Magazin

Psihologija ponašanja - Ljubavno zavođenje

Opisaćemo Vam psihologiju ponašanja horoskopskih znakova u situacijama kada se oni nalaze na meti ljubavnih osvajača. Dakle, u svemu postoje "određena", tj. utvrđena pravila koja su manje ili više poznata, ali i nepoznata. Ipak, iz ugla "običnog" čoveka slika sveta nije mnogo drugačija i razumljivija, od one slike koju imaju i veliki mislioci ili filozofi: "Znam, da ništa ne znam" ili "Što više znam, uviđam da je moje neznanje beskrajno"...
Ljubavno zavodjenje
Ali, šta ima lepše nego istraživati i baviti se ljubavnim tajnama? Svako od nas ima i svoju "Ahilovu petu" ili prevedeno na astrološku teminologiju - pitamo se, koje su naše "slobosti" prilikom ljubavnog zavođenja?

Upoznajmo neka osnovna pravila prilikom ljubavnog zavođenja

OVAN
Važno ga je impresionirati dobrim i privlačnim izgledom, to znači da morate biti vrlo atraktivni, zavodljivi i senzualani. Naročito obožava temperamente osobe koje poseduju naglašenu erotičnost u izgledu, odevanju, ponašanju ili u stilu izražavanja. Budite duhoviti i zabavni, čak pomalo i "divlji" ili strastveni.
ZLATNO PRAVILO: Navedite ga - zavodite ga da On osvaja Vas!
BIK
Uz lep fizički izgled (oni su zaljubljeni u "lepotu") obavezno marate biti nežni i pažljivi. Očekuje da mu se potpuno posvetite, pri tome da budete vrlo ubedljivi i iskreni. Ne voli prenemaganja, a obožava poklone, naročito one skupocene. Potrebno je da oseti Vas fluid i jaku strast. Morate biti vrlo uporni, jer ne otvara lako svoje emocije.
ZLATNO PRAVILO: Ne pričaje o novcu, naročito ne o njegovom i nemojte biti škrti!
BLIZANCI
Uz fizičku privlačnost, morate imati svoj individualni stil, kao i stav o zivotu i raznovrsna interesovanja, naročito ona intelektualna ili saznajna. Oni vole neobične i maratonske priče. Na momente budite nepredvidivi i drugačiji, jer obožava iznenađenja i promene. Ne poveravajte im svoja osećanja, oni vole zabavu, fert, igru i neobaveznost.
ZLATNO PRAVILO: Nikako ne pričajte o ozbiljnoj vezi ili o svojim velikim osećanjima i narocito, NE o braku!
RAK
Preuzmite inicijativu tako što ćete ga neprekidno "gađati Amorovim strlicama". Privlači ga senzualnost, romantičnosti izražajna emotivnost, pokažite beskrajnu nežnost, posmatrajte ga očima ljubavi i smešite mu se. Obožava da ga neprekidno obasipate pažnjom, da ga nežno dodirujete i da mu pevušite zaljubljenim glasom. Pažljivo slušajte njegove priče i prihvatite njegova maštanja. Pokažite da volite decu.
ZLATNO PRAVILO: Nemoj te ga lagati i nikako nemojte povrediti njegova osećanja, ne podnosi ljubavne prevare!
LAV
Glavnu inicijativu prepustite njemu. Morate ostaviti "izuzetan" utisak privalačnim, atraktivnim i negovanim izgledom. Voli koketnost, ali do određene granice. Naročito su važni, izgrađeni maniri i mondenski stil u ponašanju. Pokažite da Vas očarava i da mu se divite, ali to činite neprekidno i naročito u društvu. Mora osetiti Vašu stras i uzbuđenje.
ZLATNO PRAVILO: Nemojte ni slučajno povrediti njegovu sujetu i nemojte ga kritikovati - on očekuje divljenje!
DEVICA:
