ASTROPROFIL - VAGA - LIBRA

Osobe rođene u ovom znaku poseduju veoma istančani ukus i smisao za estetskim izražavanjem. Pod tim svakako da podrazumevamo spoljašnji izgled, kulturu ponašanja i kompletan nastup ili vezu sa bližom okolinom. Znači jedna Vaga ne samo da vodi računa o svom spoljašnjem izgledu već veruje u to da spoljašnja elegancija i šarm reflektuju unutrašnju lepotu. U tom smislu, Vaga teži ka perfekciji ili ka potpunoj harmoniji koja dovodi u ravnotežu unutrašnje zadovoljstvo i spoljašnju lepotu. Ponekad se stiče utisak da su Vage suviše okupirane tim svojim spoljašnjim izgledom ili svojim unutrašnjim emotivnim ili materijalnim potrebama, tako da zaboravljaju na ostatak sveta. U izvesnom smislu, to zaista jeste tačno, jer Vaga insistira na visokim kriterijumima i na takav način pravi selekciju pri izboru odgovarajućeg društva, teme ili potencijalnog partnera sa kojim želi da provede neke čarobne i prijatne trenutke. Prvo pitanje na koje sebi treba da odgovorite prilikom susreta sa Vagom glasi: da li pripadate krugu odabranih i da li delujete dovoljno atraktivno, privlačno i šarmantno? Zatim, nemojte da zaboravite da lep fizički izgled znači veliku povlasticu, ali istovremeno vi morate ispuniti i neke druge kriterijume koji se nalaze na njhovoj rang listi. Od vas se očekuje da posedujete romantičnu crtu, zabavljački karakter šarm i besprekoran ukus. Zatim, Vaga procenjuje vaše praktične sposobnosti i naročito vaše materijalne mogućnosti. Da li vam je sada jasno kada se kaže da Vage nisu nimalo skromne u svojim prohtevima? Osobine kao što su ljupkost, šarm, senzualnost, zavodljivost, koketnost, lepršavost, romantičnost i optimizam predstavljaju jedan od osnovnih razloga zbog čega se Vaga nalazi na top listi ili drugačije rečeno, osobe u znaku Vage deluju veoma privlačno na suprotni pol, i za njih se najčešće kaže da su veoma poželjni ili rado viđeni na različitim mestima i u šarenolikom društvu. U vezi sa tim, postoji priča koja na dobar način ilustruje njihov senzibilitet, karakter, ćud i ponašanje. Reč je o tome da, Vage vrlo brzo ispunjavaju svoj telefonski imenik tako da se ne treba čuditi što se u njihovim imenicima nalazi ogroman broj imena. Naravno, većinu tih imena upravo čine osobe suprotnog pola ili potencijalni udvarači.
 

 

NA KOJI NAČIN SE TREBA UDVARATI OSOBI U ZNAKU VAGE

 

Bez obzira što sve izgleda lako na prvi pogled, budite sigurni da se stvari vrlo brzo komplikuju. Odnosno, važno je da delujete veoma privlačno, zabavno, šarmantno, atraktivno i iskreno. Međutim, nemojte ni u jednom trenutku zaboraviti da Vaga oko sebe ima veliku broj potencijalnih udavarača i da vam zbog toga početni signali ili zeleno svetlo ne predstavljaju nikakvu garanciju za neku sledeću fazu. Uostalom, Vage su specifične i zbog toga što uživaju u različitim vidovima udvaranja, zavođenja ili zabave. Pri tome, morate voditi računa o nekom nepisanom pravilu koje glasi: Vaga nikada ne čini onaj "početni korak", a to znači da Vaga na indirektan način i veoma suptilno šalje svoje signale. Ona uživa u tome, da je neko zavodi, da je osvaja i da je opčini svojim udvaračkim manirima.
 

 

ŠTA JE ONO ŠTO VAŠ PARTNER ILI OSOBA KOJA VAM SE UDVARA MORA OBAVEZNO DA ZNA O VAMA

 

Mora dobro da poznaje i da oseća sve vaše unutrašnje potrebe. Odnosno, mora da oseća vaše potrebe i vaš senzibilitet i u tom smislu, mora da neguje vaš afinitet prema estetskom izražavanju. Vage uživaju u svemu što je lepo i zbog toga svoju pažnju i osećanja poklanjaju svima koji pothranjuju njihov unutrašnji duh i osobi koja ume da zajednički život pretvori u realnu bajku ili u ljubavnu priču sa obaveznim hepi endom.
 

 

KAKO SAČUVATI VAGU

 

U suštini postoje dva odgovora na ovo pitanje, i oni glase nikako ili veoma lako. To znači da, ukoliko od svoje Vage očekujete strogu disciplinu, kruta pravila i ukoliko joj postavljate različite principe koji sputavaju njenu slobodu, zatim njen stil izražavanja i njenu lepršavost za vas važi prvi odgovor. Naravano, ukoliko dobro poznajete njenu ćud i pri tome poštujete njene osnovne potrebe za estetskim, ljubavnim i konformističkim užitkom onda za vas važi drugi odgovor. Odnosno, Vaga će sama pratiti vaš ljubavni korak.
 

 

DA LI SU VAGE SKLONE AVANTURI, FLERTU ILI NEVERSTVU

 

Odgovor na ovo pitanje, zavisi pre svega od kvaliteta vaše ljubavne veze i od toga koliko je Vaga zadovoljna vašim zajedničkim životom. Naravno, nemojte zaboraviti da Vaga ima veoma visoke kriterijume i da u tom smislu ima i prevelika očekivanja. Uostalom, na pitanje o vernosti Vaga ima vrlo specifične odgovore kao i "dobra opavdanja". Možda je mnogo važnije, da vodite računa šta se dešava u vašoj ljubavnoj priči i da pravilno zadovoljavate sve njene ljubavne potrebe.

 

 

KAKO SE VAGA PONAŠA U NEFORMALNOJ VEZI

 

Veoma komotno, slobodno i lepršavo. Pri tome, Vaga nema osećaj krivice i obaveze prema vama, jer na samom startu odluka je zajednička i zbog toga ne vidi ozbiljan razlog zbog kojeg bi preuzimala krivicu na sebe. Ipak, Vaga poseduje i jednu izuzetno lepu osobinu, a to je stil. Znači, Vaga ništa ne čini na grub način i ona ne spaljuje i ne ruši mostove koje ostavlja iza sebe.

 

 

KAKO SE VAGA PONAŠA U LJUBAVNOJ VEZI

 

Sve se svodi na pitanje - koliko je Vaga zadovoljna, srećna i nadahnuta svojom ljubavnom vezom? Znači, ukoliko pored sebe ima odgovarajućeg partnera ili osobu koja zadovoljava njene osnovne potrebe, onda Vaga čini sve što je u njenoj mogućnosti da zajednički život pretvori u ljubavnu bajku.

 

 

KAKO SE VAGA PONAŠA U BRAKU

 

Slično kao i u ljubavnoj vezi, s tim što zajednički život u bračnoj zajednici podrazumeva veću odgovornost i potrebu da sačuva sve ono što predstavlja zajedničko bogatstvo.

 

 

ŠTA JE ONO ŠTO PRIVLAČI OSOBE U ZNAKU VAGE

 

Spoljašnja i unutrašnja lepota, raskoš, sjaj, bogatsvo, luksuz, šarm, zabava, senzibilitet i estetski užitak. Uostalom, zar nismo već više puta podvukli da su Vage veoma neskromne i zahtevne.