Magazin

Svet intime (1) - Seksualnost

intima

 

IZAZOVNI MIRISI TELA 

 

Prirodni mirisi čistog ženskog tela deluju veoma uzbuđujuće na muškarce i predstavljaju važnu komponentu seksualne privlačnosti dva pola. 

 

Potiskivanje prirodnih mirisa ženskog tela velikom količinom parfema često dovodi do pogrešnog efekta. Dovoljna je samo kap parfema, koja treba samo da doda “očaravajući” dah, ali ne i da “uguši” veoma izazovne mirise ženskog tela. 

 

Postoji prirodna harmonija oba pola. Prilikom međusobnog komuniciranja, muškarac i žena su u stanju da pomoću mirisa tela otkriju međusobni stepen privlačnosti. Na osnovu mirisa kože ili kose, oni nesvesno određuju koliko se međusobno privlače.

 

Naše čulo mirisa je mnogo jače i razvijenije nego što smo toga svesni. Mnoge mirise osećamo podsvesno i odmah reagujemo na njih. Na neke mirise reagujemo pozitivno, a na neke indiferentno ili negativno, zato što ih doživljavamo kao prijatne ili neprijatne.

 

Veoma često, upravo na osnovu negativnih mirisa, otkrivamo i negativne crte ličnosti kod određene osobe. Naše čulo mirisa ima velike sposobnosti da pomoću registrovanog mirisa otkrije ne samo stepen seksualne privlačnosti, već i mnoge karakterne osobine kod određene osobe koja nas privlači. 

 

 

ČAROBNI ORGAZAM 

 

Većina seksologa se slaže u uverenju da muškarac u toku jedne “burne noći” može da doživi najviše 4-5 orgazama, svaki u trajanju od oko 5 sekundi. Dok, žena može da doživljava veće blaženstvo i tokom jednog strasnog kontakta, može da doživi od 5 do 60 orgazama (u zavisnosti od partnera), a svaki njen orgazam može da traje i do 15 sekundi. 

 

Poznato je da mnogi faktori utiču na broj, intenzitet i dužinu orgazma: oni se kreću u rasponu od trenutnog psihičkog stanja, pa sve do tehnike vođenja ljubavi. 

 

Zanimljivo je da italijanski seksolozi preporucuju “recept” za duži i lepši orgazam. U pitanju je tehnika disanja u vreme doživljavanja orgazma. Kada se približe orgazmu, mnogi partneri instinktivno zaustavljaju disanje, kao da žele da zaustave dah i taj “čarobni trenutak”. Međutim, seksolozi predlažu parovima da urade upravo suprotno: da u tom trenutku dišu duboko i punim plućima. 

 

Da bismo doživeli mnogo veći efekat orgazma, moramo da naučimo da dišemo stomakom, a da u tom trenutku ostali delovi tela miruju. Naravno, da bi se ova tehnika dobro usavršila, neophodna je vežba i praksa. 

 

 

SNAGA TEMPERAMENTA 

 

Poznato je da mnogi faktori određuju seksualnost muškarca. Ipak, temperament zauzima važno mesto u seksualnom životu pripadnika jačeg pola. 

Prema snazi temperamenta, otkrivamo dva osnovna tipa muškarca: pasivni i aktivni. 

 

Kod PASIVNOG tipa muškarca, psiha je potčinjena erogenim zonama. Njegove erogene zone obično čine: grudi, zadnjica, stomak, leđa, kolena i uši. U suštini, lako je prepoznati muškarca ovog tipa i van kreveta. On može da se ponasa kao supermen ili veliki kavaljer, ali, ako je neophodno da preuzme inicijativu, onda lako “pada na ispitu”.

 

Ovaj tip muškarca je po definiciji pasivan u ljubavnoj igri i više voli da ga partnerka miluje i ljubi. On od nje traži ili očekuje da ona izabere ljubavne položaje, kao i da ga stimuliše u ljubavnoj igri. Seksualno uzbuđenje doživljava veoma burnim uzdasima, sličnim ženskim. 

 

Kod AKTIVNOG tipa muškarca, više preovladava težište ka fizičkom impulsu u ljubavi. Njegove erogene zone uglavnom su fokusirane u predelima oko njegovog polnog organa. Ovaj tip muškarca ne voli mnogo emancipovanu ili oslobođenu i dominantnu ženu, jer želi da “gospodari” tokom ljubavne igre.

 

On želi da se njegova partnerka potčini njegovoj “muskosti” ili improvizaciji u ljubavnoj igri, kao i da je nadvlada svojom fizičkom snagom. Sa ovim tipom muškarca, žena je uglavnom u podređenoj ulozi i samim tim, njoj je uskraćena sloboda tokom seksualne igre. Takođe, ovaj tip muškarca više odgovara ženama koje u izvesnom smislu žele da se “takmice” u dominaciji.

 

Sledi nastavak - Muška seksualnost.

Komentari(0)
Ostavi komentar