ASTROPROFIL - RIBE - PISCES

Osobe rođene u ovom znaku obično poseduju sanjivi, hipnotički ili pomalo neobičan i mističan pogled. Zatim, Ribe su veliki senzitivci i najčešće reaguju na osnovu svoje intuicije ili u skladu sa bojom svog emotivnog raspoloženja. U tom smislu, Ribe su veliki hipersenzitivci i emotivne sanjalice. Uostalom, one imaju izuzetno razvijenu i bogatu maštu, tako da svet oko sebe uglavnom doživljavaju na krajnje subjektivan način i u skladu sa svojim unutrašnjim potrebama.Znači, one raspolažu paletom čudesnih boja, uz pomoć kojih odslikavaju svoje različito emotivno stanje i raspoloženje. Ribe su izuzetni emotivci i veoma teško kontrolišu svoja osećanja. Susret sa Ribama protiče u emotivnom raspoloženju i zbog toga je ponekad teško odgonetnuti njihove misli, ali zato ne i njihova osećanja. Postoji komentar koji na dobar način ilustruje njihov senzibilitet, karakter, ćud i ponašanje, a on glasi: Ribe misle onako kao što osećaju. Međutim, nemojte zaboraviti da su ta osećanja povremeno veoma uzburkana i da je to ono što pravi haos u njihovoj glavi ili pometnju u komunikaciji sa bližom okolinom. Ovaj znak poseduje izuzetno lepe osobine kao što su: plemenitost, empatija, nežnost, emotivna pažnja i veliko požrtvovanje za sve one koji su im bliski. Zatim, Ribe su veoma podložne i povodljive u svemu što dotiče njihova osećanja. Nije tajna da su oni po svojoj prirodi veoma zaljubljivi jer je veoma lako pokrenuti njihova interesovanja i pažnju. Ponekad Ribe nemaju dovoljno hrabrosti da izraze svoje misli, zatim, da se suoče sa istinom ili da prihvate onu ružniju stranu života, i onda u njihovoj duši nastaje pravi emotivni košmar. Preciznije rečeno, Ribe veoma često koračaju na samoj ivici između sna i jave. Naravno, jedna od njihovih najvećih fantazija jeste da svoju životnu ili ljubavnu priču pretoče u ljubavnu bajku sa velikim hepiendom.
 

 

NA KOJI NAČIN SE TREBA UDVARATI OSOBI U ZNAKU RIBA

 

Veoma pažljivo, suptilno, emotivno i iskreno. Ipak, najvažnije pravilo glasi: nemojte štedeti na svojim osećanjima i učinite sve što je potrebno da podstičete njihovu maštovitost, plemenitost i senzualnost. Od njih nemojte očekivati direktnu inicijativu, već tople emocije koje se prepoznaju u njihovom pogledu, u osmehu, glasu i različitim signalima koje vam upućuju.
 

 

ŠTA JE ONO ŠTO VAŠ PARTNER ILI OSOBA KOJA VAM SE UDVARA MORA OBAVEZNO DA ZNA O VAMA

 

To da su emocije vaš glavni pokretač i da one upravljaju vašom dušom i mislima. Upravo te emocije predstavljaju vaše veliko bogatstvo i vašu “Ahilovu petu”. Vaša osećanja je lako povrediti i uznemiriti čak i na onom misaonom nivou. Vi posedujete izuzetno jaku intuiciju koja vam pomaže da imate dobar predosećaj za sve ono što podstiče vaša osećanja. Ribe od svog partnera očekuju razumevanje, emotivnu pažnju, nežnost, toplinu i naročito emotivnu ili moralnu podršku. Uostalom, njima je potrebna tačka oslonca i partner koji ume da odgonetne sve njihove emotivne, duhovne ili unutrašnje potrebe.

