Astroloske discipline
Razlika izmedju natalnog i opsteg horoskopa

Astrologija se u praksi najcesce izjednacava sa horoskopom i to sa licnim horoskopom, sto predstavlja jednu od osnovnih zabluda. Astrologija, kao sto sama rec govori, je nauka o zvezdama. Ova nauka, ili po nekim teoreticarima pseudo-nauka, pociva na verovanju da zvezde i konstelacije izmedju njih, odnosno celokupna slika neba, imaju odredjeni uticaj na nasu planetu i na sve ono sto se na njoj nalazi. Znaci, to je uticaj kosmosa, svih nebeskih tela i planeta na celokupnu prirodu, na sve dogadjaje i na svakog pojedinca. Akademski receno, to je uticaj makrokosmosa na mikrokosmos.

Astrologija, kao i svaka druga nauka ima svoje razlicite grane ili discipline. Vecina teoreticara se slaze sa podelom astrologije na sledece discipline:


Natalna (bavi se analizom horoskopa odredjene osobe, koji se izradjuje na osnovu preciznog casa rodjenja),

Mundana (bavi se analizom horoskopa odredjenih prirodnih pojava i promena na Zemlji),

Horarna (bavi se analizom horoskopa odredjenih dogadjaja koji donose promene manjoj ili vecoj grupi naroda),

Astromedicina (izucava i istrazuje razlicite bolesti ili slabosti kojima je odredjena osoba naklonjena),

Ezoterijska (analizira i tumaci horoskop koji se bazira na verovanju u karmu tj. reinkarnaciju).

Naravno, postoje jos neke podele koje imaju manje znacenje sa stanovista akademske ili zvanicne astrologije.


Horoskop je pojam koji oznacava "gledanje u casovnik", kako bi se odredjenog sata i minuta precizno snimila "slika neba". Na osnovu te "zaledjene slike neba" se izradjuje horoskop. Postoji vise tipova tj. vrsta horoskopa u zavisnosti od toga kojom granom ili disciplinom astrologije se bavimo.U okviru natalne astrologije ponovo postoje podele na osnovne tipove ili vrste horoskopa:

1. Natalni (zivotni) horoskop je horoskop odredjene osobe a daje mogucnost da se analizira celokupni zivot sa svim vaznim dogadjajima koji prate tu osobu.

2. Solarni (godisnji horoskop) -- u okviru natalnog horoskopa se izdvajaju godisnji horoskopi koji detaljnije predstavljaju i preciznije opisuju dogadjaje u intervalu od godinu dana (preciznije: od rodjendana do rodjendana).

3. Uporedni horoskopi govore o kvalitetu odnosa izmedju dve ili vise osoba. Postoji podela na ljubavne (odnos izmedju muskarca i zene) i poslovne (odnos izmedju osoba u razlicitim kategorijama poslovnih i saradnickih veza).Razlika izmedju natalnog i opsteg horoskopaNATALNI horoskop se zasniva na konkretnom i preciznom tumacenju horoskopa odredjene osobe. Natalni horoskop je uvek licna prica i bavi se analizom svih vaznih dogadjaja i sadrzaja koji ispunjavaju neciju zivotnu pricu. U tom smislu, natalni horoskop je licni pecat odredjene osobe, unikat, jedinstven i neponovljiv.

OPSTI horoskop uvek daje uopstene prognoze, koje ostaju na generalnom nivou zodijaka (12 horoskopskih znakova). Nezavisno od toga da li je rec o godisnjem, mesecnom ili nedeljnom horoskopu, prognoze su uopstene jer iskljucivo tretiraju samo horoskopski znak i tranzite, a ne bave se analizom necijeg licnog horoskopa.

vrhZa svaku Vasu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nesto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAS IZBOR BUDE NASE
ZAJEDNICKO ZADOVOLJSTVO!

SRECNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakic mozete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com