Popularna astrologija
Zena ili muskarac


DA LI STE ZENA ILI MUSKARAC?

Senzibilni ili preduzimljivi? Zodijacka trijada licnosti otkriva da li u vasem nesvesnom dominira muski ili zenski polaritet.

Sunce, Mesec i ascedent ukazuju na osnovne karakteristike licnosti. Ako se sva tri elementa zodijaka (ili bar dva) nalaze u zenskim znacima, preovladjuje intuicija. Ako se nalaze u muskim znacima, naglasena je borbenost.

Poznata je podela zodijackih znakova na grupu muskog: Ovan, Blizanci, Lav, Vaga, Strelac, Vodolija, i zenskog polariteta, ili Bik, Rak, Devica, Skorpion, Jarac i Ribe. Prva grupa se oznacava i grupom dana, a druga - grupom noci. Kao sto se dan i noc neprekidno smenjuju i nastaju jedan iz drugog, tako muski i zenski princip ne bi mogli da postoje jedan bez drugog. Ovim principima su kodifikovana jezgra specificnih kvaliteta. Muskom principu odgovaraju borbenost, hrabrost, smisao za avanturu, dok zenski princip podseca na zastitu, hranjenje, intuiciju, smisao za kontinuitet, predavanje, primenjenu inteligenciju.

Radi se o komplementarnim kvalitetima koji istovremeno postoje u svakoj osobi, bez obzira na pol. Zena se svesno identifikuje sa zenskim principom, ali ni muski princip nije iskljucen, vec iz nesvesnog deluje u odnosu sa muskarcima. Suprotno se desava kod muskaraca. Svaka osoba u manjoj ili vecoj meri primecuje ispoljavanje muskog ili zenskog principa, u odnosu na to da li se osnovne pozicije horoskopa nalaze u znacima muskog ili zenskog polariteta.

Osnovna uporista licnosti su Sunce, Mesec i ascedent. Sunce, znak rodjenja, predstavlja pocetak i dostignuce traganja za sopstvenim duhovnim identitetom. Mesec ukazuje na nacin na koji se upotpunjujemo u objektivnim zivotnim uslovima, a ascedent na predstavu koju imamo o sebi. Ako se svi, ili bar dva elementa iz ove trijade nalaze u jednom polaritetu, on ce snazno postojati u svesnoj sferi osobe, dok ce suprotan princip biti manje ispoljen. Moguce kombinacije ove trijade razlicito se ispoljavaju kod zena i muskaraca. Postoje cetiri kombinacije: trijada sastavljena iskljucivo od zenskih znakova, trijada od jednog zenskog i dva muska znaka, zatim od jednog muskog i dva zenska znaka i trijada iskljucivo od muskih znakova.


TRI ZENSKA ZNAKA

Kod zene - unutrasnja snaga

Naglasak na zenskom principu moze da se realizuje kao njegov trijumf ili njegova tiranija. U prvom slucaju zena se oslanja na svoju unutrasnju snagu koja je mnogo drugacija od muske, jer nije direktna, ocigledna i dostize ciljeve posrednim nacinima. Zena je sigurna luka u koju se sklanjaju njoj drage osobe. Ova kombinacija moze da navodi zenu da se ne oslanja toliko na sebe koliko na muskarca i da upotrebljava svoj sarm da bi od njega dobila ono sto bi mogla ili trebala sama da cini. Pored sarma, moze da se sluzi svojom krhkoscu i osecanjima u svrhu ucene. Bilo da se ponasa kao kraljica ili Pepeljuga, ovakva, naizgled popustljiva zena, zraci misterijom sto muskarcu oduzima dah, drzi ga u strahu da ce je izgubiti i cini ga ljubomornim cak i na njene misli u koje bi zeleo da prodre.


Kod muskarca - receptivnost

Naglasen zenski princip daje muskarcu dozivljaj bogatog unutrasnjeg sveta i istovremeno zaljenje zbog nemogucnosti njihovog punog izrazavanja. Predstavlja se da je distanciran, hladan i ravnodusan jer cesto nailazi na nerazumevanje svojih poleta i strahova iz predosecanja. Postuje zenu, smatra je najtrajnijim i osnovnim blagom zivota, ali se od nje brani postepenim izrazavanjem ljubavi i laganim sticanjem poverenja. Uvek se stiti i spreman je da se povuce na svaku povredu. Pomalo je rasejan kada se radi o vaznim stvarima, ali se precizno stara o detaljima i ne oseca se neprijatno u tzv. "zenskim" aktivnostima. Stvara svoj zivot u komforu, u lepoti i u dobrim odnosima sa drugim ljudima.


