Popularna astrologija
Uticaj planeta na emocionalno-seksualni razvoj licnosti







U okrviru Natalne astrologije postoji vise teorija koje govore o uticaju planeta na emocionalno i seksualno formiranje licnosti, kao i na sam proces razvoja licnosti. Tradicionalne ili savremene teorije imaju zajednicku »polaznu osnovu«, tj. akcenat stavljaju na kompletnu sliku necije Natalne karte; zatim na polozaj i ulogu aspekata izmedju planeta koje »uticu« na formiranje i razvoj emiconalno-seksualnog profila licnosti.
Zarad boljeg razumevanja i odredjivanja necijeg emocionalno-seksualnog profila, posebnu paznju treba posvetiti polozaju i aspektima: Meseca, Marsa, Venere; zatim paznju treba posvetiti i ostalim ciniocima koji uticu na formiranje kompletne slike, koja daje siri uvid u sklop necije licnosti.

Naravno navodjenje samo pojedinih polozaja i aspekata planeta, samo po sebi nije dovoljno za formiranje kompletne slike o profilu licnosti i njenom razvoju ili sklonostima.

Radi boljeg razumevanja profila licnosti ukazacemo na ulogu i aspekte pojedinih planeta koje daju glavne indicije, ka odredjenom emocionalno-seksualnom razvoju i sklonostima.

NEKA OPSTA PRAVILA

Polozaj Marsa u Devici, obicno ukazuje na veci broj »nesrecnih ljubavnih veza«.
Polozaj Venere u Jarcu, obicno ukazuje na vrlo »zahtevnu« (ambicioznu) prirodu, skoro »pohotnu« ako osoba nije dovoljno takticna, takodje moze da dovode i do veceg broja »tajnih veza« ili u odredjenom psiholoskom smislu nezdravih emocionalno-seksusalnih odnosa (tendencija ka preterivanju).
Venera koja zavisi od uticaja Neptuna, obicno ukazuje na tendenciju ka »nezakonitim i neprirodnim apetitima«.
Polozaj Marsa u Blizancima, obicno ukazuje na mogucnost formiranja i odrzavanja dve (ili vise) paralelne veze.
Polozaj Marsa u Lavu, obicno ukazuje na strasne ljubavne afere i »tajne veze«.








ULOGA MESECA

Mesec u Ribama, obicno je znak hedonizma i senzualnosti, a cesto i indikator veceg broja ljubavnih veza.
Seksualni ekscesi su cesto vezani za stanje ili polozaj Meseca. Odnosno, ako je npr. Mesec pun ili u fazi prve polovine, odvaja se od Marsa, a priblizava Veneri, ukazuje na sklonosti ka flertovima, preljubama.
Ako je Mesec u fazi druge polovine, ukazuje na podloznost osobe ka promiskuitetu, ali i na opasnost da zbog toga bude na »losem glasu« (predmet ogovaranja).
Uz »los« polozaj Meseca, ako se i Saturn nalazi u Skorpionu, postoji tendencija ka venericnim ili polnim bolestima.

ASPEKTI MARSA

Ako Mars u natalnoj karti kod muske osobe nije u aspektu sa Venerom ili Saturnom, a jeste u aspektu sa Jupiterom, ovakva astro slika ga u seksulanom cinu, po pravilu, definise kao cednog i punog postovanja. Odnosno, od njega ocekujemo da brine o svojoj partnerki, kao i njenom emocionalnom zdravlju i zadovoljstvu.
Ako je Mars u natalnoj katri kod muske osobe u aspektu sa Saturnom, ali nema podrsku Jupitera ili Venere, astro slika, koja ukazuje na vise »hladnokrvan« pristup seksualnom cinu i odnosima.
Ako je Mars u natalnoj karti kod muske osobe u aspektu sa Saturnom, Venerom i Jupiterom, ukazuje na naglasenu potenciju, osoba se lako uzbudjuje i cesto je ispunjena zeljom za sekslualnim kontaktima ili odnosima. Ipak, u stanju je da ove zelje kontrolise kada to situacija zahteva.
Ako je Mars u natalnoj karti kod muske osobe u aspektu sa Venerom, ili Venera sa Jupiterom, astro slika, koja obicno ukazuje na »pohotnog muskarca«, koji zeli da na svaki nacin zadovolji svoje zelje.

ASPEKTI VENERE

Venera u natalnoj karti kod zenske osobe u kombinaciji sa Jupiterom ili Merkurom, uz aspekte Saturna, cini je umerenom i cednom u seksualnom odnosu.
Venera u natalnoj karti kod zenske osobe u kombinaciji sa Jupiterom ili Merkurom, ali bez Saturna, ukazuje na indiciju, da se kod nje »lako« budi zelja za seksualnim odnosima.
Naglasenost samih aspekata Venere i Jupitera u natalnoj karti kod zenske osobe, predstavljaju astro sliku »pohotne osobe«, u izrazavanju sekusalnih zelja ili sklonosti.
Venera u aspektima sa Marsom i Jupiterom u natalnoj karti kod zenske osobe, ali kada se Mars nalazi pod uticajem Sunca (npr. izmedju 8 i 17 stepeni udaljenosti od Sunca), ukazuje na astro sliku: da je osoba sklona da stupa u vezu sa ljudima »nizeg« socijalnog statusa; dok Venera pod uticajem Sunca znaci suprotno, postoji tendencija ka vezama sa osobama »viseg« socijalnog statusa ili polozaja.
Naglaseni uticaj Saturna u kombinaciji sa aspektima Marsa i Jupitera u natalnoj karti kod zenske osobe, ukazuje na ideje »opsednutosti« u seksualnm izrazavanju, preferenciji, sklonostima ili odnosima.
Naglasena uloga i aspekti Jupitera u natalnoj karti kod zenske osobe, ukazuje na prisustvo razlicitih vrlina.
Ako je naglasen uticaj Merkura u vezi sa pomenutim aspektima izmedju ovih planeta u natalnoj karti kod zenske osobe, predstavlja indikaciju ka stvaranju publiciteta, odslikava ekscentricnu ili psiholoski i emocionalno-seksualno nestabilnu osobu.

vrh



Za svaku Vasu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nesto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAS IZBOR BUDE NASE
ZAJEDNICKO ZADOVOLJSTVO!

SRECNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin




Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakic mozete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com