Saznanja
BIORITAMSavremeno proucavanje teorije bioritma temelji se na cinjenici, da je kod svih oblika zivih bica, kao i kod coveka, zivotni proces uslovljen uzimanjem (akomulacijom, apsorbovanjem, inkubacijom) i ispustanjem (emitovanjem, refleksijom) energije. Pristalice bioritma tvrde, da se ova pojacavanja i slabljenja energije desavaju na pravilan, ciklican nacin.
Svima je poznato da se mnoge pojave u prirodi odvijaju u ciklusima. Najociglednije je smena dana i noci, zatim promena godisnjih doba, disanje, ciklusi plima i oseka i sl. Teorija bioritma polazi od pretpostavke, da od rodjenja i kod coveka njegove fizicke, emotivne i intelektualne sposobnosti prolaze kroz povoljne, nepovoljne i kriticne periode. Primetili smo da ima dana kada se bez vidnog razloga osecamo odlicno, ili suprotno, kada nam nista ne polazi od ruke. Koncept bioritma polazi od ovih iskustava.

Dakle, teorija bioritma se zasniva na cinjenici da na nas zivot uticu psihicki, emotivni i intelektualni krug koji pocinju sa rodjenjem. Sa rodjenjem sva tri faktora krecu iz kriticne tacke i krecu se ka pozitivnom polju, a zatim se polako spustaju ka negativnom. Na dan kada se faktori presecaju u negativnom polju nase sposobnosti su vrlo slabe, osetljive ili »lose«.

Tri boritmicka ciklusa otkrivena su pocetkom ovog veka, prvo fizicki i emocionalni ciklus, a zatim i intelektualni ciklus.

Fizicki ciklus utice na zdravljvstveno stanje, imunoloski sistem, otpornost prema bolestima, snagu, koordinaciju, fiziologiju, atleticarske sposobnosti i sl. Traje 23 dana. Kriticni dani su: 1. i 12. Povoljan period je: od 2. do 11. dana, a nepovoljan od 13. do 23.

Emocionalni ciklus utice na izrazavanje kreativnosti, osecajnost, mentalno zdravlje, raspolozenje i sl. Traje 28 dana. Kriticni dani su: 1. i 15. Povoljan period je: od 2. do 14. dana, a nepovoljan od 16. do 28.

Intelektualni ciklus utice na koncentraciju, sposobnosti rezovnovanja, obuhvata mentalnu svezinu, pamcenje, logiku, analiticku moc i drugo. Traje 33 dana. Kriticni dani su: 1. i 17. Povoljan period je: od 2. do 16. dana, a nepovoljan od 18. do 33.

Na dan rodjenja sva tri bioritma krecu iz osnovne linije – nalaze se u «kriticnom danu» i zatim, dalje tokom zivota oni se periodicno ponavljaju. Takodje oni pretstavljaju dane u kojima postoji velika verovatnoca da ce se desiti neke »ekstremne situacije« (ili nesto sto je potencijalno nepovoljno, ili nesto mnogo povoljno).
Posebnu paznju treba obratiti, na dane u kojima se dva ili sva tri bioritma nalaze u «kriticnom danu» (kada se sinusoide (krive linije) presecaju sa osnovnom (horizontalnom) linijom). Sto ne znaci, da ce se nesto nepovoljno obavezno desiti, ali postoji velika verovatnoca da se tako nesto moze desiti. Pozeljno je da covek bude posebno oprezan i pazljiv, da bi se izbegle moguce povrede, nesrece ili druge nezgode. Medjutim, ako su takvi »kriticni dani« za nas oznacavali nekakav radostan, prijatan i lep dogadjaj - dobro je daa imamo razlog za potencijalnu srecu.

Setite se datuma nekih dobrih ili losih dogadaja u proteklih nekoliko meseci, ili u perodu proteklih godina tokom vaseg zivota. Pre svega oni datumi, koji su bili po necemu »znacajni« da bi bili zapamceni. Proverite kakav je bio vas bioritam tih dana. U nasim zivotima ima previse »slucajnosti« - da bi one bile »samo slucajnost«. Otvorite granice svog duha prema prirodi koja nas okruzuje. Budite svesni cinenice, da smo »trenutak« ili tek zrno peska u svemiru... Budite dobri prema sebi, svome zivotu i ljudima oko sebe, pri tome proverite i svoj bioritam za sledeci period.

ZANIMLJIVOSTI

Malo je onih koji proveravaju obrazac svog bioritma, a ne nalaze da su rezultati korisni u planiranju njihovog zivota: na trostruko kriticne, ili cak i dvostruko kriticne dane - na koje bi se narocito trebalo obazirati.
Neke vece firme u svetu, sada na ozbiljniji nacin pridaju paznju ovim informacijama i proveravaju bioritmove svojih zaposlenih: Tako na primer, Swiss Air, ne dopusta da dva pilota dele istu pilotsku kabinu, ako se bioritmovi kod oba pilota nalaze u kriticnoj fazi. Gradska prevozna kompanija iz Zuricha, smanjila je broj nesreca svojih vozaca za 50%, nakon sto su rezultate proucavanja njihovih bioritmova primenili na odredjivanje rasporeda marsuta.

U Japanu je Zeleznicka kompanija Ohmi, koja organizuje i deo taksi i autobusnog prevoza u Osaki i Kyotu, proucila sve nesrece koje su tokom 5 godina doziveli njihovi vozaci, i otkrila da su se one dogodile izmedu 59 i 61%, u danima kada su bioritmovi vozaca bili u kriticnoj fazi. Zatim, Kompanija je svim vozacima izdala karte sa obrascem njihovih bioritmova, i u roku od godine dana broj nesreca je smanjen na polovinu, i nastavio je opadati, sto je svakako u suprotnosti sa sveopstim trendom koji pokazuje ukupan porast u broju nesreca.

Ima mnogo empirijskih dokaza koji potvrduju, da napetost tih dana bitno mogu da uticu na sposobnost prosudjivanja. Cak, od 204 nesrece aviona kompanije Swiss Air, cijim istrazivanjem se bavio dr.Friedrich Pirchner, 70% nesreca, se dogodilo u vreme kada je pilot prozivljavao svoj »kritican dan«.

Zvanicna medicina sporo prihvata ove teorije; ali bas kao sto su najkonvencionalniji lekari prisiljeni da prihvate koristenje akumpunkture kao anestetika, tako mnogi od njih sve vise obracaju paznju na bioritmove - kao sredstvo predvidanja toka bolesti i koriste ih u odredivanju doba kada postoji narocita sklonost ka infekcijama.

vrhZa svaku Vasu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nesto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAS IZBOR BUDE NASE
ZAJEDNICKO ZADOVOLJSTVO!

SRECNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakic mozete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com