Magazin

Put i duh vremena

put i duh vremena

 

Čovek modernog doba još uvek ne ume da odgovori na neka od osnovnih pitanja, kao što su: Da li dolazi sudnji dan – Apokalipsa, a zajedno sa njim i kraj vremena? Pitanje koje svakako izaziva nelagodnost, strah ili paničnu reakciju. 

 

Poznato je da strah izaziva poremećaje i zlo, takođe predstavlja i osnov agresivnog ponašanja. 

 

U knjigama mudraca piše: »Ljudi privlače dve vrste događaja: one u koje veruju i one kojih se plaše«. 

 

Ukoliko pravilno shvatimo suštinu Kosmičke energije, možemo i da razumemo čovekov strah od »sutrašnjeg dana«. Jaka vera kod čoveka obično je povezana sa višim vibracijama kosmičke energije. Te vibracije privlače sličnu energiju Duhovnog sveta, koja uveliko pomaže da se ostvare naše ideje, želje ili nadanja.

 

Sa druge strane, ako stalno mislimo (stvaramo opsesiju) da ćemo se razboleti od neke bolesti ili da će se desiti nešto ružno nama i našim bližnjima, postoji velika mogućnost da se to i ostvari. Dakle, i dalje ostaje dilema: da li svako od nas stvara svoju budućnost kroz mentalne projekcije, ili mentalne projekcije budućih događaja utiču na naše ponašanje? Odnosno, da li mi sami na raskrsnicama biramo svoj životni put, ili te raskrsnice već čekaju nas da se pojavimo? 

 

Postoje mnogi zapisi, knjige i proroci koji najavljuju »sudnji dan« ili kraj Vremena. Situacja je slična i kada se posmatra iz naučne perspektive, čovek aktivno radi na uništavanju okoline, zagađenju i razaranju planete. U duhovnom smislu zvuči porazno, ali destruktivno ponašanje, sukobi i ratovi su i dalje osnovni zakoni u političkom uređenju planete.

 

Pred nama su dve osnovne alternative: predavanje strahu i prihvatanje činjenice da svet neminovno ide ka svom krahu, ili verovanje da postoji put Duhovne energije, koji će otvoriti i proširiti naša saznanja, a zatim stvoriti novu ili neophodnu harmoniju duha i tela, koja će nam pomoći da pređemo u novu dimenziju i harmoničnu etapu Vremena. 

 

Da li dolazi kraj Vremena ili je taj »kraj« - početak novog i srećnijeg doba, možda zavisi i od našeg ponašanja i snage našeg verovanja da stvorimo lepšu budućnost. Ako i ne zavisi od nas, snagom svoje vere nećemo narušavati moguću hamoniju i svojim ponašanjem možemo ostaviti otisak dobrog u Vremenu. Svakako, jednom ćemo i to saznati. Na putu ka Duhovnom svetu svako ima svoje mesto.

Komentari(0)
Ostavi komentar