Milena Dravić

Datum rođenja: 05. oktobar 1940. 

 

 

          

 

 

 

Jedna od naših prvih i najsjanijih glumačkih zvezda Milena Dravić rođena je u znaku Vage, dok je Mesec tog dana bio u fazi rasta i tranzitirao sazvežđem Strelca praveći odlične aspekte sa natalnim Suncem. Kako je vreme rođenja nepoznato, ne može se odrediti podznak i raspored astroloških polja u kosmogramu.

Sunce u znaku Vage Milenu čini veoma ljubaznom, prijatnom i šarmantnom. Ona uživa u harmoniji i izbegava sve neprijatne i stresne situacije. Planete u Vagi teže da uspostave balans, sklad i ravnotežu, a kardinalni kvalitet znaka ukazuje da to mora da se ispolji veoma dinamično i javno. Vaga predstavlja partnerske odnose i javnost, zbog čega se mnogi predstavnici tog znaka bave javnim poslom. Ako se doda da je njen vladar Venera, planeta lepote i umetnosti, prirodno je što se Vage često bave umetnošću i istinski uživaju u lepoti i hedonizmu. U horoskopu legende srpskog glumišta, Venera je postavljena u znaku Lava, na carskoj zvezdi Regulus koja donosi slavu i uspeh, poznatoj kao Lavlje srce, tako da Milena ima veliko i plemenito srce. Ona ceni i poštuje umetnost, kao i sve kreativne potencijale. Veoma je romantična. voli udoban život i skupocene umetničke predmete. Mesec u Strelcu je uticao na to da na mnoge stvari gleda pozitivno i optimistično. Milena ne uočava detalje i probleme, jer ima sklonosti da ih ignoriše, čak i kad drugi ukazuju na njih. Zbog ovog položaja Meseca njoj je uvek potrebna ravnoteža između realnosti i optimizma, a jaka potreba za napredovanjem čini je nestrpljivom. Ova nestrpljivost se naročito javlja dok čeka u redu ili u saobraćajnoj gužvi, i upravo su to situacije koje ona pokušava da izbegne po svaku cenu. Merkur, vlada komunikacijama, a postavio se u Škorpiji, tako da su se intuicija, strast i intenzitet emocija tog znaka pomešali sa njegovom logikom i racionalnim pristupom. Ovo je jako dobra pozicija Merkura za psihoterapeute i detektive, jer ulazi u suštinu stvari. Ova pozicija, takođe, utiče na određenosti u stavovima, tako da neodlučnosti Vage ovde nije problem. Merkur ima izazovan aspekt sa Plutonom, pa u određenim situacijama Milena ume da bude izuzetno oštra i direktna. Ovaj aspekt treba kontrolisati jer može da donese neizbrisive posledice. Sa druge strane, Merkur ima odličan aspekt sa Venerom, vladarom horoskopa, što ukazuje na šarmatnost i duhovitost. Mesec u Strelcu, kao i dobar odnos Merkura i Venere Milenu čine idealanom glumicom komedija, tako da su je specifičan humor i mimika odveli u legendu srpskog glumišta. Konjunkcija Jupitera i Saturna u Biku čini je moralnom i istrajnom. 

 

Tranzit Saturna u naredne dve godine nagoveštava da će biti još velikih uloga u kojima će, kao i do sada, Milena ostaviti neizbrisiv trag. 

 

...uostalom – osim što je igrala glavnu žensku ulogu u filmu „Horoskop“ – na setu istog filma upoznala je i Gagu Nikolića – a tek je to posebna priča...

 

Autor: Boban Vujović

www.astroshop.rs