UMERENOST-RAVNOTEZA-HARMONIJA ILI DAR BOGOVA
Kroz psiholosku analizu licnosti pre svega uz tacno definisanje njenog mentalnog i emocinalnog sklopa, vazno je i sto preciznije odrediti i sve osobine koje cine celokupni profil odredjene licnosti. Postoje brojne kategorizacije osobina licnosti koje pomazu da se jasnije sagleda odredjena osoba, zatim vazno je da se odrede njeni potencijali, afiniteti, mogucnosti ili nemogucnosti, vrline ili mane.
U tom smislu, svakako da je uvek zanimljiva i rasprava o kategorizaciji odredjenih osobina licnosti posebno kada se uzmu u obzir polazne osnove, drustvene i kulturoloske norme ili razni socijalni (kolektivni ili pojedinacni) kriterijumi na koje se bazicno oslanjamo prilikom normiranja odredjenih osobina u kategorijama: pozeljno - nepozeljno; vrlina - mana; afirmativno - destruktivno; pozitivno - negativno; vazno - nevazno, ect.


Dakle, kriterijumi i skale vrednosti se uvek razlikuju u odnosu na faktore kao sto su istorijski trenutak i socijalna obelezja koja cine: ekonomski, politicki, kulturoloski, obrazovni, verski i drugi aspekti koji cine odredjeno drustvo, grupaciju ili uticu i na pojedinca kao jedinku.


Jasno je da na nasu kolektivnu i individualnu svest uvek uticu: istorijski trenutak u kojem zivimo, socijalne, kulturoloske i verske prilike, drustveni standard, obrazovni potencijali, geneza porodice, nasledni faktori i individualni sklop lisnosti kroz pojedinacni mentalni i emocionalni profil licnosti. Dakle, postoje odredjene osobine licnosti koje u protoku vremena i u razlicitim drustvenim okolnostima, kao i u razlicitoj vremenskoj dobi (godinama) same licnosti menjaju nivo i znacenje na "skali vrednosti" drustvenih ili pojedinacnih normi. Tako npr. jedna od najvecih ljudskih vrlina kao sto je - umerenost (koja se takodje moze tumaciti i kao ravnoteza, harmonija, sklad, skromnost) u razlicitim drustvenim okolnostima i pod odredjenim uticajima grupe ili pojedinca moze da se etiketira kao: losa, nepozeljna, mana, neprihvatljiva, porazna.Zaista pravo umece ili dar, je umeti pravilno rasporediti i kanalisati svoju energiju tokom zivota. Sto znaci, da je mozda i jedan od osnovnih ili najtezih zadataka datih coveku, da tokom zivota u nastojanju da ostvari razlicite ciljeve ili sve ono cemu tezi, mora u sebi da sacuva i one najvece "vrednosti" koje je dobio svojim rodjenjem. Umeti uskladiti to svoje unutrasnje "bogatstvo" sa spoljasnjim je zaista, zivotna zakonitost ili harmonija.Astroloski posmatrano postoje odredjeni aspekti koji otezavaju ili olaksavaju postizanje harmonije, kako u sebi tako i sa spoljasnjim svetom. Npr. prenaglaseni ili iritirajuci aspekti Meseca ukazuju na razlicite psiholoske probleme, asocijalnost i patoloske sklonosti; dok tezi aspekti sa Jupiterom vode ka razlicitim ekstremima ili zastranjivanju; zatim iritirajuci aspekti sa Uranom donose ekscentricnost i ukazuju na mnoge neuroticne manifestacije i sl.
Nasuprot tome, skladni i naglaseni aspekti sa Mesecom, Suncem, Jupiterom, Neptunom ili Venerom ukazuju na potrebu za razvotezom i olaksavaju balans ili uspostavljanje unutrasnje i spoljasnje harmonije.

vrhZa svaku Vašu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nešto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAŠ IZBOR BUDE NAŠE
ZAJEDNIČKO ZADOVOLJSTVO!

SREĆNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com