ASTROPROFIL - JARAC - CAPRICORN

Osoba rođena u znaku Jarca već prilikom prvog susreta ili upoznavanja jasno daje do znanja da postoje neka utvrđena pravila i da se skoro ništa ne dešava mimo i izvan tih pravila. Naravno, nije teško zaključiti da je ovde reč o osobi koja insistira na tradicionalnim ulogama, zatim na strogim principima i da je veoma realna u svojim stavovima. Međutim, ti stavovi ponekad deluju suviše kruto, zategnuto, uštirkano ili suviše strogo. Zatim, Jarčevi deluju veoma trezveno, racionalno i promišljeno. U tom smislu, od njih ne možete očekivati emotivni zanos i nonšalanciju već upravo suprotno, oni strogo kontrolišu svoje emocije i naročito svoj senzibilitet. Poenta je u tome, da Jarac skoro sve što se dešava podvodi pod racionalnu analizu ili pod stroge definicije, čak i onda kada je reč o ljubavnoj priči, oni su dosledni i na različita pitanja ili dileme odgovaraju u skladu sa svojim razumom. Uostalom, Jarac čini ono što misli, a ne ono što oseća. Ipak, pogrešno je zaključiti da njima nedostaju osećanja i nežnost. Pravi odgovor je u tome da oni toliko dobro kontrolišu svoja osećanja i stoga upravljaju svojim emocijama, tako da deluju veoma hladnokrvno i nepopustljivvo. U vezi sa tim, postoje komentari koji na dobar način ilustruju njihov karakter, ćud i ponašanje, a oni glase: Jarčevi poseduju hladno srce i bistar um. Zatim, Jarčevi poseduju spartanski duh i oštre rogove, koje podjednako dobro koriste kako za napad tako i za odbranu. Naravno, ne treba zaboraviti da su oni veoma pouzdani i ukoliko je vaš partner osoba u znaku Jarca onda vam neće nedostajati osećaj sigurnosti i poverenja. Odnosno, Jarac deluje veoma ozbiljno i pouzdano, a vaša ljubavna priča se odvija po unapred utvrđenom protokolu. Morate razumeti da su pravila, dogovor i disciplina ono što garantuje kvalitet u vašoj ljubavnoj priči i kontinuitet u vašem zajedničkom životu.
 

 

NA KOJI NAČIN SE TREBA UDVARATI OSOBI U ZNAKU JARCA

 

Pre svega veoma promišljeno i na diskretan način. Podsećamo vas da, postoje različite faze i zbog toga, sve ono što se dešava između vas i vašeg partnera zahteva utvrđeni ili strogo kontrolisani redosled. Od vas se očekuju tople emocije, ali istovremeno i određena količina ozbiljnosti ili trezvenosti. Naravno, nemojte zaboraviti da njihova deviza glasi treba verovati u razum. Ipak, ono što ostaje nedorečeno to su određena emotivna stanja i raspoloženja, ali to je istovremeno vaša intima o kojoj Jarac ne želi da govori.
 

 

ŠTA JE ONO ŠTO VAŠ PARTNER ILI OSOBA KOJA VAM SE UDVARA MORA OBAVEZNO DA ZNA O VAMA

 

Vi ste jedna veoma praktična osoba koja u životu sledi razum i zbog toga ćete tražiti čvrsti oslonac ili materijalno potkrepljenje za sve ono čime se bavite. Naravno, lepe priče i ljubavne fantazije za vas imaju suviše sladunjav ukus, tako da se taj ukus smenjuje pomalo gorkim pitanjem, a šta posle svega. Jarac od svog partnera očekuje privrženost i poštovanje svih tradicionalnih vrednosti, kao i besprekorno ispunjavanje one tradicionalne uloge u kontekstu porodičnog ili ljubavnog života. Da li vam je poznato, koliko su Jarčevi ambiciozni, uporni u svojoj potrebi za napredovanjem u bilo kom pogledu , a naročito u poslovnoj i društvenoj lestvici. U tom smislu, oni imaju visoke standarde, ozbiljne kriterijume i strogo definisane ciljeve. Znači, poslovna i društvena afirmacija predstavljaju preduslov za sklad u porodičnom i u ljubavnom životu. Zatim, Jarac insistira na pristojnom ponašanju, na lepom vaspitanju i od vas očekuje samokritičnost ili veliku odgovornost.
 

