V.I.P PAKET ZA VAS - UZ POMOĆ ZVEZDA DOBIJATE V.I.P. STATUS!

Magazin

Horoskop: ŠKORPION -- karakteristike

Horoskop - Horoskopski znak Škorpion

Škorpija vlada osmom kućom u prirodnom horoskopu, kućom koja se odnosi na smrt, seks i regeneraciju.


Ujedno ovo je druga okultna kuća. Element vode kome pripada, čini je emotivnom, a Mars i Pluton (vladar i suvladar) strastvenom, dinamičnom, spremnom na akciju.


Intuitivna poput Raka i Ribe, nazire dubok smisao iza površnih događaja. 

S ovim intelektom koji uvek roni podnose sopstvenu sudbinu. Najteže udarce podnose u sebi. Ne žale se; nisu sklone samosažaljenju.


Škorpija ne vapi za masom da bi se potvrdila. Ovaj izdržljivi ratnik u svaki boj ide sam. Na njega se savršeno može primeniti ona izreka „male ptice lete u jatu, velike lete same“, a Škorpion je i te kako velika ptica. Škorpija mnogo više drži do svog mišljenja o sebi i svojim delima nego do mišljenja okoline.


Ima snagu da se potpuno izdigne i živi sama, ako proceni da živi među površnim ljudima. Ako već niko ne želi da je prati, sama će krenuti da otkriva tajnu smislenosti života i sveta.

Može delovati pomalo odsutno, čak i onda kada sve registruje, zbog stalno prisutnog osećanja da pojavni svet nije kraj. Njena pojava po pravilu odaje nešto od onog drugog, nematerijalnog, nedodirljivog sveta.


Škorpije vas mogu izuzetno privlačiti, ali ne klasičnom, pomalo sladunjavom pojavnom lepotom, poput Vage, već misterijom koju neizbežno sa sobom nose. Udubljivati se u njihov kompleksan, težak i svojeglav karakter izuzetno je teško. Ako se uhvatite za neko opipljivo delo u nameri da ih razumete, neočekivano će vas iznenaditi nečim sasvim suprotnim.


Svet Škorpije intuitivno naslućuju samo njihova vodena sabraća Rakovi i Ribe. Ostalima po pravilu izmiču. Sabranost i hladnokrvnost čuvaju i najrizičnijim životnim situacijama, zato što se ne boje.

U nameri da ostvare neki cilj ići će do krajnjih, drugima nedostupnih granica, bez preteranog razmišljanja o posledicama. Zato često deluju bezobzirno.


Škorpiju koja kreće nemoguće je zaustaviti, možete je jedino pratiti. Ona nikada ne staje na pola puta. Ispod naizgled mirne i pribrane pojave krije se pravi vulkan. Ako nije dobro kanalisana, ova silovita energija je destruktivna ili autodestruktivna. Iako je mračna, privlači kao magnet svojom podzemnom snagom. Opsednutost smrću dolazi do izražaja u snovima.


Možda još samo Rakovi imaju tako morbidne snove kao Škorpije, što nije nikakvo čudo ako znamo da Rak vlada grobom, a Škorpija smrću. Doza onostranosti prisutna je u njima i nakon buđenja.


Hipnotišu pogledom. Instinktivno ćete osetiti njihovu ogromnu energiju čak i kada deluju potpuno nezainteresovano i odsutno. Neviđenom samodisciplinom vladaju svojim ponašanjem. Ako ne žele, ne odaju se ni u smrtnom ropcu. S njima ne treba ulaziti u žestoke sukobe, zato što su najnezgodniji neprijatelji.


Inteligentne i hrabre, dugo će pamtiti uvrede, a kako su izuzetno intuitivne, brzo će naslutiti Vašu „ahilovu petu“. Pošto su osvetoljubljive, uzvratiće kada ste najslabiji.


Škorpije ne drže mnogo do spoljašnjeg izražavanja naklonosti. Ne laskaju, a i same ne očekuju da im laskate. One najbolje znaju koliko vrede. Ne dele savete saminicijativno, poput Ovnova, ali ako već zatražite njihovo mišljenje, onda ih pažljivo saslušajte, jer će vam bezuslovno reći istinu.


