Magazin

Saznanja - Mesečeva dijeta

"Rođeni smo po unapred određenom trenutku i na unapred određenom mestu. 

Kao vino iz neke godine berbe, tako i mi imamo kvalitet te godine i godišnjeg doba u kojem dolazimo na svet". C.G. JUNG 

Popularna dijeta o kojoj se u poslednje vreme dosta govori je “Mesečeva dijeta”. Ova dijeta, osim što skida suvišne kilograme i čisti organizam od toksina, ima samo jedno pravilo: nije dopušteno ništa jesti 24 sata od prvog sata promene lunarne faze.

To je zapravo “post” koji započinje određenog sata, u vreme Mesečeve mene i promene magnetskog polja na Zemlji (koja traje 24 sata). 

meseceva dijeta

U to vreme dolazi do pojačanog izlučivanja tečnosti koju organizam inače zadržava usled loše ili preobilne ishrane, ali i pojačanog stanja stresa. Dakle, tog dana se može “izgubiti” (smršati) i do 3 kg. a da to ne bude štetno za organizam. Jednodnevni post omogućava organizmu da se odmori, što doprinosi daljem jačanju njegovih odbrambenih sposobnosti. 

Mesečeva dijeta nema nikakve loše posledice po telesne, fizičke i intelektualne sposobnosti. Gladovati jedan dan nije teško, naročito kada se zna kakav će rezultat biti na kraju, a pri tome nisu potrebni nikakvi lekovi za odstranjivanje tečnosti.

Trebalo bi popiti najmanje 2, a može i do 4 litre tečnosti (preporučljivo je da to bude voda, nikako zaslađene čajeve ili gazirana pića). Mogu se piti i voćni sokovi, ali samo prirodni, bez ikakvih dodataka, dok su alkohol i mleko zabranjeni. 

Ova dijeta NIJE PREPORUČLJIVA za skidanje prevelike težine (telesne mase), ali jeste za njeno pravilno održavanje i jačanje organizma, kao i za podizanje odbrambenih sposobnosti organizma. 

PRAKTIČNA UPUTSTVA 

Posvetite sebi malo vremena i pokušajte sledeće: 

Kada Mesec opada, jedite hranu koju inače redovno uzimate i na koju ste naviknuti. U to vreme, za telo se ne “prima” hrana u onoj meri u kojoj je to inače slučaj, kada se Mesec nalazi u nekoj od ostalih faza.

Kada Mesec “raste”, jedite manje nego uobičajeno, ili uzimajte manju količinu hrane na koju ste navikli.

Kada je pun Mesec i Mlađak, jedan dan obavezno odredite za post. Pri punom Mesecu telo najuočljivije koristi i prerađuje hranu, a pri mladom Mesecu najbolje se rešava sala i različitih toksina.

Bez radikalnih zahvata i na veoma jednostavan ili jedva primetan način, nakon nekoliko meseci možete steći vrlo korisno životno iskustvo koje će Vas ispuniti pozitivnim raspoloženjem, većim samopouzdanjem i zadovoljstvom zbog svog boljeg psihofizičkog stanja. Pri tome, možete se uspešno rešiti barem onog “kritičnog dela” viška kilograma, bez imalo muke ili štetnih posledica za organizam.

Inače, ako se odlučite da postite jedan dan u vreme mladog Meseca, poznato je da na takav način možete sprečiti pojavu raznih bolesti. Naime, u to vreme je spremnost organizma da se oslobodi nagomilanih otrova i štetnih sastojaka mnogo veća nego inače. 

Takođe, poznato je kako je dan mladog Meseca povoljan za početak mnogih radnji, poslova i aktivnosti. Znači, ukoliko želite da se rešite npr, nekih starih, beskorisnih ili loših navika, započnite taj postupak za vreme mladog Meseca. 

Na osnovu dosadašnjih rezultata kada je reč o odvikavanju od pušenja ili alkohola, od prekomernog jela ili konzumiranja prevelikih količina kafe, pokazalo se da su izgledi za uspeh mnogo bolji u ovoj Mesečevoj fazi nego inače. Odnosno, u fazi mladog Meseca, svi ovi “gubici” se mnogo lakše podnose. 

MESEČEVE MENE 

MLAĐAK (Mlad Mesec) -- kada se Mesec nalazi između Zemlje i Sunca, posmatrano sa Zemlje, nama je nevidljiv. U kalendaru se prikazuje zacrnjenim krugom. 

PRVA ČETVRT -- kada osa Mesec-Zemlja formira pravi ugao sa osom Zemlja-Sunce. Prva četvrt ili polumesec nastupa 6 dana nakon novog meseca. U kalendaru je prikazan kao krug čija je leva polovina zacrnjena. 

UŠTAP (Pun Mesec) -- Zemlja se nalazi između Sunca i Meseca koji je potpuno osvetljen Sunčevim svetlom. Pun Mesec se prikazuje nezacrnjenim krugom. 

POSLEDNJA ČETVRT -- položaj planeta je identičan kao u prvoj četvrti, ali se vidi leva strana Meseca. U kalendaru je prikazana krugom čija je desna polovina zacrnjena.

Komentari(0)
Ostavi komentar