Svet intime (2)POZNAVANJE MUSKE SEKSUALNOSTI


Postoje osnovna polna obelezja i razlike, ali na ostvareni kvalitet u emocionalno-seksualnoj vezi ili odnosu uticu oba partnera. Ukoliko postoje zablude ili dileme u poznavanju seksualnosti partnera, to se svakako odrazava na kvalitet u zajednickom odnosu. Vazno je imati jasnu predstavu o seksualnosti partnera, ali i stvoriti zajednicki odnos poverenja i bliskosti, pre svega u psiholoskom i u emocionalnom smislu.

Sa zenskog aspekta, postoje neke osnovne dileme koje prate poznavanje muske seksualnosti.Koji faktori ometaju ili uticu na smanjenu seksualnost kod muskaraca?
Vecina seksologa se slaze, da se na prvom mestu nalazi upotreba odredjenih medikamenata. Musku seksualnost najopasnije ugrozavaju upotreba sledecih lekova: protiv visokog krvnog pritiska, povecanog holesterola, dijabetisa, cira i lekovi za oslobadjanje od depresivnih stanja. Takodje musku seksualnost ozbiljno ometa i konzumacija alkohola. Ipak, ono sto je najvaznije: nezdrava psiha, tj. odredjeni psiholoski poremecaji predstavljaju najveci problem u pravilnom izrazavanju muske sekusalnosti, zatim ometaju osecaj zadovoljstva i onemogucavaju efekat orgazma.


Da li prezervativ smanjuje seksualno zadovoljstvo kod muskaraca?
Jedna grupa naucnika istice, da upotreba prezervativa usporava ejakulaciju kod muskaraca. Sto odgovara mnogim zenama. Ali, sa druge strane grupa naucnika istice, da upotreba prezervativa ne utice na duzinu ljubavne igre i na normalan proces ejakulacije kod muskaraca. Medjutim, zajednicki zakljucak u cemu se svi nacnici slazu: da je u ljubavnom i u sekslualnom odnosu najvaznije psiholosko stanje partnera.


Da li muskarac moze da simulira orgazam?
Ogovor je, da. Medjutim, mnogo teze nego zena. I muskarac je sposoban da vesto glumi, kako uziva u ljubavnoj igri sa svojom partnerkom (ali, obicno to cini veoma (pre)glasno). Za razliku od zene, kod muskarca sperma izrazava zavrsni momenat ili scenu u seksualnoj igri, a zene umeju veoma vesto da razlikuju spermu od obicnog vaginalnog sekreta.


Da li obrezanost utice na musku seksualnost?
Odogovor je, ne. Obrezani muskarac nema nikakav organski ili tehnicki »poremecaj«, tako da ne moze biti ni bolji, a ni losiji ljubavnik od ostalih. Senzitivnost muskog polnog organa, je ista u oba slucaja.


Da li muskarac moze da ponovi erekciju, odmah posle prvog seksualnog cina?
Jedan broj muskaraca, je sposoban da brzo ponovi jos jednu erekciju. Ali, zbog psiholoskog straha od moguceg neuspeha neophodno je da se muskarac odmori 10 do 15 minuta, kako bi mu se pojavila nova erekcija.


Da li se sa godinama smanjuje seksualna moc i sposobnost kod muskaraca?
Odgovor je, ne. Psiho-fizicki zdrav muskarac je sposoban da vodi ljubav nekoliko puta dnevno, kao i nekoliko puta uzastopno, a da time ne umanji svoje seksualno zadovoljstvo. Problem sa erekcijom moze da se pojavi u svakom dobu (najcesci uzrok cine psiholoski faktori ili poremecaji). Bez obzira na smanjenje hormona, psiholoski zdrav muskarac moze da se raduje i uziva u svojoj seksualnosti do kasnog starackog doba.

vrhZa svaku Vašu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nešto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAÅ  IZBOR BUDE NAÅ E
ZAJEDNIČKO ZADOVOLJSTVO!

SREĆNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com