 

KAKO SAČUVATI OSOBU U ZNAKU JARCA

 

U suštini ova tema ne treba da predstavlja veliki problem jer oni su veoma disciplinovani, privrženi i umeju da kontrolišu svoje ponašanje. Naravno, Jarac nema potrebe da razmišlja o nekom sa strane ukoliko između vas dvoje postoji zajedničko poštovanje i poštovanje svih onih pravila koja zadiru u vaš ljubavni ili porodični život. U dubini svoje duše, Jarac ima potrebu da ostvari sigurnost tako da svaki izazov sa strane za njega predstavlja glupost ili ludost.
 

 

DA LI SU JARČEVI SKLONI AVANTURI, FLERTU I NEVERSTVU

 

U načelu ne, i ujedno vernost za njih predstavlja jednu od najvažnijih zapovesti. Sve ono što može da ugrozi njihov ljubavni život i njihovu porodičnu harmoniju oni doživljavaju kao veliku grešku. Možete biti sigurni da Jarac zna za jadac, i u tom smislu neće sebi dozvoliti nikakvu glupost po pitanju neverstva, avanture ili flerta.
 

 

KAKO SE JARAC PONAŠA U NEFORMALNOJ VEZI

 

Zaista je jako teško pronaći osobu u znaku Jarca u nekom obliku neformalne veze. Odnosno, problem je u tome što neformalnu vezu Jarac doživljava suviše neozbiljno, a za tako nešto on nema dovoljno interesovanja, afiniteta i vremena. Ukoliko se kojim slučajem zatekne u neformalnoj vezi, onda se Jarac oseća veoma neprijatno i frustrirano tako da je samo pitanje trenutka kada će se odlučiti za prekid. Oni su veoma korektni i u tom smislu, oni neće otići bez pozdrava i bez objašnjanja. Naravno, ukoliko vi prekidate neformalnu vezu onda budite sigurni da oni taj prekid doživljavaju kao veliko psihološko i emotivno olakšanje.
 

 

KAKO SE JARAC PONAŠA U LJUBAVNOJ VEZI

 

Veoma pristojno, korektno i odgovorno. Zatim, Jarac insistira na strogo utvrđenim pravilima ili na poštovanju svih utvrđenih pravila. Naravno, oni umeju da preteruju ne samo sa brojem pravila već i sa strogom disciplinom. Ali zar niste već zapamtili da, Jarčevi poseduju spartanski duh i da od njih ne možete očekivati previše razumevanja, milosti i praštanja.
 

 

KAKO SE JARAC PONAŠA U BRAKU

 

Veoma slično kao i u ljubavnoj vezi, s tim što se broj pravila umnožava, a kontrola za disciplinom se značajno uvećava. Važno je, da pravilno razumete šta su vaša prava i dužnosti jer nakon toga nema nikakvog opravdanja, već sključivo strogo poštovanje svega onoga što predstavlja vaš bračni život.
 

 

ŠTA JE ONO ŠTO PRIVLAČI OSOBE U ZNAKU JARCA

 

To je pre svega osećaj sigurnosti, poverenja, privrženost i odanost. U tom smislu, Jarac izuzetno poštuje osobe koje poseduju visoko razvijenu svest i odgovornost za sve ono što se dešava u njihovom privatnom, porodičnom i poslovnom životu. Naravno, Jarac veoma pažljivo procenjuje i analizira vaše ponašanje tako da vas očekuju brojni testovi i provere. Jarac to uvek čini pre nego što napravi svoj izbor ili donese neku važnu odluku. Znači, poenta je u tome da ste vi zaista odabrani, ali na osnovu onih strogih provera ili visokih kriterijuma.