Popularna psihologija
Oci su ogledalo duse


IRISOLOGIJA - Oci su ogledalo duse

Poetski receno, oci su oduvek simbolizovale "ogledalo ljubavi". Naravno, ljubavnici se zagledaju duboko u oci, trazeci uzajamnu refleksiju toplih osecanja i pripadnosti. Dakle, u ocima je moguce videti razlicita emocionalna raspolozenja i duhovna stanja; u oku su precizno i tipografski prikazane zone koje odgovaraju razlicitim oboljenjima. Na osnovu detaljne analize irisa -- duzice oka -- moguce je precizno videti celokupno zdravstveno stanje coveka kao i njegova moguca oboljenja -- otkrivajuci nam patologiju razlicitih bolesti.ZAPADNA SKOLA

Da bi se uspostavila tacna dijagnoza nekog oboljenja potrebno je izraditi uvecane snimke oba oka. Prosirene zenice otkrivaju ekstravertiranu osobu, a suzene zenice ukazuju na osobu sa introvertiranim karakteristikama. Zatim, ako je boja irisa svetlija, sjajnija i jasnija, to ukazuje na osobu flegmaticnog tipa temperamenta, sa predispozicijama ka astmi, razlicitim koznim, infektivnim i alergijskim oboljenjima. Tamnija, zasencena ili zamagljenija boja irisa otkriva osobu sangvinicnog tipa temperamenta, sa predispozicijama ka oboljenjima jetre, zucne kese, pankreasa, problemima sa cirkulacijom i krvotokom.

Gustina osnove irisa je takodje vazan inikator za uspostavljenje moguce dijagnoze. Na osnovu mikroskopskog posmatranja, iris dosta nalikuje tekstilnoj tkanini. Ako ima oblik svilene tkanine znaci da je osoba dobrog zdravlja. Ako ima oblik lanene tkanine, ukazuje na moguca infektivna oboljenja i razlicite upale. Ako je u obliku mreze, ukazuje na probleme sa cirkulacijom, srcanim pritiskom, kicmom.

Na osnovu analize irisa postoje i mnogi drugi znaci koji ukazuju na odredjene zdravstvene simptome. Mrlja u obliku "suncevih zraka", koja se proteze od zenice prema perifernom delu oka, ukazuje na smetnje vegetativnog nervnog sistema. Ako se mrlja nalazi u blizini zenice, rec je o probavnim problemima, a ako se nalazi na rubnom delu irisa, to je predznak buducih migrena. Koncentricni krugovi koji se nalaze na rubnom delu irisa, predstavljaju znak stresa i neuroze. Plavicasti prsten u samom irisu jasno ukazuje na intoksikaciju.ISTOCNJACKA SKOLA

Ova skola, kojoj pripadaju tradicionalna kineska, japanska i latinoamericka skola, pociva na drugacijim teorijama i metodama. Po njihovom tradicionalnom shvatanju, iris predstavlja kompletnu sliku mikrokosmosa na osnovu koje je moguce videti rasporedjenost, koncentraciju, protok i balans energije u razlicitim organima. Dakle, svi organi su medjusobno povezani energetskim nitima tako da disbalans protoka energije u jednoj zoni uzrokuje poremecaj u radu ostalih organa.

U irisologiji, kao i u psihosomatici, svaki organ je simbol odredjenog osecanja. Tako je srce povezano sa emocionalnim zivotom; pluca sa osecanjem tuge; bubrezi sa osecajem odgovornosti i krivice; stomak sa osecanjima snalazenja u odredjenim situacijama.

Na osnovu teorije irisologije, desno oko ukazuje na oca i na ostala muske osobe, kao sto su brat ili ljubavni partner. Levo oko ukazuje na majku, kao i na ostale zenske osobe (sestra ili ljubavna partnerka).

Zanimljivo zvuci da, ako se pojavi simptom nekog oboljenja u levom oku, uzrok moze biti odredjena zenska osoba iz nase neposredne blizine i obrnuto, kada se pojavi simptom u desnom oku, uticaj treba traziti u muskoj osobi.

vrhZa svaku Vasu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nesto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAS IZBOR BUDE NASE
ZAJEDNICKO ZADOVOLJSTVO!

SRECNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakic mozete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com