ASTROPROFIL - BIK - TAURUS

Osobe rođene u znaku Bika ponekad je moguće prepoznati već na prvi pogled, jer u odnosu na ostale pripadnike zodijaka vi se izdvajate po svojoj zavodljivoj i po malo ćudljivoj prirodi. Znači, po svom ponašanju, temperamentu ili po fizičkom izgledu vi ostavljate utisak koji deluje veoma prijatno i dopadljivo na širu okolinu. Zatim, vi posedujete smisao za dobar ukus i naglašenu potrebu za uživanjem. Drugačije rečeno, vi ste osoba koja drži do svojih principa, a ti principi najčešće navode na raznovrsna zadovoljstva bilo da je reč o nekom čulnom, estetskom ili o materijalnom potkrepljenju. U osnovi, vi posedujete senzualnu prirodu koja ima velike prohteve u svemu onome što pothranjuje vaša čula i vaše emocije. Međutim, treba naglasiti da su u osnovi Bikovi veoma podložni onom materijalnom carstvu i da su veliki konformisti. Znači, da bi jedan bik došao do emotivnog zadovoljstva i vrhunca potrebno je da prethodno oseti materijalnu sigurnost i da je okružen onim lepim, prijatnim ili udobnim stvarima. Dakle, vi ste konformista koji ume da uživa punim plućima i zbog toga pažljivo čuvate svoje malo carstvo. U svakom slučaju vaša odanost tradiciji, porodičnom životu i vaša privrženost ljubavnom partneru predstavljaju vaše velike vrline. Ipak, ne treba zaboraviti da je Bik praktičar koji čvrsto sa obe noge stoji na signurnom postolju. Ono što je naročito važno je da to postolje mora biti veoma skupoceno jer ukoliko je Bik okružen sjajem i luksuzom i ukoliko uživa u raskoši, onda svakako da postoji i preduslov za ljubavnim blagostanjem. Zatim, vaša romantičnost, senzitivnost i izlivi emocija su kontrolisani i dozirani. Ipak, ne treba zaboraviti na pravilo da Bik sve drži pod kontrolom dok u jednom trenutku ne izgubi tu svoju kontrolu i onda na površinu izbija njegova destruktivna crta ili ona rušilačka snaga. Prava sreća je, što se takve situacije dešavaju veoma retko i što one brzo prolaze. Uostalom, Bikovi poseduju inertnu prirodu i imaju naglašenu potrebu da se dopadaju drugima i baš zato ne preuzimaju inicijativu već sebe predstavljaju i pokazuju u najlepšem svetlu. Iz toga sledi zaključak da osobe u znaku Bika svesno ili nesvesno očekuju od svoje okoline različite signale, poruke, udvaranje ili inicijativu i onaj prvi korak. Vi ste osoba koja zaista ume da uživa u svemu što je lepo i zbog toga su sva vaša čula veoma izražena, a vaši afiniteti, interesovanja ili apetiti su ponekad neumereni. Zatim, osobine koje odslikavaju vaš psihološki profil su: naglašena emotivnost, ljubomora, i posesivnost koju izražavate naročito onda kada vam neko ili nešto pripada. Ukoliko je reč o tipičnom predstavniku ovog znaka onda vam mora biti jasno da kod Bikova nema tolerancije na temu koketiranja ili temu emotivne i seksualne slobode. Znači nemojte se igrati vatrom i nemojte činiti nešto što će vam biti zabranjeno čak i u mislima.

 


NA KOJI NAČIN SE TREBA UDVARATI OSOBI ROĐENOJ U ZNAKU BIKA

 

U početku svakako na indirektan način i suptilno, pri tome nemojte zaboraviti na različite poklone i na pravila o lepom ponašanju. U svakom slučaju, poenta je u tome da ostavite veliki utisak, ali ne samo svojom pojavom već i različitim manirima ili ukazanom pažnjom. U tom smislu, možete biti sigurni da se vaša pažnja meri ne samo lepim rečima već i kroz različite poklone, sitnice ili darove.
 

