, ali, ipak skoro da neće propustiti priliku da nanesu malo patnje i onome koga ostavljaju. Međutim, ako partner ostavlja njih, oni to sigurno neće zaboraviti, a još teže će oprostiti.

Komentari(0)
Ostavi komentar