ASTROPROFIL - LAV - LEO

Vi ste jedna veoma temperamentna, ali i istovremeno veoma dostojanstvena osoba koja naročito drži do svog izražavanja. Znači, veoma je važan utisak koji ostavljate na svoju okolinu i u tom smislu vi činite sve što je potrebno da osvojite maksimalne simpatije, veliki aplauz, pohvalu ili divljenje. Da li vam je poznato, da Lavovi uživaju u popularnosti i u divljenju. Vama imponuje da se nalazite na tronu ili na nekom počasnom mestu tako da sve druge pozicije vama izgledaju krajnje nezanimljivo. Vaša sujeta vas često navodi na teatralno ponašanje, a vaš ponos često utiče na vašu preteranu subjektivnost tako da različite stvari, događaje ili osobe tumačite u skladu sa svojim predstavama o visokim kriterijumima. Postoji jedna interesantna priča, koji govori o tome da Lavovi još pre nego što otvore nečija vrata očekuju poseban tretman ili veliki aplauz, poglede divljenja i naročito velike komplimente. Onda kada se Lavovima pripisuje egocentričnost, zaista je teško odgovoriti da li je reč o njihovoj mani ili o svojstvu da oni stvari i događaje tumače iz svog ugla. Lavovi su veoma teatralni i u tom smislu, obraćaju pažnju na različite sitnice, detalje i na finese koje postoje u nečijoj pojavi ili u nečijem predstavljanju. Pri tome, oni insistiraju na visokim kriterijumima i poseduju istančani ukus ili pravi smisao za lepotu. Ipak, ne treba zaboraviti da su Lavovi veoma zahtevni i da fizička lepota na njih ostavlja samo prolazno značenje tako da oni dobro razlikuju onu pravu lepotu koja kolazi iz dubine nečijeg bića. Zatim, Lavovi uživaju u različitim izazovima jer veliki izazovi predstavljaju pravu priliku za dokazivanjem, zatim za trijumfom i naročito za velikom pobedom. Lavovi imaju potrebu da fasciniraju svoju okolinu i svog ljubavnog partnera. Upravo zato, njihove velike parole glase, onaj ko ne rizikuje taj ne dobija i samo veliki opstaju. Oni su veoma energični, dominantni i teatralni tako da svi ljubavni susreti protiču po utvrđenom scenariju. Znači, Lav pokreće inicijativu i sve konce drži isključivo u svojim rukama. A ukoliko između vas postoji ljubavna veza, onda morate biti spremni na to da Lav uvek ima dominantnu ulogu i da u tom smislu ništa ne možete promeniti. Lavovi imaju dosta hrabrosti i zbog tog na direktan način izražavaju svoje interesovanje, dopadanje, afinitete i simpatije i svoja osećanja. Uglavnom, ne postoji dilema prema kome Lavovi osećaju simpatiju ili antipatiju. Zatim, oni su veoma strasni, posesivni i ljubomorno čuvaju sve što podpada pod njihovo vlasništvo, ličnu svojinu ili pod njihovo malo carstvo. Ljubavni partner je samo deo tog carstva međutim ponekad to znači veliku privilegiju, a ponekad veliki teret. Možda je najbolje da to pitanje postavite svom Lavu jer on će vam pružiti najubedljiviji odgovor.
 

 

NA KOJI NAČIN SE TREBA UDVARATI OSOBI U ZNAKU LAVA

 

Jedna od prvih lekcija koje treba da naučite glasi: Lav se udvara na direktan način i njemu treba prepustiti zadovoljstvo u zavođenju a naročito ponos zbog osvajanja vaše pažnje i vaše ljubavi. Važno je da se u vašim očima prepoznaje pogled divljenja i da se na vašim usnama nalazi osmeh zadovoljstva i da su vaše ruke spremne da ga prihvatite u bilo kom trenutku. Savetujemo vam da, izbegavate mala lukavstva jer Lav nije ni najmanje naivan i ukoliko ne igrate po pravilima onda vas očekuje neprijatno raspoloženje.
 

 

ŠTA JE ONO ŠTO VAŠ PARTNER ILI OSOBA KOJA VAM SE UDVARA MORA OBAVEZNO DA ZNA O VAMA

 

Lav naprosto obožava da dominira na bilo kojoj sceni i da caruje, zbog toga vaš izbor ili jedina mogućnost se svodi na saučesničku ulogu. Naravno, nemojte prkositi jednom Lavu, nemojte izazivati njegovu sujetu, dostojanstvo, ponos ili ljubomoru. Lavovi ne dozvoljavaju da se neko poigrava njihovim osećanjima i nikad ne pristaju na inferiornu ulogu. Budite sigurni, da se svi vaši prekršaji kažnjavaju i to veoma oštro uz bujicu onih velikih reči, uz crveni kakrton ili uz potpunu eliminaciju. Na sreću, Lav insistira na utvrđenim pravilima tako da je zaista apsurdno činiti stvari koje izazivaju njegov bes, osudu ili kažnjavanje. Važno je, da delujete veoma inspirativno na svog Lava i da neprekidno ispunjavate sve njegove kriterijume o lepom izgledu, o lepom ponašanju i naročito o izražavanju svoje naklonosti i poštovanju. Lav insistira na spoljašnjim utiscima i od vas očekuje aristokratsko držanje ili besprekorno ponašanje onda kada se nalazite pred širokim auditorijumom.
 