 

ŠTA JE ONO ŠTO VAŠ PARTNER ILI OSOBA KOJA VAM SE UDVARA MORA OBAVEZNO DA ZNA O VAMA

 

Vi ste izuzetno pouzdana osoba koja svoje emocije i strasti drži pod strogom kontrolom. Uostalom vi posedujete kvalitete koji su veoma uočljivi već na prvi pogled, tako da od svoje okoline očekujete reakciju, signal ili iskrene komplimente. Onda kada se nalazite u društvu suprotnog pola, osoba koja vam se udvara na indirektan način treba da vam da do znanja da joj se dopadate i treba da vam uputi neku ljubavnu poruku ili signal. Naravno, onda kada se nalazite u društvu (ovo naročito važi za muškarce), vi imate dominantnu ulogu, a vaša partnerka je ta koja pokorno i verno prati vaš korak. Zatim, vi ste osoba koja izuzetno drži do vernosti, do istine i do tradicionalnih uloga. Ukoliko neko ili nešto poljulja vaše poverenje u ljubavnog partnera, onda je to zaista veliki problem koji može da dovede do ljubavnog razlaza. Jedno od osnovnih pravila, je da su Bikovi veoma tradicionalni i da im nedostaje tolerancija ili sluh za ljubavnu prevaru. Odnosno, po tom pitanju muškarci spadaju u najtežu kategoriju i zbog toga morate strogo poštovati njihov kodeks časti.

 

 

KAKO SAČUVATI BIKA

 

Ono što svakako treba da vas ohrabri, to je činjenica da je Bik po svojoj prirodi podložan tradicionalnim ulogama, a samim tim ima potrebu da sačuva svoju ljubavnu ili bračnu vezu. Znači, nezavisno od onoga što se dešava sa strane Bik zaista uliva poverenje i sigurnost.

 

 

DA LI SU BIKOVI SKLONI AVANTURI, FLERTU I NEVERSTVU

 

U načelu ne, ali ukoliko eventualno dođe do nekih iznenadnih izleta u nepoznato, onda nemojte zaboraviti da je vaša najveća prednost to što u svojim rukama imate veliki adut. Odnosno vaš veliki adut je ljubavna ili bračna veza. Uostalom morate biti svesni činjenice da Bik beži od svega što ugrožava njegov bračni, socijalni ili društveni status. Pravilo na koje vas ponovo podsećamo je da bilo kakva avanutra, flert i zabava ili preljuba sa vaše strane ne dolazi u obzir čak ni u snovima.

 

 

KAKO SE BIK PONAŠA U NEFORMALNOJ VEZI

 

Ovakve veze se dešavaju veoma retko, jer Bik izbegava sve ono što može da ga kompromituje i pri tome izbegava nedefinisane odnose. Ipak, izuzeci postoje, ali samo pod uslovom da se takva veza drži u strogoj tajnosti. Naravno, reč je o čulnom zadovoljstvu ili o strasnom privlačenju i takve veze ne traju dugo. Znači, Bik je taj koji vrlo brzo okreće svoja leđa i odlazi u nepoznatom pravcu.

 

 

KAKO SE BIK PONAŠA U LJUBAVNOJ VEZI

 

Možete biti sigurni da pored sebe imate pouzdanog partnera i osobu koja želi da vam ugodi ili da vas usreći. Naravno, u osnovi svega onoga što se dešava u vašoj ljubavnoj priči je zajedničko zadovoljstvo, jer Bik uživa u svemu onome što ulepšava i obogaćuje zajednički život. Ni u jednom trenutku nemojte zaboraviti da Bikovi insistiraju na svemu što predstavlja čulno zadovoljstvo, raskoš i udobnost.

 

 

KAKO SE BIK PONAŠA U BRAKU

 

Bik uliva veliku sigurnost i ima potrebu da zaštiti svoju porodicu ili svog ljubavnog partnera od različitih problema koji dolaze iz spoljašnjeg sveta. U tom smislu, Bik je veoma uzoran partner jer svoju porodicu opskrbljuje na različite načine i ima dovoljno snage da sačuva svoje privatno carstvo. Uostalom, Bik je srećan onda kada sa svojom porodicom uživa u lepim stvarima i kada oko sebe oseća veliku udobnost.

 

 

ŠTA JE ONO ŠTO PRIVLAČI OSOBE U ZNAKU BIKA

 

Nemojte zaboraviti da su osobe u znaku Bika u osnovi svoje prirode velike estete, ali to ne znači da je lep fizički izgled dovoljan da zadrži njihovu pažnju. Odnosno, vi morate da delujete veoma privlačno i istovremeno morate da posedujete sve one atribute koji vas predstavljaju kao izuzetno prijatnu i dopadljivu osobu. Suština je u tome, da vaša fizička lepota odslikava vašu unutrašnju lepotu ili svo bogatstvo koje posedujete. Znači, važno je da posedujete lep izgled, lepe manire i da primenjujete različita pravila o lepom ponašanju. Uostalom, nemojete zaboraviti da Bik nikada ne ostaje ravnodušan pred bogatstvom, blagostanjem i lepotom.