Ako je Pluton loše aspektovan, lažu namerno da bi povredile, ponašaju se kao špijuni, instinktivno razaraju sve plemenito i uzvišeno, ispunjne neobjašnjivom mržnjom.


Viši tipovi su plemeniti, usmereni ka svečovčanskim problemima, spremni da daju život za one koje vole bez mnogo kalkulisanja. Raumeju i ono neizgovoreno, hrabro stavljajući na raspolaganje svoju ogromnu snagu slabima i nemoćnima ako ih za njih vezuje ista ideja.


Izrazito su ambiciozne i temeljne, Škorpije mogu biti neprevaziđeni radnici, samo ako to požele. Istrajnost koja se graniči s fanatizmom ne dozvoljava im da napuste započet posao a da ga ne obave idealno.


Uopšteno govoreći, s njima se u ni čemu nije lako takmičiti. S obzirom na to da se osma kuća odnosi i na način ispoljavanja seksualnosti, možemo reći da je Škorpija (njen vladar) najseksualniji zodijački znak.


Strastvene i posesivne, Škorpije obično dominiraju onima koje vole. Veza s njima podrazumeva ekstreme svih vrsta: od egzaltiranih emocija, sjaja, duhovnog uzdizanja, do mraka i destrukcije. Sa ovim ljudima najteže je živeti.


Posesivnost ih neretko vodi u sadizam. Poznate kao perfekcionisti, često najviše maltretiraju upravo one koje najviše vole. Opterećene sumnjama, traže apsolutnu predanost.


Mistične i neshvaćene, nose sa sobom svojevrsni fatalizam. Posle veze sa Škorpijom bićete ili uništeni ili promenjeni. Sredine nema.


Razoriće i najsrećniju vezu po ceni da usput nestane zajedno s njom ako je izazovete. Zato morate biti spremni na natčovečansko prilagođavanje, jer ovu prirodu nije moguće promeniti.


Rođeni zavodnici, po okončanju ljubavne veze odbacuju bez sažaljenja i bez najmanjeg sentimenta. Pravo osećanje ne pokazuje zbog neviđene samokontrole, tako da vam nikad neće biti jasno na čemu ste.


Svoje tajne neće otkriti, ali će sve učiniti da odgonetnu tuđe, da bi vladale. Ne podnose pretnje i ucene, jer su po prirodi iznad njih. Ne dele komplimente da bi nekog zavele.


Napuštene, izgledaju mirno, ostavljajući vas u nedoumici da li su uopšte volele. Ako jesu, amputiraće deo sebe i sve zaboraviti. One za to imaju snage.


Ako vole, osvajaju po svaku cenu, svojim magnetizmom. Preziru rutinu i opšteprihvaćene norme ponašanja. Sledeće principe koje sami sebi postavljaju.


Čak i kad su najzaljubljenije, ne izjavljuju ljubav i ne idealizuju, već zadržavaju jasnu svest o tome koliko ko vredi.


Očekivati od Škorpija da im emocije pomute razum na način kako se to dešava Rakovima i Ribama, iluzorno je. Nisu tako romantične i mekane, a umesto ružičastih, nose crne naočare.


Ako u neprestanoj potrazi za ljubavlju uspe da pronađe svoju jedinstvenu životnu ljubav. Škorpija će učiniti sve za nju u bukvalnom smislu te reči. Štitiće je orlovskom hrabrošću, voleće nezaboravno i doživotno.


Zato se nemojte iznenaditi ako upoznate Škorpiju koja je sahranila čoveka ili ženu svog života i ostala doživotno verna svojoj ljubavi isključujući svaku mogućnost da nekog ponovo voli.


Telesno jake i izdržljive, retko oboljevaju, obavezno zanemarujući početne simptome bolesti. Slabe tačke su: polni organi, donji deo trbuha i grlo.


Ne traže posebnu pažnju i negu, hrabro se suočavaju sa bolešću. Nije redak slučaj da odbiju uobičajene načine lečenja odlučujući se za alternativne, tajanstvene metode.

Da saznate dnevni, nedeljni, mesečni, godišnji ili ljubavni horoskop za Škorpiju kliknite ovde

Komentari(0)
Ostavi komentar