MUSKE FANTAZIJE ILI MIT O PLAVUSAMAPlavusa je "dar" koji prizeljkuje svaki muskarac, navodi dr. Rasel Brik u svojoj knjizi "Boli me brak" ("J' ai mal a mon couple"). Bujna plavusa sa velikim i bujnim grudima, koja nikada ne zaboravlja sta znaci biti zena i kojoj je potreban muskarac, to je prva zena koja ce da raspali musku mastu, ali i poslednja kojom ce se on ozeniti. Da li je fatalna zena ona koja prozdire muskarce ili je naprotiv, ona povredjeno dete? Muskarci je obicno zamisljaju kao pametnu, sto je vrlo stimulativno, a duboko u dusi, kao neznu i krhku. Ipak, nikada ni u sta ne mogu da budu sigurni i mozda je zato to jedina zena koja moze da ubedi muskarca u njegovu muzevnost (seksualnost).

Muskarci su oduvek "padali" na plavuse bilo da su one prirodne ili farbane, platinaste ili pepeljaste, svi mastaju o njima. Mit o plavokosim gospodaricama muskih snova i zudnji objasnjava i psihoterapeut Martina Tejak, specijalista za bracne probleme. "To je jednostavno tako, ako muske snove i zudnje objasnimo nesvesnim secanjem na devojcicu iz obdanista ili osnovne skole u koju je bio zaljubljen, da li to znaci da se muskarcima dopadaju zene koje su ostale nezrele i detinjaste?" Duboko u muskoj podsvesti pociva san o neznoj (beloj) vili, ali cesto i licna nesigurnost u spostvenu sekusalnost, ili potreba da podcini zenu u musko-zenskim odnosima, te su plavuse po usvojenom stereotipu "slabija polovina, slabijeg pola" i samim tim manji rizik od licnog ili maco neuspeha.

Ipak kompletni odgovor je mnogo slozeniji, jer muskarcima se dopadaju razlicite kategorije - tipovi plavusa.SUSRETLJIVE DAME

Kako bilo da bilo, jos su se anticke dame odricale svoje tamne kose da bi udovoljile muskoj polucaiji, te da bi se pridruzile klanu za kojim jaci pol uzdise. Jer kada se farbaju u plavo, zene udovoljavaju zeljama muskaraca koje naslucuju, ali ne samo to. U detinjstvu sam bila plavokosa, kazu neke, kao da na takav nacin zele da ostanu devojcice, kao da im je tesko da odrastu, i samim tim da - ostare. Strucnjaci smatraju da farbanje olaksava prihvatanje stvarnosti. Na pragu pedesete, plava kosa umeksava crte lica i pomaze zeni da navikne na ideju o sedim vlasima.


NORDIJSKA PLAVUSA

Ovaj tip, stereotip sa naslovnih strana casopisa, muskarcima uliva osecaj sigurnosti. Ona izgleda kao neko ko nikada nije nervozan, a njen direktni pogled i besprekorna koza deluju umirujuce, poput emocionalnog anastetika. Fantazija o nordijskoj plavusi nije fantazija o seksualnoj zavodnici, vec o idealnoj majci sa kojom se ostaje u dozivotnoj vezi.


NEODOLJIVA PLAVUSA

Iza njenih zanosnih oblina cesto se krije devojcica, kojoj je otac potrebniji od svakog drugog muskarca. Uverena u svoju nepobedivost, ona se ne usteze od provokativnog ponasanja. Medjutim, kada prodje mladost, takvo ponasanje odrazava emocionalnu, psihicku i seksualnu nezrelost. Ona privlaci poglede i paznju svojim izgledom, da bi odvratila paznju od svog uma.


HICKOKOVSKA PLAVUSA

To je plavusa sa dva ili vise lica. Hladna, bez bora i gotovo bezizrazajna, ona je u stvari, cista suprotnost utisku koji ostavlja na prvi pogled. Ponekad ume da bude i histericna, posto cini sve kako bi probudila musku pozudu, uprkos tome sto deluje nedostupno. Njena zenstvenost i narcisoidnost savrseno se slazu sa njenim besprekornim kostimima.


FATALNA PLAVUSA

Sirova i vrlo samouverena, ona ne poteze za trikovima i pred muskarcima se uopste ne oseca inferiorno u bilo kom pogledu. Obozava da se hvata u kostac sa razlicitim izazovima. Ali, da li bi mogla da voli muskarca sa kojim je u rivalskom odnosu. Verovatno bi prvo morala da resi problem vezan za sopstveno detinjstvo i za "tragove" koje u sebi nosi. Koga ona zeli da osveti? Sebe? Svoju majku?, na sva ta pitanja treba traziti odgovore kroz psihoanalizu.PSIHOANALITICARSKA ZAPAZANJA I OCENE

Navescemo dva slucaja iz psihoanaliticke prakse, na koji nacin muskarci objasnjavaju svoju fantaziju ili zudnju o plavusama.

F.D. (43) , je sluzbenik i ozenjen je. On objasnjava na sledeci nacin: "Ona izgleda zdravo i sportski, sto u meni budi ocinski nagon. Prirodna plavusa me asocira na dobro zdravlje, mladost, ali i na neznost ..."

DIJAGNOZA: F.D. se ocigledno plasi svega sto izlazi iz uobicajenih okvira i brani se tako sto bira onu koja ce biti majka njegove dece, a ne njegova ljubavnica. Trudi se da povlaci razumne poteze i ne dozvoljava emocijama da upravljaju njegovim zivotom. Mozda ga neko neprijanto iskustvo iz proslosti sprecava da udahne vazduh punim plucima.


P.S. (35) ,je na rukovodecem mestu u firmi i slobodan je. Negovo objasnjenje je: "Ona je vrlo elegantna i krhka, ali samo prividno. Volim da zamisljam kako se iza njene sofisticirane ravnodusnosti skriva vrlo odlucna zena, spremna na smele poteze. Iako ostavlja utisak da sve kontrolise, naslucujem da je u stvari krhka i ranjiva. Taj kontrast je tako seksi..."

DIJAGNOZA: Izgleda da P.S. voli plavuse sa dva lica, posto instinktivno otkriva pravu prirodu tih zagonetnih zavodnica. One ga ni malo ne plase, zato sto ne uspevaju da ga zavaraju. Svestan je da su to zanimljive zene, koje u stvari zele da se prepuste. P.S. je muskarac koji ne sumnja ni u svoju inteligenciju, ni u svoju sposobnost da ukroti "zver".

vrhZa svaku Vašu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nešto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAŠ IZBOR BUDE NAŠE
ZAJEDNIČKO ZADOVOLJSTVO!

SREĆNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com