Magazin

Šta se dešava kad je Mesec u Ribama?

mesec u ribama

 

Mesec je u znaku Ribe kada putem Lunarnog neba prolazi kroz dvanaesti sektor Zodijaka (kaže se inače da Ribe vladaju dvanaestom kućom), između 330 stepeni  i 360 stepeni Zodijaka, na prostoru gde se nalazi sazvežđe Ribe.

 

Rastući Mesec posećuje zodijački znak Ribe u periodu od septembra do marta, a opadajući Mesec prolazi Ribama od marta do septembra. U proseku tu provede oko 60 časova, dok ne pređe u sledeći zodijački znak - Ovan.

 

Mlad Mesec u Ribama može da se pojavi tek krajem februara ili početkom marta, dok se pun Mesec u Ribama događa krajem avgusta ili početkom septembra, kada se Sunce kreće kroz Devicu, sektor zodijaka koji je suprotan Ribama.

 

Mlad Mesec, kao i pun Mesec u Ribama, ljude čine agresivnim u potrazi za savršenošću. Budite ipak malo ljubazniji i pokažite sažaljenje prema ljudima koji čine greške u Vašoj okolini.

 

Ribe su promenljivi zodijački znak. Kada Mesec prolazi kroz promenljive znakove Zodijaka, emocije su uravnotežene i mirne. Ekstremi su retki i u slučaju da se dogode, obično su prouzrokovani nekim snažnijim uticajem drugih nebeskih tela.


Ribe pripadaju vodenim znakovima. Kada Mesec prolazi kroz neki od znakova čiji je element voda, snažne emocije podstiču ljude na ekstremno ponašanje. Tada preterano reaguju na jedan od dva načina: preuveličavaju svoje emocije ili ih sputavaju i u potpunosti sakrivaju, kako bi izgledalo kao da ih ništa ne dotiče.


Kada Mesec prolazi kroz Ribe, ljudi rođeni u znaku Riba prilično se dobro osećaju. Međutim, osobe rođene u suprotnom znaku - Devica - moraju da budu na oprezu, jer je to nepovoljan period po njih.


Kad je Mesec u Ribama, dani su obavijeni tajnovitošću i misterijom. Emocije odnose prevagu na racionalnim razmišljanjem.  Težnja za izolacijom i samoćom ljude lako pretvara u sanjalice.


Ovo je period kad je ljudima teško da se koncentrišu na poslovne zadatke. Postoji značajna mogućnost grešaka prilikom različitih proračuna, ali i grešaka do kojih dolazi usred nemara. Veoma izražene emocije negativno utiču na rad.


Duboka tuga i melanholija, nastala pod uticajem znaka Riba, može se izbeći brigom za lični unutrašnji mir. Izbegavanje društvenih aktivnosti i posvećivanje muzici, slikanju, poeziji ili čitanju dobre knjige, može Vam pomoći da iskoristite novonastali osećaj kreativnosti.


Mesec u Ribama obično je katalizator pojačane aktivnosti gljivičnih i virusnih bolesti. Posebno bi trebalo izbegavati odstajalu hranu, jaka alkoholna pića i jake lekove jer predstavljaju potencijalni rizik za narušavanje zdravlja, naročito u ovom periodu.

 

Kada je Mesec u Ribama, trebalo bi izbegavati hirurške intervencije u predelu stopala i prstiju.

Komentari(1)
Z
Zeka
07.09.2022 13:29
Uh bas sam razmisljao da skratim nokte na nogama ali uradicu to sledece godine :)))
Ostavi komentar