 

KAKO SAČUVATI LAVA


Nikako, jer Lav je taj koji donosi sva važna pravila bez obzira da li je reč o početnoj fazi upoznavanja ili o zajedničkom životu. Znači, vi ne možete postavljati nikakva pravila, zabrane ili uslove, ali ono što svakako možete je da svog partnera podstičete na psihološku i na emotivnu privrženost. Naravno, ukoliko ste dovoljno pametni onda vam je jasno na koji način treba da kontrolišete njegovo interesovanje i da sačuvate njegovu vernost.
 

 

DA LI SU LAVOVI SKLONI AVANTURI, FLERTU ILI NEVERSTVU

 

U načelu da, ali osnovni problem je što Lavovi imaju svoju teoriju i za nju uvek koriste drugačije aršine ili "neoborive" argumente. Odnosno, pitanje neverstva u vašem slučaju za njih predstavlja veliki ili neoprostivi prekršaj čak i u mislima, dok za njih važe nešto drugačija pravila. Prvo, oni vam neće dozvoliti da to otkrijete, a sve vaše dokaze proglasiće nevažećim i netačnim. Zatim, oni uvek imaju neke skrivene argumente ili svedoke koji će sve vaše tvrdnje pretvoriti u naivnu priču. Na kraju, možda je najbolje da sebe poštedite od nekih neprijatnih scena i od uzaludnog dokazivanja.
 

 

KAKO SE LAV PONAŠA U NEFORMALNOJ VEZI

 

Krajnje komotno, neformalno, slobodno i pomalo egoistično. Uostalom, zašto biste od jednog Lava očekivali bilo kakva objašnjanje kada je poznato da on donosi pravila kada ste već pristali na njegovu igru. Ukoliko Lav isčezne bez bilo kakvog pozdrava, nemojte očekivati pokajanje sa njegove strane, ali to ne znači da nekad i u nekoj situaciji on neće ponovo okrenuti vaš broj. Ipak, mi vam predlažemo da ga zaboravite jer takve situacije su zaista retke.
 

 

KAKO SE LAV PONAŠA U LJUBAVNOJ VEZI

 

Ukoliko je reč o ljubavnoj priči onda zaista možete biti sigurni da pored sebe imate veoma strasnog, uzbudljivog teatralnog, darežljivog i posesivnog partnera. Zatim, svaki Lav voli da caruje bez obzira da li je reč o muškarcu ili o ženi, i u tom smislu ne možete promeniti njihovu ćud. Stvari koje mogu povremeno da zagorčavaju vaš ljubavni život su preterana sujeta, veoma izražena potreba za dominacijom i naročito temperamente reakcije ili preterana teatralnost i sklonost ka egocentričnom ponašanju. Međutim, ono u čemu ćete sigurno uživati onda kada je vaš partner dobre volje su: veliki izlivi nežnosti, dobroćudnosti, velikodušnosti, plemenitosti i naročito vrele strasti. Uostalom, vaš partner ima i jednu romantičnu stranu ličnosti, ali to već zadire u njegovu intimu i o tome ne treba previše pričati pred drugima. Poruka je jasna - Lav ljubomorno čuva svoj intimni život, ne dozvoljava da neko ili nešto sa strane ugrožava njegovu ljubavnu vezu. Različite lekcije, uputstva ili pravila o prilagođavanju su vam neophodne, za život udvoje a naročito onda, kada se nalazite u ljubavnoj vezi sa jednim Lavom koji uvek ima odlučujuću i završnu reč.
 

 

KAKO SE LAV PONAŠA U BRAKU

 

Veoma slično kao i u ljubavnoj vezi, s tim što brak za njega ima tradicionalnu vrednost i u tom smislu u njegovoj glavi postoje pomalo konzervativni stavovi. Ipak, nemojte dozvoliti da vas zbuni princip kontrasta jer bez obzira na njegove savremene ideje o slobodi ponašanja on u svojoj duši tačno zna kakvu ulogu ima muškarac ili žena u bračnoj vezi. Pri tome, on od vas očekuje privrženost, beskrajnu vernost i spremnost da iskreno rešavate sve zajedničke probleme koji dovode u krizu vaš bračni život. U dubini svoje duše, Lav veruje u ljubav, sreću i u porodicu koja neprekidno traje, ali postoji samo jedan problem, a to je pitanje da li je napravio dobar izbor.
 

 

ŠTA JE TO ŠTO PRIVLAČI OSOBE U ZNAKU LAVA

 

To je unutrašnja i spoljašnja lepota, šarm, iskrenost, privrženost, vernost i u izvesnom smislu pokornost. Ipak, zbog svoje temperamente prirode Lavovi se najčešće povode za onim prvim trenutkom ili za impresijom koju osećaju prilikom prvog kontakta, susreta ili upoznavanja. U tom smislu, važno je da između vas postoji pozitivan fluid, zatim, međusobno privlačenje, igra strasti i ljubavna hemija.