Magazin

Šta se dešava kad je Mesec u Strelcu?

Mesec u Strelcu

 

Mesec je u znaku Strelca kada putem Lunarnog neba prolazi kroz deveti sektor Zodijaka (kaže se inače da Strelac vlada devetom kućom), između 240 stepeni  i 270 stepeni Zodijaka, na prostoru gde se nalazi sazvežđe Strelac.

 

Rastući Mesec je u Strelcu u periodu od juna do decembra, a opadajući Mesec prolazi Strelcem od decembra do juna. U proseku tu provede nešto više od dva puna dana, dok ne pređe u sledeći zodijački znak - Jarac.


Mlad Mesec u Strelcu može da se pojavi tek krajem novembra ili početkom decembra, dok se pun Mesec u Strelcu događa krajem maja ili početkom juna, kada se Sunce kreće kroz Blizance, sektor zodijaka koji je suprotan Strelcu.


Mlad Mesec, kao i pun Mesec u Strelcu, predstavljaju povoljne periode za korišćenje svežih informacija i novih ideja. Pokušajte u ovom periodu da koncentrisano slušate sagovornika i shvatite što je važno u onome što Vam govori.


Strelac je promenljivi zodijački znak. Kada Mesec prolazi kroz promenljive znakove Zodijaka, emocije su uravnotežene i mirne. Ekstremi su retki i u slučaju da se dogode, obično su prouzrokovani nekim snažnijim uticajem drugih nebeskih tela.


Strelac je vatreni znak. Kada Mesec prolazi kroz neki od znakova čiji je element vatra, emocije podstiču njihovo kreativno izražavanje. To je vreme kad se osoba bori sa različitim mentalnim stanjima i tad je najbolje da se posveti samoj sebi.

Kada Mesec prolazi kroz Strelca, ljudi rođeni u znaku Strelca prilično se dobro osećaju. Međutim, osobe rođene u suprotnom znaku - Blizanci - moraju da budu na oprezu, jer je to nepovoljan period po njih.


Mesec u Strelcu izaziva snažna pozitivna osećanja i izraženi optimizam. Vitalnost je pojačana, a dobre namere zaokupe čovekov um. Ako prihvatite to kao istinu, osetićete stvarnu pozitivnu promenu.


Nemojte se iznenaditi ako se dogodi da vam je tih dana teško da ostanete na jednom mestu. Mesec projektuje želju Strelca da se kreće i putuje, dok se sve sportske aktivnosti napolju podrazumevaju.

 

Duboko udahnite i šetajte negde, jer to je dobro vreme za rekreaciju, ekskurziju ili za početak dalekog putovanja i poseta stranim zemljama.


Takođe, ovo je dobar period za učenje i sticanje novih saznanja. Proširite svoju oblast interesovanja proučavajući nešto novo, ili pomažući mlađima u učenju. Ovo dakle, predstavlja prijatno i povoljno vreme za učenje, čitanje ili zadiranje u filozofiju.


Mesec u Strelcu nagrađuje vaš rad. Dobro je da radite manuelne poslove, ali i da koristite mozak.

 

Ovo je takođe povoljan period za rešavanje pravnih problema, predstavljanje izveštaja ili obelodanjivanje važnih izjava. Međutim, ovo nije povoljno vreme za poljoprivredne poslove ili građevinske radove, posebno za obradu kamena.


Mesec u Strelcu predstavlja posebno povoljan period za lečenje bolesti pluća, ili prestanak pušenja. Različiti tretmani respiratornih organa su veoma efikasni. Sa druge strane, ovo je jako nepovoljan period za hirurške intervencije na venama, ili u predelu butina.

Komentari(1)
S
Stole Mitev
23.11.2023 23:19
Nas Brak
Ostavi komentar