Magazin

Šta znači kad sanjate da padate

Snovi -padanje

Da li ste se nakada upitali: šta znači kad sanjate kako padate? Snovi u kome osoba pada su veoma česti, a naravno, ništa nije bez razloga. Ljudi su rođeni sa instinktivnim strahom od ispuštanja i pada.

Shari Just, klinički psiholog, objašnjava da padanje uglavnom znači da se osećate kao da nemate kontrolu nad svojim životom. Inače, Shari već preko dvadeset godina pomaže svojim klijentima, tinejdžerima, kao i odraslim osobama, analizirajući njihove snove. Na taj način, oni uče više o sebi, osvom životu i, naročito, na koji način bi trebalo da rešavaju svoje probleme.

Naša tela su povezana sa našim umovima - kada zaspite, osećate da ste fizički bespomoćni i to čini san još više zastrašujućim. Uglavnom ćete se probuditi pre samog udarca, ali ako se desi da do njega i dođe, a da Vi pri tome ostanete nepovređeni, to verovatno znači da već imate rešenje za problem koji Vas muči.

Ali, ako se povredite u snu, znači da  još uvek treba da radite na nekom velikom problemu koji je pred Vama. Postoje i prostija objašnjenja za ovakav san - možda se plašite da ćete pasti na ispitu, ponavljati razred, doživeti neuspeh u poslu, ili u ljubavi. Ili može se desiti da ste načisto "pali" na neku osobu, ali to još uvek niste priznali sebi.

Komentari(0)
Ostavi komentar