Uticaj planete Neptun u natalnom horoskopu


Drevna i akademska astrologija veoma isticu vaznu ulogu, svojstvo i karakter planete Neptun u natalnom horoskopu, kao i njen uticaj na izbor zanimanja, ili na odredjene sklonosti, afinitete i talenat. Jedan od osnovnih astroloskih principa govori kako istaknuti polozaj Neptuna u natalnom horoskopu determinise psiholosku strukturu licnosti, a zatim i odredjene predispozicije koje ce se tokom zivota razvijati kao posebna sklonost ka specificnim profesijama ili cak doneti karakteristican, velicanstven, vrhunski i veoma originalan uspeh u karijeri. U izvesnom smislu, Neptun "obelezava" osobu odmah po rodjenju ili kroz skicu natalnog horoskopa koja najavljuje karakteristicnu zivotnu pricu i "neobican uspeh" u zivotu i karijeri.

Planeta Neptun je otkrivena 1846. godine i to posredstvom uticaja na Uran. Ova planeta ima gustu ledenu atmosferu, cvrsto jezgro velike gustine, a vreme rotacije iznosi priblizno oko 165 godina za obilazak kroz ceo Zodijak. Neptun je planeta simbolike, suptilnosti, romantike i umetnosti, izuzetno jako deluje na nadrazaj i osetljivost cula. Navodi na intuitivno sagledavanje stvarnosti, sveta i sebe kao jedinke. Podstice bujnu mastu, budi rafinirana ili senzacionalisticka osecanja.

Njegov uticaj (generalno) na siru populaciju je vise i cesce izrazen u pravcu iskrivljenih, nerealnih i misticnih shvatanja stvarnosti ili posebno naglasene hipersenzitivnosti. Jedno od astroloskih pravila glasi: Neptun "u malim kolicinama" deluje kao lek, a u velikim ili preteranim kao otrov. Kada se nalazi na nekom vaznom mestu unutar natalnog horoskopa (ASC, MC ili u nekom bitnom polju), ova planeta daje sklonost ka umetnickim zanimanjima. Narocito je naglasen talenat ili sposobnost za bavljenje muzikom, slikarstvom, filmom, modom, plesom, fotografijom, poezijom, duhovnoscu, medicinom, farmacijom, idejama, idealima, imaginacijom, mistikom, iluzijom, notama, mirisima, morima, naftom, akoholom, drogama, lekovima, anesteticima, transom, hipohondrijom, lazima, abnormalnoscu, bojama, "unutrasnjim" culima, hipofizom, nervima.

Delovanje ove planete je veoma karakteristicno, tj. ono je vrlo postepeno, suptilno, tajanstveno i pritvoreno. Naglaseni ili istaknuti Neptun u natalnom horoskopu izuzetno je vazan za licni plan, intimni zivot i daje veoma karateristicne ili retke sposobnosti kao sto su: transcendentalnost, medijumski potencijali, sjajne spsobnosti za spijunazu ili detektivski rad. Zatim, daje izuzetno pojacanu percepciju i predstavlja poseban "kanal" za intuitivne, medijumske, isceliteljske ili vidovnjacke moci i sposobnosti. Kada je lose aspektovan i "ostecen" donosi obmane, prevare, sklonst ka razlicitim porocima, uslovljava mentalne bolesti i psihicke poremecaje, navodi na samounistenje, deluje fatalno i autodestruktivno -- to je energija koja "otrovno" razara dusu i psihu, deluje iznutra, nevidljivo i neuhvatljivo, kraj je uvek tragican, spektakularan i veoma dramatican.

vrhZa svaku Vasu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nesto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAS IZBOR BUDE NASE
ZAJEDNICKO ZADOVOLJSTVO!

SRECNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakic mozete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com