Zdravko Čolić

Datum rođenja : 30. maj 1951.

 

 

          

 

 

 

ASTRO PROFIL I PROGNOZE 

 

Na osnovu poznate legende kaze se da su Blizanci "miljenici Bogova", a koliko u tome ima istine, prosudite sami! Zdravko Colic je svakako veliki miljenik publike, a narocito velike simpatije osvaja u zenskim redovima -- ipak, nista nije slucajno. 

 

Sa stanovista astrologije, odnosno na osnovu analize Natalnog horoskopa, rec je o veoma zanimljivoj kombinaciji vazdusnog znaka -– Blizanci (natalni znak) i vodenog znaka –- Skorpion (Ascendent tj. podznak). 

Dakle, kombinacija znaka i podznaka, zatim polozaj planeta u natalnom horoskopu, kao i njihovi aspekti navode na zakljucak da je Zdravko Colic "predodredjen" za veliki uspeh u domenu muzike i soubiznisa. 

 

PROFIL LICNOSTI 

 

Zdravko poseduje ogromnu kolicinu entuzijazma i kreativne energije, veoma je pokretljiv, dinamican i aktivan u svakom pogledu. Naravno, vladajuci znak (Blizanci) ga navodi na mentalnu aktivnost i na razlicite forme izrazavanja (verbalne -- jezicke, vokalne), dok konjukcija Sunca i Marsa u njemu podstice hrabrost, sportski duh, optimizam, naglost, neumerenost, izgaranje, jaku volju i naklonost prema najrazlicitijm sadrzajima zabave, ali i sklonost prema riziku. On ume da bude veoma disciplinovan, uredan, tacan, perfekcionista, cak i "strog" u postovanju pravila ili veliki kritizer pri postavljanju odredjenih normi i zahteva, prvenstveno u poslu (Saturn u desetom polju, u Devici). 

 

Zdravkova "slaba" ali istovremeno i "jaka" strana licnosti je velika osetljivost na mentalnom nivou (Blizanac, Merkur kvadrat Pluton) i naracito na emocionalnom (Venera u Raku, u kvadratu sa Neptunom; Mesec u Ovnu, u kvadratu sa Uranom i u opoziciji sa Neptunom). Lako i brzo se uznemiri, ali takodje ima potrebu da prima i poklanja ogromnu paznju svima koji se nalaze u njegovoj blizini. U osnovi licnosti je veliki "emotivac" (a to ume vesto da prikrije) koji tezi ka klasicnom modelu porodice i odnosa prema zeni; od ranog detinjstva ima utemeljenu sliku i odredjene "fantazije" koje ne moze lako da ostvari (Mesec u opoziciji sa Neptunom i u kvadratu sa Uranom). 

 

Radoznalog je duha i spreman da prikuplja razlicite informacije, vodi ga zelja za saznanjem i otkrivanjem nepoznatog u mnogim oblastima zivota; tezi ka neprekidnom usavrsavanju na duhovnom i profesionalnom nivou (Saturn u desetom polju u sekstilu sa Venerom u devetom). 

 

Tajna njegovog mladalackog izgleda je u njegovom mladalackom duhu (konjukcija Meseca i Jupitera u Ovnu, u petom polju). Poseduje sposobnost da se cesto "odusevljava" srcem ili spremnost da oseti radost zabog razlicitih "sitnica"; on nosi melodiju - "odu radosti" u svome srcu.