Magazin

Sličan se sličnom raduje

Na osnovu astroloških teorija poznato je, da svaki horoskopski znak ima određene karakteristike koje su mu svojstvene i predstavljaju njegovu tipičnost u odnosu na druge znakove. Glavne osobine koje odslikavaju portret jednog horoskopskog znaka između ostalog imaju uticaj i na karakter uzajamnog (ne)privlačenja i na (ne)kvalitet ostvarenih veza u međusobnim relacijama.


Priroda interpersonalnih odnosa je raznovrsna i naš život sačinjavaju različite kategorije (oblasti) ostvarenih veza od porodičnih, rodbinskih, prijateljskih, ljubavnih, poslovnih do raznih neobaveznih kontakata i susreta koji nas svakodnevno prate.

Astrologija - slicnosti


Poznavajući prirodu i osnovne karakteristike određenog horoskopskog znaka, moguće je napraviti kategorije međusobnog privlačenja i usaglašavanja na nivou ostvarenih emotivnih veza, kao i poslovnih i drugih odnosa.


POTENCIJALNO SKLADNE ODNOSE JE MOGUĆE OČEKIVATI:


U PORODIČNIM ODNOSIMA


Rak: Osobe koje uspevaju da izgrade sjajnu ulogu u porodičnim odnosima, posebno ako su ostali članovi porodice Bik, Rak, Devica, Škorpion, Jarac, Ribe, Lav. Prilično su požrtvovani i odani svojoj porodici, ali teže uspostavljaju zadovoljavaju odnos sa Ovnom, Vagom, Volijom.
Bik: Ume da deluje zaštitnički i pokroviteljski, realno sagledava situacije i pronalazi dobra rešenja za svoju porodicu. Veliko razumevanje i podršku pronalazi kod Raka, Vage, Riba, Device kao članova svoje porodice. A problemi obično postoje u odnosu sa Lavom, Strelcem, Vodolijom.


U LJUBAVNIM ODNOSIMA


Sjajno se privlače: Ovan sa Blizancima, Lavom, Vagom, Škorpionom, Strelcem, Vodolijom.
Bik sa Rakom, Devicom, Vagom, Ribama; zatim Jarac sa Rakom, Škorpionom i Ribama.
Disharmonični odnosi e mogu očekivati između: Blizanaca i Riba, Ovna i Jarca, Bika i Vodolije; Raka i Vage; Device i Strelca.
Vlada uverenje da se na nivou strasnih ili erotskih veza najjače privlače Škorpion i Bik; Lav i Vodolija; Ovan i Vaga, Strelac i Blizanci, Rak i Jarac.


U POSLOVNIM ODNOSIMA


Preporučuje se da neki vid upravljačke pozicije imaju osobe u znaku: Jarca, Lava, Strelca, Bika, Škopiona. Sjajni asistenti, pomoćnici, sekretari, organizatori ili „ljudi iz senke“ su obično osobe u znaku Device, Škorpiona, Raka, Blizanaca.
Kada se sastavljaju poslovni timovi koje sačinjavaju manje ili veće grupe saradnika u zavisnosti od prirode posla, poželjno je voditi računa o (dis)harmoničnim aspektima koji se odražavaju na opšti uspeh.
Ako se radi o poslovima u domenu umetnosti (muzika, gluma, zabava, moda) dobro je da kod tih osoba preovlađuju elementi vode i vazduha (kroz natalni znak, podznak, položaj MC-a i Meseca, ili kroz aspekte planeta). Skladni odnosi nastaju između osoba kod kojih je naglašeno sazvežđa Vage, Raka, Riba, Blizanaca, Škorpiona, Vodolije, ali njima se pridružuju i Bik, Strelac i Lav.


Za poslove u domenu sporta ili u aktivnostima takmičarskog karaktera, poželjno je da su naglašeni elementi vatre koje imamo kod osoba sa istaknutim sazvežđem: Ovna, Lava i Strelca.


Za poslove u domenu ekonomije, trgovine ili medicine dobro je da preovlađuju elementi zemlje koje imamo kod osoba sa dominantnim sazvežđem: Bika, Device, Jarca.


Za poslove koji pripadaju polju komunikacija, plasiranju informacija i raznim medijskim uslugama poželjno je da preovlađuju elementi vazduha koje imamo kod osoba sa naglašenim sazvežđem: Blizanaca, Vage i Vodolije.

Komentari(0)
Ostavi komentar