Magazin

Zašto nestaje zaljubljenost?

nestaje zaljubljenost

Gledam film. Oni stoje pred oltarom i verovatno razmišljaju kako su našli ljubav svog života. Njihovi roditelji sede u prvim redovima i mole se da njihova deca ostanu zauvek zajedno i sačuvaju ljubav (ako, naravno nisu neki namćori).


To je možda i vaša priča, vaših roditelja ili neka vaša buduća priča. Lako je zaljubiti se, ali je mnogo teže održati ljubav. Kuda (možda) jednog dana ode sva ta ljubav?


Naučnici objašnjavaju da, ako verujemo da je u našoj vezi problem u seksu, onda - grešimo. To je samo zataškavanje problema. Seks je samo ogledalo ostatka veze.


Vođenje ljubavi je umetnost i zanat, kao i kuvanje ili sviranje. Potrebni su veština i vežbanje i svakodnevna primena tih veština.


A ljubav je čarolija. Ako naučite ljubav da radi za vas, a ne protiv vas, postaćete veliki čarobnjak. 


Kao i sve snažne sile u kosmosu, ljubav može biti upotrebljena tako da ozledi ili izleči. Možete naučiti da ljubav iskoristite za stvaranje radosti za sebe i druge. Nekad je možda lakše ostati u svom zatvoru, nego se suočiti sa činjenicama.


Ali, zapamtite dobro, svaki put kad prestanete da volite "deo vas umire", a svaki put kada izaberete da ponovo volite, da nekom pružite ruku, i da osećate, vi na takav način oživljavate sebe.


Ni jedna veza ne postaje nepodnošljiva preko noći. Naši odnosi sa drugim ljudima se "kvare" postepeno. Naše mentalne, fizičke i emocionalne energije utiču na energije drugih ljudi. Uvek treba sagledati probleme, svađe, neslaganja. Rešiti ih!


“Stvari su se promenile”, je idiotska primedba. Mi menjamo stvari. Postoje žrtve promena, ali ne i žrtve stvari. Krijemo se iza nepreciznosti jezika.


Dakle, šta ubija ljubav? Samo jedno - zanemarivanje. Ne videti je kada stoji pred vama. Ne pomisliti na nju i kada su sitnice u pitanju. Izgovarati njeno ime, a da ono ne odzvanja u vašoj glavi.


“Volim te”, iako je možda to nešto najmanje originalno što dva bića mogu da kažu jedno drugom, zašto i dalje svako od nas žudi da to čuje? Nisam prva koja je to izgovorila, a ipak, kada on to izgovori i kada ja to činim, govorimo kao divljaci koji su otkrili dve reči i obožavaju ih. Te reči su predmet mog obožavanja.


Volim te, pretvara se u hvalospeve, visoke tonove koji lome staklo i prolivaju tečnost.


Moje usne su ih mnogo puta izgovarale, puštajući ih da padaju, kao novčic u fontanu, u nadi da će mi se zbog njih želja ispuniti.


Volite se. 

Komentari(0)
Ostavi komentar