Magazin

Začeće uz pomoć astrologije?

začeće


Mesec i žene 


Celokupna oblast astrobiologije se detaljno istražuje kroz naučno kontrolisane testove sa hiljadama žena, od strane naučnika ugledne reputacije, među njima je i medicinsko-astrološki pionir dr Eugen Jonas, iz Češke. Do sada svi medicinski testovi koji su sprovedeni kretali su se od 98 do 99 procenata uspešnosti.


Poznato je da nas kosmički ritmovi prožimaju, te, ako uspemo da sa njima živimo harmonično, vodićemo zdrav i relativno dug život. Moguće je povećati i šansu za dobijanje deteta koje neko dugo želi i očekuje. Naravno, pod uslovom da ne postoje izraziti fizički (organski ili medicinski) nedostaci i poteškoće.


Tako je poznato da postoji teorija o mogućnosti izbora pola deteta, ali da bi se sve to uspešno postiglo i uskladilo, potrebno je poznavati i harmonične mehanizme prirode. 


Na psihofizičko stanje žena utiče tihi i bledi noćni gospodar Mesec koji u Natalnoj karti žene pre svega označava njeno materinstvo i plodnost. Zemljin satelit poseduje moć nad prirodom i vodama i svojom snagom uzrokuje plimu i oseku. Opšte je poznato da je život stvoren iz vode.


Mesec, gospodar tečnosti, utiče na rađanje i funkciju reprodukcije. Mesečeve mene utiču na menstrualne cikluse koji su oblikovani po modelu mesečnog ciklusa i imaju isti vremenski ciklus trajanja.

 

Ova sinhronizacija između mesečnih ciklusa kod žena i Mesečevih mena, poznata je još pre nove ere. Za nju su znali asirski i vavilonski sveštenici koji su posmatrali Mesečeve mene i zato da bi bolje upoznali plodne dane kod žena.


One žene koje imaju sreću da žive daleko od grada, u saglasju sa ritmom prirodne svetlosti, mogu sebi olakšati menstrualne cikluse, koji su povezani sa mesečevim fazama - menama.


Pun Mesec pogoduje ovulaciji. Astrološki gledano, to odgovara opoziciji Sunca i Meseca (Mesec se nalazi u jednom znaku, a Sunce se nalazi na istom stepenu, ali u znaku koji je dijametralno suprotan). 


Mlad Mesec pogoduje menstruaciji. Astrološki gledano, odgovara konjunkciji Sunca i Meseca. Dakle, Sunce i Mesec se nalaze u istom znaku i na istom stepenu. 


Koincidencija koja postoji između ovulacije i punog Meseca, kao i veća frenkvencija porođaja u ovoj fazi lunarnog ciklusa, posledica je jake privlačnosti, odnosno, jake sile gravitacije u tom trenutku.

 

U vreme punog Meseca, Sunce, Zemlja i Mesec se nalaze u istoj liniji, te, kao da ova “energija usisavanja” potiskuje zrelo jaje van njegove opne, a fetus van majčine utrobe.

 

Ako vaš ciklus približno sledi mlad i pun Mesec, znači da je vaša biološka ravnoteža u potpunom saglasju sa prirodom.


Međutim, svi mesečni ciklusi ne slede ovaj lunarni ritam. U periodima velikih stresova i drugih poremećaja emocionalne i psihološke ravnoteže, dolazi do narušavanja sklada sa prirodom i poremećaja biološke ravnoteže. Usaglašavanje menstrualnog ciklusa sa lunarnim, može biti korisno po zdravlje i za postizanje bolje psihičke ravnoteže.


Na redovnost ciklusa, između ostalog utiče i rad epifize, koja se nalazi u šupljini lobanje i koja je osetljiva na svetlost. Epifiza proizvodi supstance hormonskog tipa koje su u stanju da intervenišu i utiču na aktivnost reproduktivnih organa, posebno na funkcionisanje jajnika, zaustavljajući ili aktivirajući ovulaciju. Tama zaustavlja ovulaciju, dok je veštačka svetlost i svetlost punog Meseca stimulišu.


Da biste svoj ovularni ciklus učinili redovnijim i uskladili ga sa Mesečevim menama, dovoljno je da preko noći potpuno zamračite sobu i na takav način eliminišete sve izvore svetlosti (i sama koža učestvuje u primanju svetlosne stimulacije, koja se iz celog tela emituje prema epifizi). Sa zamračivanjem treba početi prvog dana menstruacije, a ono treba da traje 14 dana.


U toku tri naredne noći, dakle, 15, 16. i 17. dana (to bi trebalo da budu dani ovulacije), odmarajte se uz svetlost lampe. Neka sijalica bude jačine 25W (vati). Na ovakav način možete ostvariti zamenu za svetlost mesečine i dalje uticati na stimulaciju ovulacije. Posle nekoliko meseci ovakvog režima, vaši ciklusi će se uskladiti sa Mesečevim. Kosmička ovulacija 


Eugen Jonas tvrdi da postoje dva plodna perioda u toku jednog meseca. Prvi, koji odgovara fiziološkoj ovulaciji računa se tako što se odbroji 15 dana posle prvog dana menstruacije, a drugi je takozvani “period kosmičke ovulacije”.

 

Trenutak ovog drugog plodnog perioda računa se uz pomoć natalnog horoskopa i zavisi od udaljenosti Sunca od Meseca.


Po istraživanjima doktora Jonasa, prisustvo ove kosmičke ovulacije daje šira objašnjenja zašto mnoge žene, iako bez vidljivih ginekoloških problema, ne uspevaju da zatrudne u vreme koje je njima bilo po volji, već se to dešava u periodima u toku menstruacije ili u toku perioda dojenja. 


Ovaj drugi plodni period ciklusa kod žena, odgovara ponovnom formiranju istog ugla (aspekta) između Sunca i Meseca, odnosno iste razdaljine u stepenima između Sunca i Meseca, koja je postojala u trenutku rođenja same žene (u njenom natalnom horoskopu).

 

Ti dani se mogu smatrati veoma plodnim. Taj aspekt se događa jednom mesečno, jer Mesecu je potrebno oko 30 dana da prođe kroz kompletni Zodijak.


Praćenjem ovog kosmičkog ritma moguće je izbeći neželjenu trudnoću na prirodan način. Samim tim, moguće je i izbeci mnoge neprijatnosti koje se dešavaju sa neželjenom trudnoćom i širim komplikacijama koje proizilaze za samu ženu ili za njenog partnera i okolinu.Da li je moguće unapred odrediti pol deteta? 


Za korišćenje Jonasovog metoda, potrebno je precizno poznavati poziciju natalnog Sunca i Meseca, i izračunati longitudinalnu razdaljinu, što je najbolje prepustiti ličnom astrologu ili zatražiti profesionalnu uslugu u proračunu.


Kada Mesec dostigne tačno isti ugao koji ji činio sa Suncem u trenutku vašeg rođenja, i ako je to bilo u nekom od muških znakova (Ovan, Blizanci, Lav, Vaga, Strelac, Vodolija), za dete koje je začeto tog dana, postoje astrološke indicije da će biti muško, a ako se Mesec nalazi u nekom od ženskih znakova (Bik, Rak, Devica, Škorpija, Jarac, Ribe), astrološke indicije su da će dete biti ženskog pola.

Komentari(0)
Ostavi komentar