V.I.P PAKET ZA VAS - UZ POMOĆ ZVEZDA DOBIJATE V.I.P. STATUS!

Magazin

Uticaj sata rođenja na karakter

Među brojinim astrološkim teorijama postoji i učenje o uticaju sata rođenja na psihološki profil ličnosti. Uz datum rođenja koji uvek određuje sazvežđe ili popularno rečeno pripadnost horoskopskom znaku, važnu ulogu ima i sat rođenja koji ukazuje na prirodu, karakter i osnovne predispozicije ličnosti.

Kada ste rodjeni


OSNOVNA OBELEŽJA LIČNOSTI AKO STE RODJENI IZMEĐU


Od 0 do 01 sat
Osobe rođene u ovom terminu karakteriše impulsivnost i agresivnost (Ovan) udružena sa velikom istrajnošću i izdržljivošću (Saturn). Okolina ih smatra veoma upornim, tvrdoglavim i izrazito ponosnim osobama kojima često ume da nedostaje takt, strpljenje, sposobnost za diplomatiju. U povoljnim životnim okolnostima ovakva astrološka konstelacija može omogućiti neverovatna stvaralačka dostignuća, sportski uspeh ili vojničku karijeru.


Od 01 do 02 sata
Za ove osobe moć, ugled i status (Bik / Vaga) predstavljaju najvažnije životne kategorije. Jasno ste orijentisani prema materijalnim vrednostima, imovinskim aspektima i materijalnom carstvu. Ponekad zbog toga mogu da trpe vaši najbliži. Vaš životni uspeh u najvećoj meri zavisi od ogromne energije koju posedujete, morate naučiti da je pravilno usmeravate ka svojim uzvišenim ciljevima. Vaš uspon ka vrhu često protežiraju neke uticajne (Jupiter) ili starije (Saturn) osobe.

Od 02 do 03 sata
Imate sjajne mogućnosti da se istovremeno posvećujete različitim poslovima i paralelnim ciljevima (Blizanci). Veoma ste dinamični i sposobni da se iskreno oduševljavate (Mars) ili da uživate u različitim životnim radostima, ali, takođe vrlo brzo gubite interesovanje za stvari koje ste započeli. Ponekad ste isključivi i netolerantni, potrebno je da prihvatite više trpeljivosti u životu i da se bolje prilagođavate u socijalnim odnosima.


Od 03 do 04 sata
Vi ste veoma osetljiva osoba, lako je povrediti vaša osećanja i uzburkati vašu psihološku ravnotežu. Konkretni dokazi odanosti, vernosti i naklonosti (Venera) podjednako su vam važni, kao što to čine privrženost porodici i kući ili domu (Rak). Imate potrebu da izgradite finansijsku sigurnost. Umete vešto da kalkulišete sa novcem, imovinskim aspektima, nekretninama, finansijama. Važno vam je da se ostvarite u porodici, ali i u poslovima koji su vezani za ekonomiju, umetnost ili za neku socijalnu i zdravstvenu oblast.


Od 04 do 05 sati
Vaš mentalni sklop i način razmišljanja (Merkur), skoro uvek su usmereni ka nekom konkretnom i ostvarljivom cilju. Posedujete smisao za dobru organizaciju, umete da izrazite jaku koncentraciju i snagu volje. Skoro u svakom poslu postajete autoritet (Lav). Ali, vi ste ipak, više tip «salonskog lava». Kada suviše značenja pridajete društvenim odnosima i ulogama, dešava se i da lakše zapadate u depresivna raspoloženja.


Od 05 do 06 sati
Najbolje se osećate kada se nalazite u prilici da uređujete svet oko sebe ili da korigujete različite probleme, nepravilnosti i greške – težite ka harmoničnom uređenju sveta. Vaša ogromna ljubav (Sunce) je usmerena i određena raznim detaljima (Devica), pri tome vam je teško da razlučite bitno od nebitnog. Često rizikujete da svoj novac trošite na stvari koje su vam nepotrebne. U poslu ste veoma marljivi i skoro savršeno obavljate svoje dužnosti.


Od 06 do 07 sati
Vi ste veoma šarmantna, prefinjena i draga osoba, skoro uvek vodite računa o svom izgledu, stilu i imidžu (Vaga). Imate rafinirane manire i smisao za ukus ili dekoraciju. Vaša kuća je ukusno uređena i čini prijatno mesto, gde se često okupljaju vaši prijatelji. Veoma ste pažljivi u ophođenju i ljubazni skoro prema svima. Najveća opasnost za vas se krije u činjenici, da vaša emocionalna sigurnost i ravnoteža (Mesec) više zavisi od drugih, nego od vas samih.


Od 07 do 08 sati
Umete na vrlo konkretan način da definišete svoje stavove i da jasno odredite životne prioritete. Vi ste osoba koja najčešće govori (Merkur) ono sto misli (Škorpion). Ali, vi umete i da budete vrlo tajanstveni i znate da čutite kao zaliveni. Uspeh na poslu često zavisi od vaše spremnosti da sve podredite jednom cilju i do vaše bogate imaginacije. Posedujete i dobru intuiciju. Različite intrige, nepoverenje ili prevare vas mogu izbaciti iz koloseka i ravnoteže.


