Kim Kardašijan

Datum rođenja : 21. oktobar 1980. u 10:46 (= 10:46 AM )

Los Angeles, California, 34n03, 118w15

 

 

 

          

 

 

Kimberli Noel Kardašijan (engl. Kimberly Noel Kardashian; Los Anđeles, 21. oktobar 1980), poznatija kao Kim Kardašijan, američka je javna ličnost i povremena glumica jermenskog porekla.

 

Rođena je u Los Anđelesu kao drugo dete advokata Roberta Kardašijana i Kris Džener. Najpoznatija je po ulozi u rijalitiju U korak sa Kardašijanima (engl. Keeping up with the Kardashians).

 

Interesovanje američke javnosti za nju je počelo kada se na interntetu pojavio snimak seksa, u kome se pojavljuju ona i njen bivši dečko, reper Rej Džej. Krajem 2009. na tržište je lansirala svoj parfem. Trenutno je jedan od producenata novog rijalitija, a izašla je i zajednička biografija sestara Kardašijan.

Bila je u vezi sa zvezdom američkog fudbala Redžijem Bušom (engl. Reggie Bush), a po pisanju američkih tabloida 2010. bila je u vezi sa ragbistom Majlsom Ostinom (engl. Miles Austin). Bila je u braku sa košarkašem Krisom Hamfrizem (engl. Kris Humphries), igračem Nju Džerzi netsa. Trenutno je u braku sa američkim reperom i muzičkim producentom Kanye West-om.

 

Ostvarila se u ulozi majke prvi put juna 2013. godine kada je na svet donela prelepu devočicu Nort West. Nakon toga Kim je rodila dečaka Saint West-a, 5. decembra 2015. godine.