Magazin

Verovanja starih Kelta - keltski horoskop

keltski horoskop

 

Svako podneblje u sebi nosi utkana tradicionalna i kulturna obeležja koja se samo vremenom otkrivaju i učenjem spoznaju. Koliko god tradicije i kulture među narodima bile različite, mapa kojom se kreće čovečanstvo je ista, kao što su nam isti izvori postojanja na kojima počivaju svi duhovi naših verovanja.


U duhu tradicije i verovanja starih Kelta, svaki čovek u sebi nosi karakteristike određenog drveta. Ponekad nije lako da osoba prihvati i prizna određene karateristike o sebi, ali u psihologiji je poznato i da se slika koju imamo o sebi manje ili više razlikuje od slike koju drugi imaju o nama. To unutrašnje i spoljašnje ogledalo ume da emituje manje ili više različite slike o nama samima. 


Na osnovu svog datuma rođenja, pronađite kom drvetu vi pripadate i pročitajte njegove osnovne karakteristike. Zapitajte se koliko dobro poznajete sebe...


Januar 01. - 11. - Jelka 

Januar 12. - 24. - Brest 

Januar 25. - 03. Februara - Platan 

Februar 04. - 08. Februara - Topola 

Februar 09. - 18. Februara - Smreka 

Februar 19. - 28. Februara - Bor 

Mart 01. - 10. Marta - Žalosna vrba 

Mart 11. - 20. Marta - Limun 

Mart 21. - Hrast 

Mart 22. - 31. Marta - Lešnik 

April 01. - 10. Aprila - Mušmula 

April 11. - 20. Aprila - Javor 

April 21. - 30. Aprila - Orah 

Maj 01. - 14. Maja - Topola 

Maj 15. - 24. Maja - Kesten 

Maj 25. - 03. Juna - Jasen 

Jun 04. - 13. Juna - Žbun 

Jun 14. - 23. Juna - Smokva 

Jun 24. - Breza 

Jun 25. - 04. Jula - Jabuka 

Jul 05. - 14. Jula - Jelka 

Jul 15. - 25. Jula - Brest 

Jul 26. - 04. Avgusta - Platan 

Avgust 05. - 13. Avgusta - Topola 

Avgust 14. - 23. Avgusta - Smreka 

Avgust 24. - 02. Septembra - Bor 

Septembar 03. - 12. Septembra - Žalosna vrba 

Septembar 13. - 22. Septembra - Limun 

Septembar 23. - Maslina 

Septembar 24. - 03. Oktobra - Lešnik 

Oktobar 04. - 13. Oktobra - Mušmula 

Oktobar 14. - 23. Oktobra - Javor 

Oktobar 24. - 11. Novembra - Orah 

Novembar 12. - 21. Novembra - Kesten 

Novembar 22. - 01. Decembra - Jasen 

Decembar 02. - 11. Decembra - Žbun 

Decembar 12. - 21. Decembra - Smokva 

Decembar 22. - Bukva 

Decembar 23. - 31. Decembra - Jabuka 


keltski horoskop


Jabuka (Ljubav) - obično su to vitke osobe, vrlo harizmatične, dopadljive su i atraktivne, prijatne spoljašnosti, rado flertuju, avanturističkog su duha, čulni, skoro uvek su u nekog zaljubljeni. Hoće da vole i da budu voljeni, verni, nežni, veoma su širokogrudi, posebno su nadareni za nauku, ponekad žive za danas, učenjaci, bezbrižni filozofi sa snagom argumenata i dobrog izlaganja.


Jasen (Ambicija) - neobično su atraktivni, raduju se životu, impulsivni, privlačni i poželjni, ne mare mnogo za kritiku, vrlo ambiciozni, inteligentni, talentovani. Vole da se igraju sa sudbinom, mogu biti i egoistični, ali i vrlo pouzdani, verni ljubavnici, ponekad im razum ili mozak vlada nad srcem, ali svoje veze shvataju vrlo ozbiljno.