Preuzmite umerenu inicijativu, pokažite da uviđate njegove brojne kvalitete i da imate razvijeni osećaj za detalje. Očekuje inteligentno i promišljeno ponašanje, tačnost i urednost. Podstičite njegova intelektualna interesovanja, pričajte o zanimljivim stvarima. Obožava diskreciju, ljupkost i stil laganog osvajanja.
ZLATNO PRAVILO: Ne podnosi agresivno ponašanje i vulgarnost!
VAGA:
Ovaj znak voli i uživa u različitim igrama zavođenja. Privucite njegovu pažnju dopadljivim izgledom i stilom ponašanja, budite suptilni i pričajte o ljubavnim temama. Muškarca - Vagu, najjače privlače tipični ženski atributi, dok žena - Vaga "pada" na muževnost, duhovitost i traži podsticaj za dobrom zabavom. Budite galantni, naročito u poklonima.
ZLATNO PRAVILO: Ne podnosi škrtost i grubo ponašanje ili osobe bez stila!
ŠKORPION:
Obožava igru zavođenja, koju doživljava kao "osvajanje", pobedu ili dominaciju nad ljubavnim partnerom. Ipak, ne dajte se zavarati jer, od Vas se takođe očekuje ljubavna inicijativa i vatromet strasti. Budite sigurni u njihovom strasnom zagrljaju, ljubavna romansa je ponekad vrhunsko zadovoljstvo, a ponekad se pretvara u "igru niskih strasti".
ZLATNO PRAVILO: Nikada nemojte izigrati njihovo poverenje. Ljubavnu prevaru NE oprašta, a može i da Vam se "osveti"!
STRELAC
Izuzetno je važan prvi utisak, što znači, da morate privući njegovu pažnju već na prvi pogled. Impresionirajte ga neobičnim ili atraktivnim izgledom, šarmom, duhovitim dosetkama, kao i "dobrom pričom" upakovanom u originalnu sliku o sebi. Iz Vas treba da zrači vedar duh, određena doza erotike, snaga ličnosti i naročito, želja za istraživanjem.
ZLATNO PRAVILO: Pokažite da ga poštujete i da mu se divite. Šta god da uradi, priznajte da je bolji od Vas!
JARAC
Fizička privlačnost nije presudna da zadrži njegovu pažnju, već morate ispuniti određenje kriterijume, tj. obrazac ponašanja koji će Vas u njegovim očima predstaviti kao samosvesnu, uspešnu i razumnu osobu. U Vašoj blizini on mora da oseti poverenje, sigurnost i naročito, emotivnu privrženost. Pokažite da imate praktičan duh i analitičku pamet.
ZLATNO PRAVILO: Nikako nemojte biti lakomisleni, površni, neodgovorni i lenji. U njihovoj blizini koketiranje ne postoji, čak ni u mislima!
VODOLIJA
Budite zavodljivi na svaki način - svojim izgledom, ponašanjem i izjavama. Obožava "provokativne" podsticaje u fizičkom, erotskom ali, i u intelektualnom smislu. Pokažite da ste dovoljno svestrani, zabavni i nezavisni. Snaga ličnosti - intelekt, može biti najjači afrodizijak ukoliko umete da ga upotrebite na pravi način. Dozvolite mu sve da bi ste ga držali "pod kontrolom".
ZLATNO PRAVILO: Nemojte gušiti njegov duh - slobodu, nemojte upadati u klise formalnosti i ne namećite mu obaveze. Naročito, nikada nemojte praviti ljubomorne scene!
RIBE
Unesite određenu dozu misterije, posmatrajte ga nežno i zavodljivo, zatim progovorite umiljato ili mazno, budite senzualni - Oni "padaju" na romantiku. Pokažite da ste vrlo emotivni i maštoviti, naročito u izražavanju svojih osećanja i u vođenju ljubavi. Voli da ga često dodirujete i mazite, kao i da ga obasipate toplim i strasnim poljupcima. Za njih je između zaljubljenosti i začaranosti, znak jednakosti!
ZLATNO PRAVILO: Nemojte biti grubi na bilo koji način, a najmanje emotivno. Naročito, nikada mu nemojte pretiti - da ćete ga ostaviti!
Komentari(0)
Ostavi komentar