Od 08 do 09 sati
Vama su naročito važni akcija, igra, sport i mnogo kretanja na svežem vazduhu (Strelac / Jupiter). Neprekidno pokušavate da prekoračite neke subjektive ili objektivne granice, svejedno da li su u pitanju društvene, duhovne, saznajne ili prostorne granice. Posedujete istraživački duh i privlače vas nova saznanja, avanture, putovanja, stranci. Začeto prijateljstvo (Venera) mora da vam ponudi nešto novo, što još niste doživeli ili osetili. Rođeni ste kao tip avanturiste.


Od 09 do 10 sati
Vama su neprekidno potrebni neki konkretni ciljevi ili povodi (Jarac) da biste bili aktivni (Mars). Zahvaljujući velikim sposobnostima za organizaciju i disciplinu, po pravilu skoro uvek da uspešno ostvarujete ciljeve koji ste sebi postavili. Veoma ste ambiciozni i neverovatno istrajni. Uvek se dobro osećate kada pomažete drugima, pre svega članovima svoje porodice. Posedujete smisao za tradicionalnim vrednostima i uvažavate patrijarhalne stavove.


Od 10 do 11 sati
Po vašem uverenju svi ljudi treba da uvažavaju jednakost, te zagovarate veću toleranciju, ravnopravnost, pravičnost i filantropiju. Za vas ne postoje klasne razlike, svakom dozvoljavate da ima svoj lični stav i da potencira individualni razvoj. Imate razvijen osećaj za bavljenje okultnim, puni ste razumevanja (Jupiter) za društvo i uvek otvoreni za nove ili savremene ideje (Vodolija). Veoma ste društveni i iskreno volite ljude, tako da ste najčešće okruženi i iskrenim prijateljima.


Od 11 do 12 sati
Vi možete ostvariti izuzetan uspeh u nekim situacijama kada svoj posao obavljate "iza kulisa". U nekim «skrivenim», tajnovitim ili neobičnim situacijama, realno možete da postignete velika dela ili neverovatne rezultate. Sve dok uspevate sebi da obezbedite dovoljno mira (Saturn) i da napunite svoje unutrašnje baterije (Ribe), predstoji vam mogućnost za izuzetnu karijeru u polju umetnosti, zatim u socijalnoj ili medicinskoj sferi, i skoro ništa vas neće zaustaviti na putu ka cilju.


Od 12 do 13 sati
Skoro svaki posao koji započnete završavate u potpunosti i do kraja. Veoma ste odgovorni, marljivi, disciplinovani, servilni i savesni. Blistavi razum vam najviše pomaže da ne trošite previse svoje energije i vreme na one nebitne stvari. Materijalna sigurnost (Bik) u okrilju porodice su najvažnije kategorije za vaš duševni mir (Mesec) i za životno blagostanje. Međutim, vrlo retko pokrećete ličnu inicijativu u društvenom životu i u emotivnim odnosima.


Od 13 do 14 sati
Previše obraćate pažnju na mišljenje i raspoloženje svoje okoline, često zapadate u situacije da vas suviše pogađaju nečije reči ili komentari. Inuitivno upijate razne signale iz svoje okoline (Mesec), te se prepuštate impulsu, raspoloženju ili uticaju (Neptun) koji postoji u vašem okruženju. Ali, često za istinu uzimate samo ono – što vi lično smatrate istinom. Posedujete neobične sposobnosti, talente ili interesovanja, te umete da ostvarite izuzetan uspeh u nekim retkim i specificnim poslovima.


Od 14 do 15 sati
Vi ste osoba koja teži ka visokim ciljevima, posedujete rafinirane ili aristokratske manire. Najčešće svom životnom partneru ostajete verni do kraja života (Venera). Ali, ako osetite da vi u njegovom životu ne zauzimate glavno ili centralno mesto (Lav), potražićete drugog partnera. Možete da ostvarite značajan uspeh u polju umetnosti, glume ili ekonomije. Imate razvijen osećaj za porodicu i naročito za decu, ponekad za njih ste spremni skoro sve da žrtvujete (i blistavu karijeru).


Od 15 do 16 sati
Potpunu afirmaciju doživljavate samo u onoj delatnosti (Mars) u kojoj možete da unesete sva svoja osećanja (Rak). Ujedno, to je čarobna formula za vašu životnu stisfakciju i visoka ostvarenja u svim oblastima. Vi ste veoma ljubazna i srdačna osoba koja blista od samozadovoljstva. Ali, umete da budete i veoma razdražljivi, posebno ako osetite da ste odbačeni. Potrebno je da kompenzirate svoje frustracije ili emotivnu ranjivost kroz neke praktične aktivnosti, ali i da izrazite svoju ljutnju bez potiskivanja.