Bukva (Kreativnost) - imaju izraženo dobar ukus, zabrinuti su oko svog izgleda, materijalisti su, dobro organizuju svoj život i karijeru, ekonomični, dobre vođe, ne preduzimaju nepotrebne rizike, vispreni, veličanstveni životni partneri, veoma vode računa da ostanu u dobroj formi i fit (dijete, sport, itd.)


Breza (Inspiracija) - raduju se životu, atraktivni, elegantni, ljubazni, zadovoljni sobom, ne vole ništa što je preterano, ne podnose vulgarnosti, vole život u prirodi i miru, nisu preterano strastveni, prilično uobraženi, nedovoljno ambiciozni, umeju da naprave mirnu, vrlo prijatnu atmosferu.


Smreka (Sigurnost) - obično jako lepi, umeju da se udešavaju, vole luksuz, dobrog su zdravlja, nisu stidljivi, pokazuju tendenciju da gledaju na druge sa visine, vrlo samouvereni, odlučni, nestrpljivi, vole da utiču na druge, imaju mnogo talenata, zdravo optimistični, čekaju pravu ljubav, sposobni da donose brze odluke.


Kesten (Iskrenost) - obično su izrazito lepi, ne vole pritisak, pravični, raduju se životu, radoznalog duha, rođeni diplomati, ali u društvu veoma osetljivi, često i nesigurni u sebe, ponekad su uobraženi, osećaju se neshvaćenima, vole samo jednom potpuno predano, imaju problema u pronalaženju idealnog partnera.


Platan (Vernost) - obicno su vrlo jaki, mišićavi, odgovorni, uzimaju skoro sve što im život pruža, umeju da budu zadovoljni životom, optimistični, povremeno vrlo lakomi za novcem i priznanjima, mrze usamljenost, strastveni ljubavnici kojima kao da nikada nije dosta, ali su i verni onda kada vole, uvredljivi, nestalni, pedantni i bezbrižni.


Brest (Plemenitnost) - prijatne figure, odeveni sa ukusom, kažu glasno šta im ne odgovara, naginju tome da ne opraštaju tuđe greške, veseli, vole da vode, ali ne i da nekome pripadaju, verni i iskreni partneri, vole da donose odluke za druge, plemeniti, širokogrudi, veliki smisao za humor, praktični.


Smokva (Osećajnost) - veoma jaki, često samovoljni, vrlo nezavisni, ne dozvoljavaju protivljenje, svađu ili zabrane i ograničavanja, vole život, porodicu, decu i životinje, pravi društveni leptirići, puni su humora, vole različite užitke i dokolicu, komformisti su, talentovani za praktično, inteligentni.


Jelka (Misterioznost) - poseduju naglašeni ukus, pošteni, obrazovani, vole sve što je lepo i što pruža užitak, puni su osećaja za bližnje, empatični, ali i tvrdoglavi, ponekad i vrlo egoistični, ali se brinu za svoje bližnje, prilično su zadovoljni životom, talentovani, obično imaju mnogo prijatelja ali i neprijatelja, veoma su pouzdani. 


Lešnik (Izuzetnost) - šarmantni su, skromni, puni razumevanja za okolinu, saosećajni prema porodici, znaju da ostave veliki utisak, aktivni su borci za socijanu pravdu, omiljeni i osećajni, ponekad su vrlo komplikovani ljubavnici, ali iskreni i tolerantni partneri, poseduju pravu predstavu o pravičnosti. 


Žbun (Dobar ukus) - hladne lepote, brinu se o svom izgledu i kondiciji, imaju dobar ukus, nisu egoisti, vec čine sebi život što je moguće prijatnijim, vode disciplinovan život, od partnera traže priznanje i prijateljstvo, sanjaju o nekim neobičnim ljubavnicima, retko su zadovoljni svojim osećajima, ne veruju skoro nikome, uvek su nesigurni u svoje sopstvene odluke, ali i veoma savesni. 


