Magazin

Šta se dešava kad je Mesec u Jarcu?

Mesec u Jarcu

 

 

Mesec je u znaku Jarca kada putem Lunarnog neba prolazi kroz deseti sektor Zodijaka (kaže se inače da Jarac vlada desetom kućom), između 270 stepeni  i 300 stepeni Zodijaka, na prostoru gde se nalazi sazvežđe Jarac.

 

Rastući Mesec posećuje zodijački znak Jarac u periodu od jula do januara, a opadajući Mesec prolazi Jarcem od januara do jula. U proseku tu provede nešto više od dva puna dana, dok ne pređe u sledeći zodijački znak - Vodoliju.

 

Mlad Mesec u Jarcu može da se pojavi tek krajem decembra ili početkom januara, dok se pun Mesec u Jarcu događa krajem juna ili početkom jula, kada se Sunce kreće kroz Raka, sektor zodijaka koji je suprotan Jarcu.

 

Mlad Mesec, kao i pun Mesec u Jarcu, povoljno je vreme za balansiranje između porodice i posla. Ključ za pozitivne emocije u ovom periodu predstavlja postizanje osećanja bezbednosti.

 

Jarac je kardinalni zodijački znak. Kada Mesec prolazi kroz kardinalne znakove Zodijaka, emocije su vrlo impulsivne i često izazivaju direktne akcije i nagle reakcije. Emocije često naginju ekstremima.

 

Jarac je zemljani znak. Kada Mesec prolazi kroz neki od znakova čiji je element zemlja, emocije su opipljive i stvarne. Potrebno im je posvetiti vreme i analizirati ih, ponekad uz pomoć drugih.

 

Kada Mesec prolazi kroz Jarca, ljudi rođeni u znaku Jarca prilično se dobro osećaju. Međutim, osobe rođene u suprotnom znaku, a to je Rak, moraju da budu na oprezu, jer je to nepovoljan period po njih.

Mesec u Jarcu doprinosi opreznosti i konzervativizmu u svakodnevnom životu. Pojačana koncentracija, praćena objektivnim mišljenjem, dovodi do odlične samokontrole i jake samodiscipline.

 

Mesec u Jarcu predstavlja povoljno vreme za završetak već pokrenutih akcija i njihovo završno “poliranje”. Pažljivo planirajte tu završnu fazu i tek onda započnite težak i kontinuiran rad.

 

Koncentrišite se korak po korak na svaku pojedinu tačku Vašeg plana kako biste postigli sigurno i stabilno nastupanje do željenog cilja.

U ovom periodu naoružani ste veoma izraženom odgovornošću, uz izdržljivost i strpljenje. To će Vam pomoći da se lako održite na zacrtanom kursu. Međutim, savetuje se oprez u ophođenju prema ljudima na položaju i autoritetima.

 

Ne pozajmljujte novac, već sačekajte da prođe nekoliko dana, pre nego što donesete odluku o tome.

 

Mesec u Jarcu ne predstavlja najbolji trenutak za započinjanje novog posla. Snaga ovog znaka se prepoznaje u aktivnostima koje zahtevaju izraženu koncentraciju i organizovani rad.

 

Uglavnom, uspeh možete imati ako se bavite građevinskim radovima, obradom kamena, prodajom ili prometom nekretnina i poljoprivrednog zemljišta.

 

Kada Mesec prolazi Jarcem, savetuje se uspostavljanje dobrih odnosa sa različitom generacijom od Vaše, a posebno sa starijim uticajnim ljudima.

 

Možda ćete iskusiti nežnost u porodičnom okruženju. Ipak, ne dozvolite da Vaši trenuci konzervativnosti i samoizolacije ometaju odnose sa prijateljima i rođacima. Ne budite kruti.

Čuvajte se prehlade i kožnih bolesti. Problemi sa kolenima su takođe veoma česti. U ovom periodu savetuje se izbegavnje hirurških intervencija vezanih za kolena, zglobove i kosti.

Komentari(0)
Ostavi komentar