Od 16 do 17 sati
Materijalne vrednosti, imovinski aspekti i novac za vas imaju veoma važno značenje. Zbog toga smatrate obavezom (Bik) da već u prvoj polovini svoga života, morate da ostvarite neku materijalnu sigurnost i ekonomsku nezavisnost, kao i ličnu imovinu (Jupiter). U tome vam značajno pomaže vaša sposobnost da se uzdignete iznad svakodnevnice i nekih sitnih ili prolaznih problema, kao i mogućnost da stvari sagledavate šire i unapred. Sajajno se snalazite u polju ekonomije i bankarstva.


Od 17 do 18 sati
U osnovi vi ste veliki perfekcionista, umete analitički da sagledate situaciju i da procenite najbolje rešenje. Okolina ceni vaše sposobnosti i često zauzimate neku visoku ili odgovornu poziciju u društvu. Vi ste vrlo praktična osoba i umete da se nosite sa ljudima koji se suprotstavljaju vašim planovima. Ponekad vaša sklonost ka detaljisanju (Devica) ume da vas zavede ili vam stoji na putu ka ostvarenju viših ciljeva (Saturn). Takođe, vi umete da ostvarite fantastičan spoj teorije i prakse.


Od 18 do 19 sati
Vas vodi klektivna svest jer samo u različitim obilicima partnerskog povezivanja, udruživanju ili u odnosu sa drugim ljudima (Vaga), možete da ostvariti svoje životne ciljeve (Saturn). Potrebno je da se što više orijentišete na zajednicu. U ljubavi i prijateljstvu vam treba mnogo strpljenja, kako biste izašli na kraj sami sa sobom. Posebno vas vremenom frustriraju razne situacije kada vam partner ili porodica, postavljaju zahteve koje ne možete da ispunite. Dobro se snalazite u poslovima iz domena trgovine, putovanja, medicine.


Od 19 do 20 sati
Vaša sklonost ka riziku i različitim životnim izazovima, može da vam omogući veliki uspeh ili uspon u društvu. Zbog svojih prenaglašenih (Venera) seksualnih aspiracija (Škorpion) lako zapadate u različite opasnosti. Ponekad izgubite iz vida one druge vrednosne aspekte koji postoje u trajnoj vezi, kao što su vernost, naklonost partneru i porodici, i duhovni interesi. U suštini u svemu što radite trebalo bi da izbegavate neumerenost i ekstremne situacije.


Od 20 do 21 sat
Vi ste osoba koju na veliku akciju pokreće skoro sve što je novo, nepoznato ili neobično (Strelac). Uzbuđuje vas istraživanje nepoznatog i podstiče na vrhunske poduhvate (Mars). Za vas životni eliksir predstavljaju daleka putovanja u neke neistražene krajeve ili kulture. Emotivna privrženost samo ka jednoj osobu ili «slepa vernost», obično ne pripada profilu vaše ličnosti. Možete najviše da zahvalite svom urođenom optimizmu, što ste u stanju da se i nakon najvećeg pada ponovo ispravite i vinete u visine.


Od 21 do 22 sata
Iz latentnog straha da neko ne izneveri ili povredi vaša osećanja (Ribe), drugim ljudima često umete da izgledate suviše usporeno i inertno. Povremeno ste skloni i velikim fantazijama. Ali kad vas jednom dobro upoznaju, shvatiće da vi svojoj okolini poklanjate mnogo razumevanja, emotivne topline i iskrenog saosećanja. Veliku pažnju poklanjate na neke vidljive ili konkretne dokaze ljubavi (Venera) i jako ste iznenađeni, ako stvari nisu onakve kakvim ste ih vi zamišljali.


22 do 23 sata
Vi ste osoba koja raspolaže sa izuzetnom inteligencijom (Merkur) i često razmišljate na veoma originalan ili ingeniozan način (Vodolija / Uran), po drugačijem mantalnom modelu u odnosu na ostali svet. Intelektualne sposobnosti ili mentalna superiornost, vam omogućava da rešavate i najteže životne probleme, tajne i zagonetke. Vi se nalazite u određenoj prednosti u odnosu na druge, i posebno u odnosu na mediokritete. Ali, zbog toga ne biste trebali da se ponašate arogantno ili narcisoidno. Skromnost je velika vrlina, koju samo mudrost ume da sačuva.


23 do 24 sata
Vašim satom rođenja vlada takozvano «noćno Sunce». Ono simbolizuje unutrašnju ili duhovnu svetlost i energiju, to vam olakšava dobru introspekciju i samospoznaju. Vi ste osoba koja je sklona raznim okultnim (Škorpion) interesovanjima i specifično privilegovanim delatnostima (Sunce). U svakodnevnom životu ne volite kompromisne varijante. Jedna od vaših životnih deviza je: "Sve ili ništa", a u ljubavnim odnosima umete da budete skloni posesivnosti i ljubomori.

Komentari(0)
Ostavi komentar