Magazin

Sredstva za predskazivanje

predskazivanje

 

Pomoćna sredstva za predskazivanje budućnosti 

(putovanje kroz prostor i vreme) 

 

Prilikom predskazivanja budućnosti ljudi se služe najraznovrsnijim metodama i koriste razna pomoćna sredstva, od najobičnije karte za igranje, pa sve do bacanja kristala, pokušavaju naslutiti ili predvideti svoju najbližu budućnost. Ipak, svakodnevni način “gledanja” u budućnost koji svi koristimo jesu snovi. 

 

Skoro da nema čoveka na zemljinoj kugli koji nije nekome ispričao svoji san i dao svoje objašnjenje ili pitao druge za njihovo objašnjenje. Stari vidovnjaci su nekada koristili mnoštvo tehnika proricanja, među kojima su najčuveniji: TAROT, Kristalna kugla, Astrologija, Hiromantija, Listići čaja, Gledanje u šolju, Rune, Ji Ching, Geomantija, Pasulj i mnoge druge. 

 

Kao što se može primetiti, postoji mnogo različitih pomoćnih sredstava kojima se služimo prilikom predskazivanja budućnosti. Međutim, postavlja se pitanje, kako nam ova pomoćna sredstva pomažu da postignemo željeni cilj -- predviđanje budućnosti? 

 

Bili bismo u velikoj zabludi ukoliko bismo smatrali da su ulje što pliva na površini vode u posudi, listići čaja u šolji, ili Rune bačene na zemlju, poruke koje dolaze sa one strane treće dimenzije. To su samo prekidači koji omogućavaju proroku da pređe granice sadašnjosti tj. oni pribavljuju slike za fokusiranje šestog čula. 

 

Uskoro ćemo razmotriti neke od načina proricanja. Ji Ching, Gledanje u šolju, TAROT, su i danas jednako popularne kao nekad, a one nešto manje popularne -- bacanje Runa, proučavanje kristalne kugle i sl. se danas slabo koriste, mada takođe imaju svoje pristalice. 

 

Komentari(0)
Ostavi komentar