Željko Joksimović

Datum rođenja : 20.april 1972. 

Beograd, 20E30 44N50 12:45 PM CET-1)

 

 

          

 

 

 

...Njegov horoskop mi je bio dobar primer da objasnim delovanje Ascendenta, kao i vladara njegovog ascendenta. Rođen je u znaku Bika(pevanje), sa Ascendentom na 26.stepenu znaka Lava-taj stepen ima takođe simboliku znaka Bika-pesma, pevanje.Ascendent u znaku Lava(vladar Sunce-biti najbolji), u konjunkciji sa zvezdom nekretnicom Regulus( biti pobednik, biti najbolji); vladar ascendenta, Sunce, položen je u 9.polju(inostranstvo), u znaku Bika-pevanje, ali i Mala Azija, Istambul,Turska(u genetskom horoskopu), pa sve to utiče da Željko kaže:'' Idem tamo da pobedim''. Objašnjavajući ovu rečenicu mojim đacima, neko me je iznenada upitao: ''A koje će mesto osvojiti Željko?'

 

Posle samo nekoliko sekundi, odgovorio sam da će on osvojiti drugo mesto.Tako je i bilo.Normalno, pošto ovu tačnu prognozu nisam objavio u nekim novinama, ili na sajtu,pre tog takmičenja, svakako je neću uvrstiti u moje tačne prognoze,ali ću vam objasniti kako sam došao do toga.

 

O nečijoj pobedi, najvećem uspehu govori nam položaj Sunca,njegovog vladara, 10.polje, vladar tog polja, kao i planete u tom polju, ako ih ima.

 

Željko u svom 10.polju ima tri planete: Saturn, Veneru i Mars. Venera i Mars vladaju njegovim 9.poljem(inostranstvo), što govori o njegovom uspehu(obe planete su položene u njegovom 10 polju- uspeh, pobeda) u inostranstvu.Uz to, njegovo 10. polje počinje u znaku Bika(pesma, pevanje) na 17. stepenu, koji ima sve osobine znaka Lava(biti najbolji, biti pobednik), a Venera vladar 10.polja položena je baš u tom polju.Uvek kada je vladar 10.polja položen u tom polju, pa ako je još u dobrim aspektima, to donosi siguran uspeh i pobedu.Njegova Venera(pesma) je u egzaktnoj konjunkciji sa Marsom, vladarem 9.polja(u inostranstvu), pa još u egzaktnom trigonu(svakako najbolji aspekt) sa Uranom(nešto novo, moderno) u 3.polju(komunikacija, telefon), pa je glasanje bilo nešto novo, putem SMS poruka, što je Željku dalo još veće šanse za pobedu.Međutim i pored ovih sjajnih aspekata Željko je osvojio, mnogi bi rekli, samo drugo mesto.Zašto?

Odgovor će na dati Željkov Saturn.Kada se u nekom polju nalazi više planeta, PLANETA NAJBLIŽA VRHU TOG POLJA ODIGRAĆE NAJVAŽNIJU ULOGU.

 

Pogledajmo, planeta najbliža vrhu njegovog 10.polja(pobeda, uspeh) je upravo Saturn.A kao što znamo, ova planeta uvek mora da nas negde uskrati, ona skoro nikad ne da kompletan trijumf : vladar 10.polja Venera u 10.polju ga je uzdigao visoko, ali Saturn, kao najbliža planeta MC, vrhu 10.polja ga je spustio za stepenicu niže, na 2.mesto.Svakako za STEPENICU niže, jer Blizanci kao znak vladaju hodnicima, terasama, stepenicama...