Saznanja
Reinkarnacija


SEDAM DELOVA LJUDSKOG BICA

(rasporedjeni kao tri dela duse – monada)


DUH

1. Bozanski ili kosmicki princip.

2. Stanje nirvane.

3. Individualna kosmicka inteligencija. "Individualno" se uzima kao besmrtni monad (dusa), koji prenosi karmicke odredbe iz prethodne reinkarnacije.

Sve zajedno cini – INDIVIDUU


DUSA

4. Ego - psiha i svesnost o sopstvenom postojanju. Ego predstavlja granicu razdvajanja izmedju monada (duse) i tela.

5. Astralno telo - nezavisna svest koja moze da se odvoji od fizickog tela i nastavi da zivi i posle smrti. Vodi poreklo od stanja nirvane u individui.

6. Etericko telo - zivotna snaga koja cini nasu auru. Fizicko telo ne moze da postoji bez nje, a i ona nestaje brzo nakon smrti.


MATERIJA

7. Fizicko telo - sve vidljive osobine jedinke (pojedinca) tokom njenog zivota. Fizicko telo ukljucuje sve funkcije i aspekte bica: razum, emocije, vestine, memoriju ...

Sve zajedno cini – LICNOST


LICNOST - prolazno

Na osnovu ezoterickog tumacenja, licnost se sastoji od svih osobina koje traju samo za vreme zivota. Fizicko telo je glavna komponenta tog perioda, zatim tu su ukljuceni energija, secanja, snaga karme i sve slabosti smrtnika. Licnost sama po sebi - predstavlja samo jedan deo coveka.


INDIVIDUA - besmrtno

Ona je neodvojiva i nedeljiva, sastoji se od svih delova zivota jedne licnosti koji ce nastaviti da postoje i kada fizicki zivot prestane. Sasvim razvijeni duh je besmrtan, a monad (duh) kada postigne taj stepen razvijenosti, ima ostvaren potencijal za mogucu reinkarnaciju.


PRINCIP INDIVIDUALNOSTI

Svi ljudi imaju jedan monad (duh) koji je individualan i besmrtan. Taj monad (duh) se spusta iz duhovnog sveta u fizicko telo i ostaje u njemu za vreme ljudskog zivota, da bi se nakon smrti ponovo vratio u duhovnu sferu.

Biljke i zivotinje imaju zajednicki monad (duh), koji se ponekad naziva "zajednicka dusa" koja postoji na astralnom planu. Zrak astralnog plana (dusa biljke ili zivotinje) i posle smrti se vraca nazad. Sve biljke i zivotinje imaju astralna i etericna tela, ali posto je njihov monad (dusa) zajednicki svim vrstama, ne razvijaju ego, niti se reinkarniraju, sve dok ne dodje do pocetka individualizacije. Za neke zivotinje se smatra da su daleko napredovali u procesu individualizacije, npr: macke, majmuni, psi, konji, delfini, ptice.


PROCES REINKARNACIJE

Najezotericnije doktrine smatraju da se muskarci ponovo radjaju kao zene, tu tvrdnju potkrepljuju teorijom da se ono sto se nalazi unutar jednog zivota manifestuje na spoljnoj formi sledeceg. Vreme izmedju inkarnacija zaivisi od duhovne evolucije i relativno je vremenu koje se provede na duhovnom planu, odnosno izmedju smrti i ponovnog rodjenja.

Veruje se da se u proseku monad (dusa) reinkarnira dva do tri puta, za vreme zajednicke ere koja traje 2160 godina, ali to moze da bude i cesce ukoliko do smrti dodje nasilno ili na neprirodan nacin.

Za oznacavanje eterickog bica koristili su se razliciti termini, cak i danas imamo u opticaju veliki broj sinonima za opisivanje energije eterickog tela npr:

Stari Kinezi - Ci energija

Kabalisti - sarafenska mudrost

Polinezani - mana

Alhemicari - etar

Ruski naucnici - energija bioplazme

Vilhelm Rajh - biljno isijanje

Savremena medicina - psihosomatski fenomeni

vrhZa svaku Vasu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nesto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAS IZBOR BUDE NASE
ZAJEDNICKO ZADOVOLJSTVO!

SRECNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakic mozete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com