 

 

KAKO SAČUVATI OSOBU U ZNAKU RIBA

 

Odgovor na ovo pitanje je pomalo specifičan, zato što, Ribe jednim delom svog bića pripadaju svom ljubavnom partneru i u tom smislu izražavaju potpunu odanost. Međutim, ne treba zaboraviti da isto tako jednim delom svoga bića Ribe neprekidno negde "lutaju". Naravno, ponekad je to samo njihova neostvarena fantazija ali nemojete zaboraviti da Ribe uvek imaju neke skrivene i tajne fantazije u svojoj glavi.
 

 

DA LI SU RIBE SKLONE AVANTURI, FLERTU ILI NEVERSTVU

 

Pravi odgovor glasi i da i ne. Objašnjenje je slično prethodnom odgovoru jer Ribe ne samo da poštuju tradiciju već u dubini svoje duše one imaju potrebu za pripadanjem i za pouzdanim osloncem. Naravno, one izuzetno poštuju vernost i odanost, ali istovremeno negde u svojim mislima ili u svojoj duši Ribe imaju i svoje skrivene fantazije. Ono što je naročito interesantno je da Ribe neguju svoje fantazije više zbog nekakve svoje unutrašnje harmonije i bogatstva nego potrebe da ih ostvare u spoljašnjem svetu. Možda je to pomalo čudno, ali Riba naprosto mora da ima neke unutrašnje fantazije. Nemojte zaboraviti i to, da su Ribe veoma zaljubljive i povodljive tako da ponekad u velikom zanosu zaborave na osnovna pravila. Ukoliko dobro poznajete njihov psihološki profil, onda vam je jasno da ribe prate svoja osećanja a ne svoje misli.
 

 

KAKO SE RIBA PONAŠA U NEFORMALNOJ VEZI

 

Na dva potpuno suprotna načina, odnosno, odgovor je u tome da posle neformalne veze u kojoj one zaista beskrajno uživaju i posle različitih senzacija, emocija ili strasti koje doživljavaju kroz takvu vezu, Ribe – neprekidno fantaziraju o mitološkom značenju i ne žele nikako da se probude iz sveta ljubavnih fantazija koje su same kreirale. Međutim, postoje i one neformalne veze koje za njih predstavljaju veliko mučenje i emotivno razočarenje. Naravno, suština je u tome što su Ribe suviše subjektivne i onda brzo zalutaju u svojoj mašti ili u svojim ljubavnim fantazijama. Ipak, Ribe su veoma pažljive i one ne odlaze bez pozdrava ili bez objašnjenja i naravno od vas očekuju slične manire.
 

 

KAKO SE RIBA PONAŠA U LJUBAVNOJ VEZI

 

Veoma požrtvovano, emotivno i pažljivo. Zatim, Ribe su pune razumevanja i dobrovoljno pristaju na različite žrtve. samo zato da bi sačuvale svoju ljubavnu vezu. Uostalom tu su i njihove fantazije o ljubavnoj bajci i zbog toga, Ribe velikodušno poklanjaju svoje emocije i svoju beskrajnu pažnju.

 

 

KAKO SE RIBE PONAŠAJU U BRAKU

 

Veoma slično kao i u ljubavnoj vezi, s tim što je bračna veza za njih velika svetinja. Znači, Ribe imaju potrebu da sačuvaju svoj bračni život, čak i onda kada to zahteva veliko žrtvovanje sa njihove strane. One su veoma tolerantne i pune razumevanja, dok različite probleme svrstavaju u različite kategorije. Odnosno, njihov psihološki princip je da postoje problemi koji se rešavaju i problemi koji se zaboravljaju.
 

 

ŠTA JE ONO ŠTO PRIVLAČI OSOBE U ZNAKU RIBA

 

To je unutrašnja lepota ili emotivno i duhovno bogatstvo. Zatim, to su osobine koje dotiču njihove emocije, a to su svakako nežnost, romantičnost, plemenitost, pažnja i toplina. Nemojte zaboraviti da je njima potreban dovoljno jak oslonac, kao i neko ko će ih neprekidno podsticati na emotivno izražavanje.