FORTUNAFortuna ili tacka srece, spada medju najpoznatije arapske tacke. Ona predstavlja »izliv« snazne energije Meseceve faze, a kroz polozaj koji zauzima u znaku i/ili polju (kuci) usmerava pravac energije koju posedujemo i sugerise nam na vezu koju treba da ostvarimo sa spoljasnjim svetom. Fortuna ukazuje na koji nacin treba da integrisemo svesni i nesvesni deo nase licnosti, ujedno ona »nagradjuje« svaki ispravan potez koji ucinimo (sinonim za fortunu je i »zlatni cup«).
Nas zadatak je da razvijamo osobine koje donosi karakter znaka u kome se nalazi Fortuna, kao i da kultivisemo polje (ili kucu) koje ona zauzima. Zauzvrat kao afirmacija ili nagrada, ocekuje nas istinsko i vrhunsko ispunjenje kroz karakter odredjenog znaka ili polja.

Krug srece se lako izracunava sledecim postupkom: razliku (izrecenu u stepenima) izmedju Sunca i Meseca, treba dodati na Ascendent. Fortuna predstavlja novu tacku, koju dobijamo kao njihov zbir.POLOZAJ FORTUNE U POLJIMA

FORTUNA U PRVOM POLJU
Potrebno je da razvijate plemenite stavove i duhovni pristup zivotu i da izbegavate povrsnost, egoizam, opsednutost licnim izgledom.

FORTUNA U DRUGOM POLJU
Potrudite se da razvijate skrivene talente i da jacate samopouzdanje i da izbegavate posesivnost, kao i preokupiranost novcem i materijalnim vrednostima.

FORTUNA U TRECEM POLJU
Potrebno je da se kultivisete kroz komunikaciju i vezu sa okolinom, da prosirujete svoje saznajne vidike, kao i da se klonite nekih povrsnih odnosa u druzenju i prijateljstvu ili u emotivnim vezama.

FORTUNA U CETVRTOM POLJU
Vazno je da trazite teziste oslonca u sebi i u svom duhu, da razvijete svoju licnost u razlicitim pravcima, a ne da previse zaklanjate iza svoje porodice ili da sakupljate imovinske vrednosti.

FORTUNA U PETOM POLJU
Na Vama je da razvijate kreativno razmisljanje i da se bavite samoistrazivanjem, umesto da se dokazujete kroz ljubavne afere ili preterano potomstvo.

FORTUNA U SESTOM POLJU
Potrudite se da nesebicno pomazete drugima, pokazite iskrenu saosecajnost i empatiju prema okolini; nemojte bezati sami od sebe u radoholicarstvo ili u razlicite bolesti.

FORTUNA U SEDMOM POLJU
Potrebno je da razvijate zdrav odnos sa partnerom i da prevazilazite probleme, umesto da lako menjate partnera cim se suocite sa ozbiljnijim problemom u zajednickom zivotu.

FORTUNA U OSMOM POLJU
Vazno je da naucite da delite sa drugima ono sto imate, umesto da neprekidno trazite od drugih ono sto Vam je potrebno. Tek kada nesebino dajete, mozete i da ocekujete ili trazite.

FORTUNA U DEVETOM POLJU
Potrebno je da razvijate duhovni pristup zivotu, popustljivost, toleranciju, saosecajnost, ali nemojte zastraniti u fanatizam ili religioznost.

FORTUNA U DESETOM POLJU
Vazno je da budete istinski korisni svojoj porodici, drustvu ili zajednici, umesto da se opijate razlicitim statusnim simbolima, zatim da tezite ka licnoj dominaciji i moci.

FORTUNA U JEDANAESTOM POLJU
Usmerite svoju paznju ka istinski vrednim ciljevima koji mogu da pomognu Vama i Vasoj okolini, umesto da gubite vreme na neke povrsne odnose i da se nepotrebno eksponirate.

FORTUNA U DVANAESTOM POLJU
Tragajte za izvornom istinom i mudroscu koju treba da prenesete na druge, ali ne gubite osecaj za realne aspekte i prakticne vrednosti zivota.

vrhZa svaku Vašu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nešto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAÅ  IZBOR BUDE NAÅ E
ZAJEDNIČKO ZADOVOLJSTVO!

SREĆNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com