AMAJLIJE I TALISMANI

Naucni eksperimenti koje je zapoceo K.G.Jung i koji su nastavili njegovi sledbenici, a njima se bave i savremeni naucnici i psihijatri, ukazuju da simboli i simbolicne slike predstavljaju polazni kljuc pomocu kojeg se razlicite arhetipske predstave sele iz dubina kolektivnog nesvesnog u podsvest i kasnije u svest pojedinca. Iako, podsvest jos uvek predstavlja podrucje koje je naucno nedovoljno istrazeno, dosadasnja istrazivanja pruzaju ozbiljne argumente za zakljucke, da priklanjanje nekim opste poznatim simbolima koje podsvest nepogresivo raspoznaje, kao arhetipske kodove predstava dobra i zla, pokrece odredjene procese psihe.Pri tome se treba podsetiti, da je i savremena medicina konacno prihvatila da "koren svih bolesti", prvenstveno lezi u psihi coveka. U skladu sa tim, ne treba se cuditi da i danas priklanjanje simbolu krsta, koji predstavlja simbol dobra, jaca odbrambene moci coveka i pomaze pri ozdravljenju. Dok svesno ili nesvesno prihvatanje simbola zla, umanjuje odbrambene snage organizma i dovodi do pogorsanja postojecih, i podstice pojavu novih bolesti.

Jasno je da koriscenje arhetipskih simbola iz neznanja ili uz njihovo nedovoljno poznavanje, moze dovesti do dugotrajnih stetnih posledica koje se tesko uklanjaju. Dakle, ne eksperimentisite iz radoznalosti ili zarad samog eksperimentalnog procesualnog uzbudjenja.
Magija nije samo svet simbola. Magija je u osnovi proces koriscenja, upravljanja i gospodarenja energijama. Svakako, stvarnim ili postojecim energijama.

Radi potpunijeg saznanja i ilustracije, spomenucemo samo neke od osnovnih simbola i njihovo znacenje.

Jednakostranicni trougao sa vrhom okrenutim prema dole, predstavlja magijsku negaciju Svetog Trojstva. Pentagram ili petokraka, bez obzira na to da li su na gore usmereni jedan ili dva kraka, jeste na dva nacina simbolicno prikazivanje satane. Ali, sa druge strane, pentagram omogucava kontakt sa visim silama osobi koja se bavi nekim oblikom magije. I ukoliko je sacinjen po pravilima dobra, i te kako je pozitivan. Slicno tome, negativni simbol je i krst okrenut naopako, ali ne uvek. Ako se nalazi u nekom talismanu sa drugim simbolima dobra, moze biti vrlo pozitivan. Granicu izmedju dobra i zla, uvek i/ili samo predstavlja vase znanje ili iskustvo.Ovi simboli ne predstavljaju potpuni pregled svega sto kod odredjene osobe moze otvoriti delove podsvesti, a za neke osobe je bolje da nikada i ne saznaju za njihovo postojanje. Ipak ovi primeri mogu posluziti da kod izbora amajlija i talismana, ne bude prisutan i neki od navedenih negativnih simbola, odnosno u zavisnosti od toga sta u pojedinom slucaju zelimo da napravimo i za koju namenu.

Vecina ljudi stalno nosi neku amajliju ili vise njih. Mnoge od tih amajlija se proizvode serijski i prodaju masovno. One nisu bezvredne, naprotiv, ali pravu upotrebnu i prakticnu vrednost imaju samo personalizovane ili za svakog pojedinca namenski izradjene amajlije.
Dakle, amajlije se namenjuju onome ko ih nosi. Najjednostavnije receno, amajlija i talisman su magijski posveceni predmeti. Amajliji je osnovna namena, odbrana i zastita od magije i/ili magijskog uticaja, a talismanu izazivanje, podsticanje i ostvarivanje potreba, zelja i ciljeva.
Talismani imaju moc i deluju nezavisno od vaseg verovanja i izazivaju pojavu nekih okolnosti, koje inace pripisujemo slucaju. Pravi magijski talismani, podsecaju na bateriju koja se sama puni.
Posveceni talisman, ukoliko je vasa zelja dostupna, dovodi do konkretnog rezultata u toku jedne do nekoliko nedelja. Podrazumeva se, da talisman mora biti podstaknut (iniciran) vasom odgovarajucom aktivnoscu. Npr. talisam za privlacenje bogatstva delovace samo onda, ako vi kao njegov vlasnik imate bilo kakav posao ili hobi, koji potencijalno donosi vecu zaradu. Jednostavna ilustracija je, ne mozete ocekivati glavni zgoditak na lotou, ako ne igrate loto.


Sa talismanom ono sto zelimo postici ostvaruje se brzo i lako. Inace talismani se izradjuju tako, da jedan talisman moze predstavljati samo jednu potrebu i zelju, a osoba moze imati i vise zelja, odnosno talismana za srecu, ljubav, brak, posao, novac ...

vrhZa svaku Vašu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nešto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAŠ IZBOR BUDE NAŠE
ZAJEDNIČKO ZADOVOLJSTVO!

SREĆNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com