JEDAN ZENSKI I DVA MUSKA ZNAKA

Kod zene - jasnoca

Ovakvoj zeni mnogo znace preduzimljivost, sloboda i takmicenje. Zato joj je neophodna doslednost i spremnost da se zrtvuje. Nije sklona oportunizmu. Sputava je svest o sopstvenoj emotivnoj povredljivosti. Blaga ozlojedjenost u odnosu na muskarce navodi je da intelektualno provocira, prosudjuje, zigose, zbog cega je muskarci optuzuju da je "teskog karaktera". Njen nemir, nastao u sopstvenom unutrasnjem svetu koji povremeno zapostavlja, dovodi do razbacivanja energije. Ovakva iskustva su neophodna da bi upoznala sebe i konacno se oslonila na svoju intuiciju koja nije nista manje vredna od snage njene logike.


Kod muskarca - objektivnost

Ovakav muskarac je u potpunom skladu sa muskim principom i ne mora neprekidno da se afirmise u odnosu na zene. Poseduje dovoljno objektivnosti i unutrasnjeg mira, da moze da bude introspektivan. I sam, kao zena, zna da bude nepovezan i nedosledan. Toga se ne plasi. Ne umiljava se zeni preteranom galantnoscu i obasipanjem poklonima. Procenjuje zenu na osnovu njenog ponasanja u raznim situacijama. Takav stav nije odbojan zenama, vec je cesto podsticaj da budu jos bolje. U privatnom zivotu je prilican konformista, jer iako ne odbija da saradjuje, ne voli da obavlja "zenske" poslove. U kontaktu sa ljudima je veoma otvoren, prihvata zene na upravljackim mestima, ali izuzetno kritikuje prodorne zene koje ne zasluzuju polozaj koji su dostigle.


JEDAN MUSKI I DVA ZENSKA ZNAKA

Kod zena - harmonija

Dominacija zenskog principa koji odgovara njenom polu, omogucava ovakvoj zeni sklad duha i srca, razuma i instikata. Medju njenim prijateljima i neprijateljima su osobe oba pola. Strategija za postizanje uspeha je pomirljiva i bez isticanja. Iako nije sklona revolucijama, snazno se zalaze za promenu obicaja i odnosa medju polovima. Svoje zenske moci upotrebljava ne da bi dobila ono sto zeli, vec da bi se otarasila onog sto ne voli. Ne svidjaju joj se slabi muskarci i laktarosi. Uspesnost u samostalnom staranju o sebi, nailazi na odobravanje kod ljudi.


Kod muskaraca - senzibilnost

Naglasen zenski princip u psihi muskarca cini raznovrstan i zahtevan unutarsnji zivot. Obraca paznju na osecanja koja nastaju u kontaktu sa zenom, prema kojoj ne moze da bude distanciran i nezainteresovan. Moze da oseca strah od zene i da se pred njom ustrucava. Veoma je zahtevan i ponekad egocentrican. Stvara svoj zivot sa smislom za prakticno, koristeci dobre prilike. Ima mnogo prijatelja jer cini usluge, a mnogo neprijatelja jer ne priznaje svoje greske. Njegova snaga proistice iz svesti da zivot nije samo zadovoljstvo i prihvata sa istim ucestvovanjem i dobro i lose.


TRI MUSKA ZNAKA

Kod zene - takmicarstvo

Naglasenost muskog principa kod ovakvih zena cini stranim sve stereotipne zenske uloge. Suocava se sa zivotom hrabro, borbeno i preduzimljivo. Ne trazi svoju srecu u mocima zenstvenosti, iako zna da ih upotrebi da bi privukla paznju na svoje intelektualne kvalitete. Muskarac koji je siguran u sebe ceni njenu iskrenost i humor. Slab muskarac joj se divi, ali joj se moze i protiviti. To je zena koja najvise sanja o princu na belom konju, ne da bi dobila zastitu, vec sto uspeva da voli samo muskarca koji je izuzetan, bez mane i straha. Stoga je njen unutrasnji zivot, barem tokom mladosti, tezi od njenih poslovnih i odnosa sa prijateljima.

Kod muskarca - zestina

Ovakav muskarac je impulsivan, zestok, otvoren ka spoljasnjem svetu, ali zatvoren ka svom unutrasnjem zivotu. Osecanja mu nisu bliska, zigose nedoslednost i osecajni nemir kao izraz nezrelosti i "cudnost" zene. U sustini njime vladaju osecanja, ali samo u blizini zene moze da postane svestan njihovog postojanja. Idealizuje zenu i odbija da razume njene neprijatne osobine. Njegov bes moze da ukroti nezan dodir ili suza. Snaga mu proistice iz nepostojanja sumnje u sebe, a njegova slabost se zasniva na idealizovanju.


Priredila Cecilia

vrhZa svaku Vasu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nesto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAS IZBOR BUDE NASE
ZAJEDNICKO ZADOVOLJSTVO!

SRECNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakic mozete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com