Janko Tipsarević

Datum rođenja: 22. jun 1984.

 

 

          

 

 

 

Jedan od tri musketara srpskog tenisa, Janko Tipsarević rođen je u znaku Raka sa Mesecom u vatrenom Ovnu. Sunce u Raku čini ga romantičnim zanesenjakom, nežne duše, uvek spremnim da zaštiti i oprosti. Ali, on poseduje dozu samokritičnosti i unutrašnjeg nemira koji varira između ravnodušnosti i akcije, usnulosti i poleta, postojanosti i eruptivnosti, a sa Suncem, Merkurom i Venerom na istom stepenu u osetljivom sazvežđu Raka, Janko loše podnosi te protivurečnosti. 

 

Preosetljiv i privržen, često je u dilemi da li da se umeša u ono što se dešava i da tako utiče na druge, ili da se povuče u sebe kako ne bi patio zbog sukoba koji može da eskalira. Tri planete u Raku govore da je položaj Meseca od izuzetne važnosti, a Mesec je u Ovnu što ga čini izuzetno usmerenim ka postizanju uspeha i karijeri. Mesec u vatrenom i kardinalnom znaku Ovna gubi dosta od saosećajnosti i suptilnih osobina Raka, tako da Janko zna da bude agresivan i impulsivan, što su dobre osobine za bavljenje vrhunskim sportom. Mars je u svom sedištu,u strastvenoj Škorpiji, i naglašava ogromnu moć regeneracije. Sa Mesecom u Ovnu i Marsom u Škorpiji Janko ima genetski obrazac borca i takmičara koji se nikad ne predaje. Mars je u konjunkciji sa upornim Saturnom, što ga čini nepopustljivim u izazovima. Ova konjunkcija može biti vrlo stimulativna kada je reč o ambicijama. Jer, kad zacrta sebi neki cilj, Janka ništa ga ne može zaustaviti na tom putu. Ali, ona donosi i sklonost ka strasnom inatu, zbog čega mogu nastati problemi. Zbog ovog aspekta Marsa i Saturna, Jankov život je pun uspona i padova. Zbog jakog odnosa Merkura i Neptuna, ima veoma izraženu intuiciju i može tačno da predoseti šta mu je činiti u kritičnim trenucima. On pred sebe postavlja velike zadatke jer ima izuzetno visoke standarde. Određeni stepen nesigurnosti dodatno ga motiviše da marljivo radi kako bi postigao cilj. Na poslovnom planu je uporan i motivisan. Stelijum Sunca, Merkura i Venere na početku Raka, u opoziciji je sa Neptunom u Jarcu, što njegovom karakteru daje crtu mističnosti i buntovništva. On voli da ruši standarde, ne podnosi da mu se nameće mišljenje i teško priznaje autoritete.

 

Veliki je emotivac i kroz život ga više vode osećanja nego razum, što može opteretiti njegovu sudbinu. Njemu se retko uzvraća ista količina ljubavi koju on drugima pruža. Zbog toga mu se čini da ga drugi iskoriščavaju. Ne bi trebalo da veruje svakome, već samo odabranima. Ovaj stelijum ličnih planeta u opoziciji sa Neptunom aspekt je prevare, velikog razočaranja i moralnog pada. Psihološki, on dovodi do usamljenosti, depresije i apatije, nosi opasnost od lekova, alkohola i stimulativnih sredstava.  

 

Autor: Boban Vujović

www.astroshop.rs