Limun (Sumnja) - ono što im život donosi prihvataju sa izvesnom mukom, ne podnose svađu, stres i posao, ne vole dosadu i udobnost, blagi su i vrlo popustljivi, žrtvuju se za prijatelje, poseduju mnogo talenata, ali nisu dovoljno ambiciozni da ih poboljšaju, umeju često da jadikuju ili kritikuju, veoma su ljubomorni, ali i verni. 


Javor (Nezavisnost) - to su neobične osobe, naglašena im je moć izražavanja i originalnost, ali umeju da budu bojažljivi i rezervisani, slavoljubivi, ponosni, ponekad i previše sigurni u sebe, željni uvek nekih novih iskustava, ponekad suviše nervozni, imaju dobro pamćenje, lako uče, obično imaju vrlo komplikovan ljubavni život, vole da utiču na druge. 


Hrast (Hrabrost) - obično su robusne prirode, veoma jaki, nezavisni, nepopustljivi, ali umeju da budu i veoma osećajni, ne vole velike promene, realistični su i nogama stoje skoro uvek na zemlji, drže se činjenica, jednostavno, ne vole mnogo da razmišljaju već da deluju.


Masllina (Mudrost) - vole sunce, toplotu, podstiču neka lepa osećanja, razumni su i puni razumevanja za svoju okolinu, izbegavaju agresivnost i nasilje, tolerantni su, veseli, mirni, imaju izražen osećaj za pravdu, povremeno veoma osetljivi i uobraženi, nisu ljubomorni, vole da čitaju i da se nalaze u društvu obrazovanih ljudi. 


Bor (Izuzetnost) - vole prijatno društvo, veoma su izdržljivi, znaju kako da učine život prijatnim, veoma su aktivni, prirodni, dobri pratioci, brzo se zaljubljuju, ali isto tako vrlo brzo gube interesovanje, ili brzo odustaju, umeju mnogo da menjaju ljubavnike dok ne nađu idealnog partnera kome veruju, pouzdani su i vrlo praktični. 


Topola (Nesigurnost) - deluju kao velike estete i veoma dekorativno na okolinu, nisu dovoljno sigurni u sebe, razumni samo kada je neophodno, potrebna im je podrška i prijatno okruženje da bi se opustili i otvorili, vrlo su probirljivi, često bitišu sami, povremeno su jako nesigurni, umetničke su prirode, dobri organizatori, naginju filozofiranju, umeju da budu i pouzdani u svakoj situaciji, ljubavne veze shvataju vrlo ozbiljno.


Mušmula (Čulnost) - veoma su šarmantni, veseli, umeju da daju sve od sebe, a pri tome nisu egoisti, vole da budu zapaženi, vole život, kretanje, nemir, čak i krize, istovremeno su zavisni i nezavisni, dobrog su ukusa, često postaju veliki umetnici, strastveni su, naglašenih osećanja, dobri pratioci, ne predaju se. 


Orah (Strast) - nezavisni su, ponekad vrlo čudni i puni kontradiktornosti, često egoistični, agresivni, ali i velikodušni, obrazovani, umeju neočekivano da reaguju, spontani, imaju i skoro neograničeno slavoljublje i velike ambicije, nisu fleksibilni, ponekad teški i čudni partneri, drugi ih retko vole, ali im se često čude ili dive, dobri su stratezi, veoma ljubomorni i strastveni, skoro da ne prave nikakve kompromise. 


Žalosna vrba (Melanholičnost) - oni su divni, ali istovremeno i puni neke čudesne melanholije, atraktivni, veoma duhovni, vole sve što je lepo i ukusno, vole da putuju, veliki su sanjari, neumorni, ponekad vrlo komplikovani, iskreni, primaju sugestije i može da se utiče na njih, ali je sa njima i teško živeti, poželjni su, imaju dobru i oštru intuiciju, pate zbog ljubavi, ali, ponekad pronađu partnera koji im daje upravo onaj čvrsti oslonac koji im nedostaje.

Komentari(0)
Ostavi komentar